Ειδήσεις, νέα για Βόλος

ICBS

Καταγγελίες του συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας για εργατικά ατυχήματα

Στον Βόλο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ Β.Πετρόπουλος

13.10.2017 | 15:41

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει “την απαράδεκτη πρακτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου να μην παρέχει εδώ και μήνες τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, Μέσα Ατομικής Προστασίας, με βάση την δουλειά που τους αναθέτει, στους οχταμηνίτες που εργάζονται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ”.

Καταγγέλλουν επίσης το γεγονός της 24ωρης και εβδομαδιαίας, λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας από το 2012, “όταν ο Δήμος Βόλου «πρωτοπορεί» αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη-Οικονόμου και την οποία απρόσκοπτα συνεχίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή, καθώς εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους.Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ Βασίλης Πτερόπουλος. Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας κατήγγειλε ότι στο Δήμο Βόλου έγιναν τους τελευταίους μήνες επτά εργατικά ατυχήματα, που έχουν καταγραφεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.
«Αντί η Δημοτική Αρχή να απαντήσει σοβαρά στην καταγγελία αυτή και να ενημερώσει τους δημότες και τους εργαζόμενους τι μέτρα προτίθεται να πάρει, για να μη φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους, η Δημοτική Αρχή προτίμησε να εξαπολύσει επίθεση σε συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου και με χαρακτηρισμούς που είναι ανεπίτρεπτοι», δήλωσε ο Βασίλης Πετρόπουλος.
Ο Γ.Γ της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκτίμησε ότι αυτό ούτε τυχαίο είναι, ούτε συμπτωματικό και τόνισε ότι είναι μια οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, έρχεται ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση αι οι δήμαρχοι, σ’ αυτή την κατεύθυνση, βάζουν το δικό τους λιθαράκι, επιτιθέμενοι με χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στο πεζοδρόμιο.
Ο ίδιος τόνισε ότι τα επτά εργατικά ατυχήματα στο Δήμο Βόλου είναι αυτά που έχουν καταγραφεί και εξέφρασε φόβο ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλα που έχουν κρυφτεί «κάτω από το χαλί», όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις για μικροατυχήματα στη δουλειά. Ο ίδιος είπε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καταγραφεί επτά νεκροί τους τελευταίους μήνες και 29 τα τελευταία τρία χρόνια, τονίζοντας ότι αυτός ο μακρύς κατάλογος δεν χρειάζεται να συνεχιστεί.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
kayak

ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Κατηγορίες και Θέματα

Ακολουθήστε μας
  ^