Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Μην πας να εισπράξεις συνδεδεμένες ενισχύσεις θα ανακαλύψεις ότι χρωστάς στην εφορία...!

Πατέντα για να εισπράξει οφειλές το δημόσιο, ακόμη και σε όσους έκαναν ρύθμιση

Μην πας να εισπράξεις συνδεδεμένες ενισχύσεις θα ανακαλύψεις ότι χρωστάς στην εφορία...!
22.03.2016 | 12:50
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Deree Roadshow 2020 Online
Ζαγορίν
Animus Benefits
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
 Σα να μην είχαν τελειωμό τα πάθια των αγροτών παραφράζοντας τον Παπαδιαμάντη.. Αυτό που συμβάινει με τους αγρότες, πλέον δεν έχει προηγούμενο. Ενώ η κυβέρνηση τους χρωστά συνολικά από επιδοτήσεις, επιστροφές ΦΠΑ, πετρελαίου, ενισχύσεις, εξισωτικές και νιτρορρυπάνσεις παρελθόντων ετών περί τα 2 δις ευρώ, έχει δώσει εντολή στις τράπεζες κι εμφανίζουν χρεωστικό υπόλοιπο προς την εφορία, από ΕΝΦΙΑ, ή φόρους που έχουν μπει σε ρύθμιση με τις 100 δόσεις. Έτσι για παράδειγμα αν ένας αγρότης είχε 100 στρέμματα στάρι και περιμένει να λάβει 450 ευρώ αυτές τις ημέρες από τη συνδεδεμένη (καρτελάκια, με 4,5 ευρώ το στρέμμα) θα ανακαλύψει ότι δεν θα εισπράξει τίποτε γιατί έχει μία οφειλή για παράδειγμα της τάξης των 2000 ευρώ στην εφορία και αν έχει προχωρήσει σε ρύθμιση και έχει πληρώσει π.χ. τα 500, τότε εμφανίζεται στο υπόλοιπό του ως χρεωστικός κατά 1500 ευρώ.

 Μόλις μπουν τα χρήματ από τα στάρια, αφαιρείται το ποσό των 450 ευρώ που του αναλογούν και εμφανίζεται χρεωστικός κατά 1050. Στην επόεμνη πληρωμή αν περιμένει να πάρει π.χ. 2000 ευρώ από τη συνεδεμένη στο βαμβάκι, τότε θα εισπράξει τα 1000 και θα μηδενίσει την οφειλή στην εφορία, παρότι προσέξτε, η εφορία μπορεί να του οφείλει περί τα 1000 με 2000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ ή πετρελαίου... Δεν κάνει συμψηφισμό δηλαδή το κράτος με τις δικές του οφειλές προς τον αγρότη, παρά μόνον με αυτές του αγρότη προς το κρατος.. Αυτό στο χωριό μου το λένε:  τα θκά σας, θκά μας και τα θκά μας θκά μας...!

 Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται στο φόρτε της η προετοιμασία για τις εαρινές καλλιέργειες και κινδυνέυουν να μείνουν ακαλλιέργητα εκατοντάδες χιλιάδες στρέματα, αφού οι αγρότες περίμεναν πως και πως αυτές τις πληρωμές για να προμηθευτούν εφόδια (σπόρους , λιπάσματα).

 Φυσικά η απαξίωση έχει γίνει και με τα χειμερινά σιτηρά όπου πολλοί αγρότες αντί να προμηθευτούν πιστοποιημένο σπόρο λόγω έλλειψης ρευστότητας έσπειραν από το σωρό των αποοθηκευμένων σιτηρών, των οποίων οι τιμές κατρακυλούν
πλέον κάτω από τα 20 λεπτά το κιλό, ενώ ακόμη πιο τραγική είναι η έλλειψη ρευστότητας στους κτηνοτρόφους, με τα ζώα τους να υποσιτίζονται και την παραγωγή γάλακτος να μειώνεται δραματικά...

Γ.Κ.


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Thema - Scavolini
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^