Ειδήσεις, νέα για Βόλος

ICBS

Σε τέσσερα έργα που αφορούν την Μαγνησία αναφέρθηκε ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με την Αντιπερειφερειάρχη Δ.Κολυνδρίνη είναι ήδη στην φάση της δρομολόγησης

12.10.2017 | 13:52

Σε τέσσερα έργα που αφορούν την Μαγνησία αναφέρθηκε στην ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Λάρισα ο πρωθυπουργός Αλάξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί το έργο της Κάρλας ενώ αναφέρθηκε και στο έργο της Κίτρινης Αποθήκης στον Βόλο σημειώνοντας πως θα χρηματοδοτηθεί με 10,5 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση του Κέντρου Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας.
Αναφορικά με την δρομολόγηση της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Βόλου- Λάρισας ανέφερε πως θα προκηρυχθεί στο τέλος του έτους όπως επίσης και οι συνδυασμένες μεταφορές στον Βόλο, με αιχμή το λιμάνι. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της ΓΑΙΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Σε ένα πρώτο απολογισμό των όσων ανακοίνωσε ο κ Τσίπρας προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δ.Κολυνδρίνη. Πάντως σ ότι αφορά τα συγκεκριμένα έργα δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο αλλά για παρεμβάσεις που ούτως η άλλως εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ.
Παράλληλα η κ Κολυνδρίνη αναφέρθηκε και στα έργα που θα πρέπει να εξετάσει και να δρομολογήσει η κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών , η παράκαμψη του χιονοδρομικού κέντρου στο Πήλιο, η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, τα αντιπλυμμηρικά έργα στο Ξηριά και η κατασκευή των τεσσάρων αλιευτικών καταφυγίων.
Σύμφωνα πάντως με τη κ Κολυνδρίνη είναι σημαντικό το γεγονός πως για πρώτη πραγματοποιήθηκε ένα τέτοιο συνέδριο με την συμμετοχή ουσιαστικά ολόκληρης της κυβέρνησης για την αποτύπωση και καταγραφή των τοπικών προβλημάτων. 


Σπύρος ΜπαξεβάνοςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
kayak

ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Κατηγορίες και Θέματα

Ακολουθήστε μας
  ^