Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Διεθνές συνέδριο νέων για τη γεωργία στη Λάρισα

Ξένοι επιχειρηματίες και φορείς στηρίζουν τον Οργανισμό «Youth Business Network»

Διεθνές συνέδριο νέων για τη γεωργία στη Λάρισα
22.05.2017 | 07:49
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης μιλώντας στο συνέδριο σε νέους, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής, τους παρότρυνε να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα (άλλωστε και τα δύο του παιδιά ασχολούνται με το Κτήμα Τζανακούλη), αλλά και να εξοπλιστούν με υπομονή, καθώς τα εμπόδια που θα συναντήσουν στην αρχή, κυρίως με ευθύνη της πολιτείας, είναι πολλά. «Μπορεί το κράτος να μη μας βοηθά με την παροχή κινήτρων, αλλά τουλάχιστον ας μην στέκεται εμπόδιο στην αγροτική επιχειρηματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις μεγάλες ευκαιρίες δικτύωσης και καριέρας, που παρουσιάζει η αγροτική οικονομία, εστιάστηκε το διεθνές οικονομικό συνέδριο «Free Market Road Show». Διοργανώθηκε πρόσφατα στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της οργάνωσης για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και ανάδειξης της καινοτομίας στην Ελλάδα «Youth Business Network», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Οικονομικών «Austrian Economics Center» και τη διεθνή φοιτητική οργάνωση για τη μελέτη των διεθνών σχέσεων «Association of International Relations Students».

Στο συνέδριο παρέστησαν και μίλησαν οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων από την Αμερική και την Ευρώπη, εκπρόσωποι του επιμελητηρίου της Βιέννης, αλλά και από τη χώρα μας. Στο ακροατήριο βρέθηκαν νέοι, κυρίως από τη Θεσσαλία, που παρακολουθούν την πλούσια δράση του Οργανισμού «Youth Business Network», αλλά και γεωπόνοι και φοιτητές που ενδιαφέρονται επαγγελματικά για την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Η δράση του Οργανισμού

Η Λαρισαία υπεύθυνη του συνεδρίου, αντιπρόεδρος του «Youth Business Network» και φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών, Ελευθερία Τζανακούλη, μίλησε στην «ΥΧ» για τις δράσεις του Οργανισμού, ο οποίος διοργανώνει κάθε χρόνο επιχειρηματικά συνέδρια. Στόχος του είναι να δώσει τη δυνατότητα σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν να συνομιλήσουν με επιχειρηματίες, μάνατζμεντ και τεχνοκράτες και, εκτός από κάρτες και βιογραφικά, να ανταλλάξουν με τους ανθρώπους της αγοράς και προτάσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Το διεθνές συνέδριο πραγματοποιείται εδώ και δέκα χρόνια, στην Ελλάδα τα τρία τελευταία, συνήθως σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Αθήνα, ενώ φέτος έγινε για πρώτη φορά και στη Λάρισα. Ο Οργανισμός διοργανώνει ακόμη summer camb (το φετινό θα είναι αφιερωμένο στην οικονομία ανάπτυξης μέσα από την πολιτική), προγράμματα ανταλλαγής νέων και φοιτητών (βλ. Erasmus), αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ακόμη, ο διεθνής Οργανισμός Νέων Επιχειρηματιών ενημερώνει τα μέλη του για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν και για τις δυνατότητες δημιουργίας επιχειρήσεων μέσω επιδοτήσεων.

Η αγροτική επιχειρηματικότητα

Βασικός ομιλητής στη στρογγυλή τράπεζα, που υπήρχε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου για το πώς η αγροτική οικονομία παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες δικτύωσης και καριέρας, ήταν ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, όχι όμως με τη θεσμική του ιδιότητα, αλλά ως επιχειρηματίας που ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τζανακούλης (γεωπόνος, θείος της Ελευθερίας Τζανακούλη) παράγει, τυποποιεί και εξάγει μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, όπως μαρμελάδες και κρασιά, ενώ με δική του πρωτοβουλία είχε δημιουργηθεί Ομάδα Παραγωγών Κρεμμυδιών στο Νομό Λάρισας.

Από την εποχή που ήταν δήμαρχος μέχρι και σήμερα συνηθίζει να ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, ενώ διδάσκει Οικονομικά σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή. Το μήνυμά του προς τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία είναι να τολμήσουν, διότι η ελληνική γη προσφέρεται για ποιοτικά προϊόντα, τα οποία αναζητά η ευρωπαϊκή αγορά.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^