Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Ένταση αποχωρήσεις κα συλλήψεις μελών της επιτροπής κατά της καύσης σκουπιδιών

Στις 23 Μαίου θα δικαστούν οι Μ.Βαξεβανόπουλος και Στ. Λημνιός

14.11.2017 | 15:12

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοτική αρχή αρνήθηκε να δώσει τον λόγο σε εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών, που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη δημιουργία μονάδας καύσης SRF.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Κανελλής ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους της Επιτροπής, ωστόσο ο κ. Μουλάς αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, λέγοντας πως δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, καθώς δεν αποτελεί θέμα της ημερήσιας διάταξης και ούτε έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.Η συνεδρίαση διεκόπη τρείς φορές μέχρι και την οριστική αναβολή του δημοτικού συμβουλίου.Αστυνομικοί που έφθασαν στο Δημαρχείο, δεν έκαναν την εμφάνισή τους στην αίθουσα της συνεδρίασης, αλλά είχαν διακριτική παρουσία μέσα και έξω από το κτίριο.Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη μισή αργότερα.Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των εκπροσώπων της Επιτροπής, αλλά και της αντιπολίτευσης.Οι χώροι του Δημαρχείου βυθίστηκαν στο σκοτάδι εν μέσω διαμαρτυριών.

Μήνυση για διατάραξης της κοινής ειρήνης υπέβαλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μουλάς κατά των δύο μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου Μάρκου Βαξεβανόπουλου και Στέλιου Λημνιού, μετά τα όσα συνέβησαν στο Δημαρχείο του Βόλου το απόγευμα της Δευτέρας. Αστυνομικοί μετέβησαν σήμερα στις 8 το πρωί στο σπίτι του κ. Βαξεβανόπουλου και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Προσερχόμενος στα δικαστήρια ο κ Βαξεβανόπουλος δήλωσε:ότι αυτή είναι η απάντηση μιας μαύρης δημοτικής αρχής στο αίτημα πολιτών για λόγο. Οι πολίτες χθες ζήτησαν τον λόγο, ζήτησαν να γίνει μια ειδική συνεδρίαση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, για την αναθεώρηση της μονάδας παραγωγής σκουπιδιών που θα γίνει στον ΧΥΤΑ.

Ένταση

Ο Στέλιος Λημνιός που επίσης κατατέθηκε μήνυση εναντίον του ανέφερε:  Η συνέχεια είναι στα χέρια των πολιτών.

Ένταση

Σε ρητή δικάσιμο στις 23 Μαϊου παραπέμφθηκε από το Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, μετά από μήνυση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά.
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^