Ειδήσεις, νέα για Βόλος

ICBS

Ανοίγουν τις πύλες τους τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στον Βόλο

Πλούσιες δράσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης απο τους Ναζί

13.10.2017 | 15:38

Την 73η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής γιορτάζουν φέτος στις 19 Οκτωβρίου τα Γενικά Αρχεία του Κράτους με μία έκθεση αρχειακού υλικού στο χώρο τους ανήμερα της επετείου. Όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η προϊσταμένη των ΓΑΚ στη Μαγνησία, Αννίτα Πρασσά, είναι τα πρώτα ΓΑΚ περιφερειακά που διοργανώνουν τέτοιες δράσεις μετά την Αθήνα που το ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, γιορτάζοντας την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς.
Ο Διευθυντής της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, εξήρε την άριστη συνεργασία της Α’μιας Εκπαίδευσης με τα Γ.Α.Κ. διαχρονικά και επισήμανε ότι “το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά την απελευθέρωση του Βόλου, αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση των ΓΑΚ. Οι μαθητές θα αντιληφθούν ότι η ιστορία δεν είναι ξεκομμένο κομμάτι από τον τόπο μας. Η τοπική μας ιστορία έχει να επιδείξει σημαντικά κομμάτια. Είμαστε σίγουροι ότι τα σχολεία του Νομού μας ότι θα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή».
Η Αναστασία Ανδρουλάκη, φιλόλογος που εκπροσώπησε τον προϊστάμενο της Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη, τόνισε ότι «τέτοιες προσπάθειες έχουν πάντα αρωγό την Β’θμια Εκπαίδευση”. Κάλεσε δε το κοινό επισκεφθεί την έκθεση και τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις για να καλλιεργήσουν οι μαθητές ιστορική συνείδηση.
Σκοπός του προγράμματος είναι η γνώση του ιστορικού πλαισίου της εποχής μέσα από πρωτογενείς πηγές, η ευαισθητοποίηση για την αντίσταση του λαού κατά του κατακτητή, ο προβληματισμός για το ιστορικό φαινόμενο του δωσιλογισμού και το Ολοκαύτωμα, η εξοικείωση με την αντιμετώπιση των τραυματικών γεγονότων της Ιστορίας, η παρουσία των πνευματικών ανθρώπων στην Κατοχή, η καλλιέργεια ιστορικής κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης και η συνειδητοποίηση της ευθύνης του ίδιου του πολίτη για τη διαφύλαξη της ειρήνης.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
kayak

ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Κατηγορίες και Θέματα

Ακολουθήστε μας
  ^