ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Aπάτη άνω των 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ στην Κομοτηνή-Συλλήψεις στη Γιάννουλη Λάρισας αρχηγικών μελών
Ζευγάρι Λαρισαίων κινούσε τα νήματα

Ξεπερνά τις 450.000 ευρώ η συνολική ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που -σύμφωνα με την Αστυνομία- διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος του Δημοσίου, μέσω εταιρείας – Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην Κομοτηνή.
Συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικά, ενώ σε έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- το χρηματικό ποσό των 9.285 ευρώ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις κάμερες καταγραφής και πλήθος εγγράφων. Κατασχέθηκαν, επίσης, τρία οχήματα.
Ειδικότερα, σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν τα δύο αρχηγικά μέλη σε οικισμό της Λάρισας (Γιάννουλη), στην Κομοτηνή συνελήφθησαν τρία ακόμα μέλη και ένα σε περιοχή του Έβρου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών, οι δράστες από το 2023 έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών αποκόμιση παράνομου κέρδους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο αρχηγός και η υπαρχηγός, έχοντας ιδρύσει εταιρεία και εντάσσοντας ως προσωπικό της επιχείρησης τις άλλες τέσσερις συλληφθείσες, προσπορίζονταν συστηματικά χρηματικά ποσά αρχικά μέσω εγγραφής μέγιστου αριθμού ανήλικων μαθητών σε σχέση με τη χωρητικότητα του κέντρου και έπειτα μέσω ψευδών καταχωρήσεων παρουσιών ανήλικων μαθητών, εκμεταλλευόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις σχετικές επιδοτήσεις «voucher» των υποτιθέμενων μαθητών, λαμβάνοντας έτσι εικονικές παράνομες πληρωμές.
Η συνολική ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής (2023-2026), σύμφωνα με την υπηρεσία της Ελληνικής Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ανέρχεται τουλάχιστον σε ποσό άνω των 450.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:23
Συσκέψεις της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και Αγροτικών Συλλόγων - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:03
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 08:45
Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το καλοκαίρι – Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας - ΒΟΛΟΣ | 24.05.2026 | 08:33
Η Μαγνησία ψάχνει νέο αγροτικό μοντέλο-Κουρέτας: «Η Περιφέρεια γίνεται εγγυητής της μετάβασης» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:46
Τρομερός Τεντόγλου και νίκη με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 11:19
Που θα βρεθεί το νερό για την «Κοιλάδα» data centers που ετοιμάζουν στη Λάρισα;













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed