ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας νέος υπερσύχρονος εξοπλισμός στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας
Κουρέτας: Υπέρηχος και για όσους δεν έχουν να πάνε σε ιδιωτική κλινική

Σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του υπέρηχου στη Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημιακού:
Η περιφέρεια Θεσσαλίας εξόπλισε με νέο σύγχρονο υπέρηχο και νέο μηχάνημα ενδοσκοπικου ελέγχου αξίας 250.000 ευρώ. Για την ασφαλή παρακολούθηση των εγκύων που μέχρι χθες γινόταν μόνο σε ιδιωτικές κλινικές . Γιατί στο πανεπιστημιακό γεννάνε και εκεί γυναίκες που δεν έχουν τη οικονομικη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτική κλινική. Και εμάς μας ενδιαφέρουν όλοι οι πολίτες. Ειδικά αυτοί με χαμηλό εισόδημα . Να μπορούν να πάνε στο γιατρό δωρεάν .
Η Μαιευτική -Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας παρέλαβε και χρησιμοποιεί ήδη τον νέο υπερηχογράφο προγεννητικού ελέγχου και τον σύγχρονο ενδοσκοπικό εξοπλισμό, που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η αναβάθμιση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στη λειτουργία της Κλινικής, καθώς ενισχύει την ασφαλή παρακολούθηση των εγκύων και την ποιότητα των χειρουργικών επεμβάσεων.
Ο προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται στις 248.580 ευρώ, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) 2021-25 ( Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), από το οποίο θα δαπανηθούν με βάση τον προγραμματισμό συνολικά 7.253.443,84 ευρώ για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων δήλωσε: «Ο νέος εξοπλισμός παραδόθηκε εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αποδεικνύοντας τη συνέπεια της Περιφέρειας στην υλοποίηση σημαντικών έργων υγείας και την καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Με τον εξοπλισμό στην Μαιευτική Κλινική θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες της Θεσσαλίας. Τέτοιες υπηρεσίες υπήρχαν μόνο στον ιδιωτικό τομέα , με υψηλό κόστος και ανάγκη μετακίνησης».
«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την καθοριστική συμβολή της στην αναβάθμιση του εξοπλισμού, η οποία ήδη αποτυπώνεται στην ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών» επισημαίνει από την πλευρά του ο Διευθυντής της Κλινικής, Καθηγητής Αλέξανδρος Ι. Δαπόντε και προσθέτει ότι «πριν από την παρέμβαση, η Κλινική λειτουργούσε με σημαντικούς περιορισμούς λόγω μη αναβαθμισμένου εξοπλισμού όπως υποδείχθηκε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Στο πλαίσιο αυτό προωθήθηκαν δια της Διοίκησης προς την ΥΠΕ και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας -η οποία και ανταποκρίθηκε άμεσα – τα σχετικά αιτήματα».
Όπως σημειώνει ο κ. Δαπόντε, η χρησιμότητα του υπερηχογράφου στο Τμήμα Παθολογίας της Κυήσεως και στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής έγκειται στην έγκαιρη διάγνωση, την παρακολούθηση και τη διαχείριση κυήσεων υψηλού κινδύνου.
Όπως εξηγεί στο Τμήμα Παθολογίας της Κυήσεως νοσηλεύονται έγκυες με κάποια παθολογική κατάσταση του εμβρύου ή της εγκύου. Στο δε Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής ελέγχονται υπερηχογραφικά όλες οι έγκυες γυναίκες της περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους ( περίπου 3.500 ανά έτος) .
Με τον νέο υπερηχογράφο τελευταίας τεχνολογίας δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας κοντά στον τόπο τους, που ήταν διαθέσιμες μόνο στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας την ανάγκη μετακίνησης και τις ανισότητες στην πρόσβαση στη φροντίδα. Παράλληλα, η προμήθεια του ενδοσκοπικού εξοπλισμού στην κλινική, όπου διενεργούνται ετησίως περίπου 1500 χειρουργεία ,θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη ενδοσκοπικών δεξιοτήτων του ιατρικού προσωπικού σύμφωνα με σύγχρονες πρακτικές. Θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».
Σύμφωνα με τον κ. Δαπόντε «η αναβάθμιση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη διαρκή εξέλιξη της Κλινικής, η οποία, για περισσότερα από 26 χρόνια, εξυπηρετεί το σύνολο του πληθυσμού της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (περίπου 1.200.000 πολίτες), ως το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσηλευτικό κέντρο της περιοχής, με κομβικό ρόλο τόσο στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας όσο και στην εκπαίδευση νέων ιατρών».
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:46
Τρομερός Τεντόγλου και νίκη με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:43
Μετάλλιο ανδραγαθίας στον Βολιώτη ανθυπαστυνόμο Μιχ. Σουντουλουμάκη: Μπήκε μπροστά και έσωσε τον διοικητή του σε επεισόδια - ΕΛΛΑΔΑ | 23.05.2026 | 21:24
Στην σκηνή του ΟΑΚΑ οι Iron Maiden – Πάνω από 50.000 θαυμαστές παραληρούν στη συναυλία τους - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:14 | video
Το βίντεο που ανάρτησε ο Κωστής Χατζηδάκης από την περιοδεία του στα έργα του Αχελώου (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 20:30
Στην εντατική ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μάριος Οικονόμου μετά από σοβαρό τροχαίο στα Ιωάννινα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 11:19
Που θα βρεθεί το νερό για την «Κοιλάδα» data centers που ετοιμάζουν στη Λάρισα; - ΕΛΛΑΔΑ | 23.05.2026 | 17:18
Πύργος: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 55χρονος ποδηλάτης μετά το τροχαίο με νταλίκα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 09:31
Θεσσαλία, ο εθνικός μας κάμπος που προσφέρει τροφή σε όλη τη χώρα















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed