Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Τιμή στα 55 λεπτά για το σύσπορο βαμβάκι έδειξε η συνάντηση της Σιγκαπούρης

Ολοκληρώνεται η συγκομιδή στον κάμπο

20.10.2017 | 08:50

Το ετήσιο συνέδριο του ∆ιεθνούς Συνδέσµου Βάµβακος (International Cotton Association) έλαβε χώρα φέτος στη Σιγκαπούρη και ως συνήθως η συµµετοχή ήταν µεγάλη αλλά και τα συµπεράσµατα γύρω από τα δρώµενα στο βαµβάκι άκρως ενδιαφέροντα. Για να καταλάβουµε τη σηµασία του Συνδέσµου η συντριπτική πλειονότητα των συµβολαίων αγοράς ή πώλησης βάµβακος γίνεται µε βάση τους κανόνες και το δίκαιο του ICA.
Οι ρίζες του συνδέσµου βρίσκονται στο Λίβερπουλ το 1841 και ο βασικός σκοπός είναι η οµαλή εκτέλεση των συµβολαίων βάµβακος ανά τον κόσµο.

Παραδοσιακά, σηµείο κατατεθέν αποτελεί η πρώτη οµιλία του συνεδρίου η οποία συνήθως γίνεται από τον φηµισµένο «γκουρού» της αγοράς Joe Nicosia. Όλοι οι εµπλεκόµενοι του κλάδου δίνουν το παρόν και η αίθουσα κυριολεκτικά γεµίζει καθώς ο κορυφαίος των αναλυτών διατυπώνει τις απόψεις του για τον κλάδο µας, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι εκτιµήσεις όσον αφορά την φετινή σεζόν. Ο συγκεκριµένος οµιλητής είναι ο επικεφαλής του τµήµατος βάµβακος για τον µεγαλύτερο διεθνή εµπορικό οίκο «Louis Dreyfus», ο οποίος εµπορεύεται πάνω από 1.5 εκατοµµύριο τόνους εκκοκκισµένου βάµβακος ανά σεζόν.

Σε ότι αφορά τώρα την εγχώρια παραγωγή , η συγκομιδή του ολοκληρώθηκε στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στο θεσσαλικό κάμπο έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή των δεύτερων χεριών. Η ποιότητα φέτος είναι εξαιρετική (κυτίο-3) με μοναδική στα τελευταία χρόνια λευκότητα και οι παραγωγοί προσδοκούν καλές τιμές πάνω από τα 50 λεπτά το κιλό..

 Οι διεθνείς τιμές αιτιολογούν προς το παρόν, με αναγωγή στο σύσπορο, περί τα 48 με 49 λεπτά το κιλό, αλλά οι αποδόσεις είναι πάνω από 35%, οπότε οι εκκοκκιστές ε΄χουν περιθώριο να φτάσου μέχρι και τα 50 με 52 λεπτά το κιλόΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^