Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Να γίνει η Λίμνη Πλαστήρα το Νταβός της ψηφιακής εποχής!

Πρόταση Σιώμου στο eLife2016 : Ίδρυση Ακαδημίας Ψηφιακού Πολίτη

Να γίνει η Λίμνη Πλαστήρα το Νταβός της ψηφιακής εποχής!
24.06.2016 | 16:27
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αρχισε χθες Πέμπτη το συνέδριο για τη διαδικτυακή συμπεριφορά στη Λίμνη Πλαστήρα, με μία ενδιαφέρουσα πρόταση από τον Καρδιτσιώτη Δρα Ψυχολογίας και πρόεδρου του elife 2016, Κώστα Σιώμο, να καστεί παγκόσμιο ψηφιακό φόρουμ κατά τα πρότυπα του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός, η περιοχή της Λίμνης...


Την ίδρυση Ακαδημίας Ψηφιακού Πολίτη πρότεινε ο Καρδιτσιώτης ψυχίατρος Κώστας Σιώμος στη διάρκεια της ομιλίας του στην εναρκτήρια εκδήλωση του 5ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου eLife2016 που διεξάγεται στη Λίμνη Πλαστήρα.
Ο κ. Σιώμος υπογράμμισε ότι μια τέτοια ακαδημία θα μπορούσε να καλύψει το κενό που υπάρχει στη διαχείριση της πολύπλοκης κατάστασης που διαμορφώνεται εξαιτίας των ραγδαίων αλλαγών που φέρνει στην καθημερινότητα όλων η ανάπτυξη της τεχνολογίας. “Η τεχνολογία δεν περιμένει, η τεχνολογία σαρώνει για αυτό και απαιτείται συνεργασία όλων ώστε η κατάσταση που διαμορφώνεται να γίνει διαχειρίσιμη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιώμος επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πρακτικών που θα...φωτίσουν το δρόμο της θετικής χρήσης του διαδικτύου είναι ένα θέμα που αφορά όλους.

Να γίνει η Λίμνη Πλαστήρα το Νταβός της ψηφιακής εποχής!

Το συνέδριο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου σε κάθε έκφανση της ζωής του με το διαδίκτυο. Περισσότεροι από 200 ομιλητές και 500 εγγεγραμμένοι σύνεδροι συμμετέχουν στις εργασίες του που διεξάγονται στο ξενοδοχείο “ΚΑΖΑΡΜΑ” και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή.
Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με συντονιστή τον Διευθυντή Ειδήσεων της “ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ” κ. Γιάννη Κολλάτο και την παρουσία των τοπικών φορέων οι οποίοι στηρίζουν το συνέδριο αναγνωρίζοντας την επιστημονική σπουδαιότητά του.
“Το διαδίκτυο είναι μια ριζοσπαστική εφεύρεση του 21ου αιώνα και ταυτόχρονα μια πρόκληση για την κοινωνία” τόνισε στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος και σημείωσε ότι η χρήση του πρέπει να είναι ορθολογική χωρίς ο άνθρωπος να χάνει την προσωπικότητά του, την παρουσία του και την επικοινωνία του με τους άλλους.

Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου τόνισε ότι το υπουργείο στηρίζει εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την ορθή χρήση των σύγχρονων μέσων. Η κ. Αναστασοπούλου με παραστατικό τρόπο ανέλυσε πώς ένα τόσο χρήσιμο μέσο οδηγεί σε εθισμό και κατέληξε “Η υπερβολή και η έλλειψη είναι δυο ακρότητες ανάμεσα στις οποίες πρέπει να βρούμε την ισορροπία”.
Από την πλευρά του οαντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος καλωσόρισε ομιλητές και συνέδρους στην Καρδίτσα χαρακτηρίζοντας τιμή το γεγονός ότι το συνέδριο διεξάγεται στην περιοχή και ευχήθηκε τα συμπεράσματά του να δώσουν απαντήσεις στις αναζητήσεις γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημ. Τσιαντής αναφέρθηκε στη θεματολογία του συνεδρίου την οποία χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα αφού όπως ειπε αφορά κυρίως στα παιδιά και επισήμανε ότι έχει αξία να διερευνηθεί το θέμα του διαδικτύου για να γίνει πιο ακίνδυνο και πιο ωφέλιμο για την κοινωνία.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτ. Κουλοκτσής υπογράμμισε ότι μέσω του συνεδρίου δίδεται  η δυνατότητα ο φόβος και η άγνοια να δώσουν τη θέση τους στην ενημέρωση και τη γνώση για ζητήματα που αφορούν πλέον την καθημερινότητα όλων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκ μέρους της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών ο κ. Ζαφειρακίδης, ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γκρίτζαλης, ο σύμβουλος ειδικής αγωγής κ. Κούτρας και ο αναπληρωτής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Βενιζέλος.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του κ. Χαρ. Τσέκερη αντιπροέδρου του eLife 2016, ερευνητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διδάσκοντα στο ΕΚΠΑ.
Μετά το τέλος των ομιλιών οι συμεμτέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη μουσική εκδήλωση από τη jazz band του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας.


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^