Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κόκκαλης: Εμείς δεν θα δώσουμε «πακέτα Χατζηγάκη

Παρθενική εμφάνιση στη Βουλή για το Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Κόκκαλης: Εμείς δεν θα δώσουμε «πακέτα Χατζηγάκη
30.11.2016 | 13:01
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Πάρκο των Ευχών
ICBS

«Εμείς δεν θα δώσουμε «πακέτα Χατζηγάκη» διεμήνυσε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στην παρθενική του εμφάνιση ως μέλος της κυβέρνησης σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και με αφορμή αίτημα του βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Στύλιου για την εξισωτική αποζημίωση στα πορτοκάλια προς χυμοποίηση, ο Λαρισαίος υφυπουργός κατέστησε σαφές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πορεύεται με βάση τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και δεν πρόκειται να παρανομήσει.

Στο μεταξύ, επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών σε αγρότες – κτηνοτρόφους παρουσίασαν χθες σε συνάντησή τους με κτηνοτρόφους της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά,

* «Μέσα στο Δεκέμβριο θα πληρωθεί στους δικαιούχους αγρότες το σύνολο των ενισχύσεων του 2016 (υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, εξισωτική κ.λπ.)

* Επανεξετάζεται όλο το πλέγμα εκκρεμοτήτων για τις πληρωμές ενισχύσεων παλαιότερων χρόνων. Ειδικά οι ενισχύσεις που αφορούν τη βιολογική γεωργία, θα πληρωθούν, για μεν την περίοδο 2013 – 2014 εντός του Δεκεμβρίου, για δε το 2015 εντός του πρώτου τριμήνου του 2017.

* Εντός των επόμενων ημερών θα πληρωθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους όλες οι εκκρεμείς οικονομικές αποζημιώσεις του 2016 για την Οζώδη Δερματίτιδα και τα λοιπά προβλήματα υγείας των ζώων, συνολικού ύψους περί τα 5,5 εκατ. ευρώ.

* Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση με την οποία αυξήθηκε το ανώτατο ποσό που μπορούν να εισπράξουν οι δικαιούχοι Εξισωτικής Αποζημίωσης των Ορεινών Περιοχών, από 100 ευρώ το εκτάριο σε 125 ευρώ το εκτάριο, εξαντλεί το όριο που επιτρέπει το εγκεκριμένο μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Οι κύριοι ωφελούμενοι από την αύξηση της αποζημίωσης είναι οι κτηνοτρόφοι, καθώς η κτηνοτροφία αποτελεί τη βασική δραστηριότητα στις Ορεινές Περιοχές.

* Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών και η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής εκ μέρους του Υπουργείου. Επιπλέον όμως, μέσω του μέτρου αγροτικών συμβούλων του ΠΑΑ, σύντομα οι κτηνοτρόφοι θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε κτηνιατρικές και άλλες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

* Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζει τις υπάρχουσες δυνατότητες για να γίνει ακόμα πιο ευέλικτο το μέτρο της νόμιμης απασχόλησης αλλοδαπών με εργόσημο».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
karatzios music services
Κισσός Πηλίου
Μικρές Αγγελίες
Αστικό Βόλου
Δήμος Τεμπών - go Tempi
thesnea.gr
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^