Ειδήσεις, νέα για Βόλος

ICBS

Ένταση στο πανεπιστήμιο -Ομάδα 20 άτομων προσπάθησε να ακυρώσει την εκδήλωση

Για την κατασκευή κτιρίων της Πολυτεχνικής σχολής -Σπρωξίματα και διαπληκτισμοί

13.09.2017 | 16:02

Ομάδα περίπου 20 άτομων τίναξαν στον αέρα την έναρξη της εκδήλωσης - παρουσιάσης του επενδυτικού σχεδίου που αφορά την επέκταση της πολυτεχνικής σχολής στο Πεδίον Άρεως.Οι φορείς που εανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συγκλήτου φώναζε ρυθμικά να φύγουν και εκείνοι ανταπέδιδαν με φωνές και σπρωξίματα ενώ δεν επέτρεπαν στον Πρύτανη Γιώργο Πετράκο να μιλήσει.

Η ομάδα των διαμαρτυρομένων διαπληκτίστηκε με τον κόσμοενώ αρνούνταν να αποχωρήσει και στις καταγγελίες για φασισμό απαντούσαν με συνθήματα. Ο κ. Πετρακος τους είπε να ανέβουν στο βήμα και να πουν γιατί αντιδρούν και του απαντούσαν επίσης με συνθήματα.

Την υποστήριξή τους στην ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής, εξέφρασαν οι φορείς της Μαγνησίας με αφορμή και το γεγονός, ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργάνωσε τη σημερινή δημόσια ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Το Σχέδιο Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Παλαιά Βόλου», στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου και Φορέων της πόλης του Βόλου θα παροσυίαζαν τις θέσεις τους.

Ομάδα

Η ομάδα των συγκεντρωμένων φώναζε συνθήματα και αρνήθηκε να αποχωρήσει. Επί δύο ώρες, όσο κράτησε η εκδήλωση, οι διαμαρτυρόμενοι δεν αποχώρησαν και καθόλη τη τη διάρκεια της εκδήλωσης φώναζαν συνθήματα κατά του κ. Πετράκου όπως :”Να τος, να τος ο πρωθυπουργός”, γιούχαραν κάθε φορά που άκουγαν τη λέξη ανάπτυξη και έκαναν συνεχώς θόρυβο για να μην ακούγονται αυτά που έλεγαν από το βήμα οι ομιλητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ενώ ο κ. Πετράκος τους είπε να ανέβουν στο βήμα και να πουν τον λόγο που αντιδρούν χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και κατά τις ομιλίες καθηγητών ενώ ένας από τους ομιλητές κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους να έρθουν να κάνουν μάθημα καλοκαίρι στους 40 βαθμούς Κελσίου για να καταλάβουν την αναγκαιότητα της επένδυσης. Παρευρισκόμενοι, πρυτανική αρχή και καθηγητές χειροκροτούσαν τους ομιλητές στέλνοντας μήνυμα ότι η επέκταση του Πανεπιστημίου θα γίνει πράξη.
Nωρίτερα ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Θανάσης Λουκάς δήλωσε πως το έργο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα γιατί από την στιγμή που θα ξεκινήσει πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια.

Ένταση

“Το σχέδιο αυτό δεν είναι τωρινό αλλά υπάρχει από το 2001. Το Πανεπιστήμιο προγραμματίζει και σιγά σιγά υλοποιείει” ανέφερε ο κ. Λουκάς. Αναφορικά με την Πολυτεχνική Σχολή, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο συγκροτημάτων για τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, μια ανακατανομή των χώρων. Υπάρχουν ήδη χώροι που έχουν δοθεί στο Πανεπιστημίου ενώ σε άλλους χώρους θα γίνουν δραστηριότητες, όχι μόνο εκπαιδευτικές, όπως γυμναστήριο, φοιτητική λέσχη και εστία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το σχέδιο ανάπτυξης, πέρα από την πανεπιστημιακή κοινότητα αφορά την πόλη του Βόλου για δύο λόγους. Αρχικά γιατί πρόκειται για ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ και θα υπάρχουν θέσεις εργασίας και επειδή κατασκευάζονται τα κτίρια σε μια υποβαθμισμένη περιοχή.

“Δεν είμαστε απέναντι σε αυτά τα παιδιά που αντιδρούν. Ο Πρύτανης προσπαθεί να βρει τρόπους. Αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλό στάδιο συζητήσεις για να βρεθούν χώροι και σε ομάδες ανθρώπων του Βόλου. Δεν τους βγάζουμε και τους πετάμε στον δρόμο. Αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να ακούσουν. Έχουν μια πολεμική απέναντι στο Πανεπιστήμιο και στον πρύτανη.

Ένταση

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη σημείωσε:

“Σε μια εποχή που ο χώρος της παιδείας βάλλεται, οφείλουμε όλοι οι φορείς να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για έργα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η Περιφέρεια συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι να βρίσκεται το Πανεπιστήμιο στην πρώτη προτίμηση των υποψηφίων μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη υλοποίησε, μέσα από προγραμματικές συμβάσεις με το Πανεπιστήμιο, έργα 35 εκ. ευρώ, όπως το τμήμα Πληροφορικής, και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε προ της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για ένα έργο 10 εκ. ευρώ που αφορά την Κίτρινη Αποθήκη. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή για να υλοποιήσουμε έργα που τρέχουν”

Ένταση

 Αρνητική εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός, ότι ο δήμος Βόλου, δεν έχει εκφράσει τη θέση του, ενόψει και της εκδήλωσης, ενώ την ίδια ακριβώς ώρα, έχει προγραμματίσει και ξεκίνησε την συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο, παρά το ότι η εκδήλωση του Πανεπιστημίου είχε προαναγγελθεί νωρίτερα.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
kayak

ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Κατηγορίες και Θέματα

Ακολουθήστε μας
  ^