ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βασίλης Μάγγος: Συγκινεί ο πατέρας του - «Τον βασάνισαν, τον εξευτέλισαν, είχαν ρατσιστικά κίνητρα»
Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και λίγες ημέρες μετά πέθανε

Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του πέθανε.
Σε λίγες ημέρες, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, του 26χρονου από τον Βόλο, που το καλοκαίρι του 2020 ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου και αργότερα και στην Ασφάλεια της πόλης και μερικές ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
Η οικογένειά του, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή τόνιζε ότι ο Βασίλης έκανε χρήση ναρκωτικών προκειμένου να διαχειριστεί τις συνέπειες της κακοποίησης, και θεωρούσε την αστυνομία εν μέρει υπεύθυνη για τον θάνατό του.
Ενόψει της έναρξης της δίκης, ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, σε κείμενό του που φιλοξενείται σήμερα, Τρίτη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ανακεφαλαιώνει το χρονικό της υπόθεσης θανάτου του γιου του.
Ο ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου
Ο Βασίλης στις 14 Ιουνίου του 2020 χτυπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου, στη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας για τη σύλληψη αναρχικού. Αφού τον ξυλοκόπησαν και τον τραυμάτισαν, οι αστυνομικοί αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, χωρίς κάποιο λόγο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του, ο γιος του «ήταν στοχοποιημένος», καθώς οι αστυνομικοί όπως ομολογούν στο Βιβλίο Συμβάντων εκείνης της ημέρας, γνώριζαν ποιος ήταν.
Κατά την προσαγωγή του, έξι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξή του, «τον χτύπησαν ξανά, προκαλώντας του βαριές κακώσεις στο ήπαρ και τη χολή, ενώ του έσπασαν τα πλευρά, τον έβρισαν, τον απείλησαν με θάνατο, τον βασάνισαν και τον εξευτέλισαν». Ο Γιάννης Μάγγος καταγγέλλει και «ρατσιστικά κίνητρα», πίσω από τις ενέργειες των αστυνομικών, τα οποία, όπως λέει «δεν διερευνήθηκαν από τον διενεργούντα την ΕΔΕ», γεγονός που το έχει αναφέρει και ο Συνήγορος του Πολίτη.
Αφού τον έβαλαν στο κρατητήριο και τον κράτησαν παράνομα, και παρόλο που ο Βασίλης είχε ανάγκη ιατρικής περίθλαψης λόγω των τραυμάτων που του είχαν επιφέρει, οι αστυνομικοί τον πέταξαν έξω για να αποφύγουν τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο και τη διασύνδεσή τους με τα τραύματα.
Τον Βασίλη εντόπισαν πολίτες, οι οποίοι όπως κατέθεσαν ήταν σε οικτρή σωματική και ψυχική κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τους τραυματιοφορείς και από τις γνωματεύσεις των γιατρών, τις ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική έκθεση. Από τα σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια επηρεάστηκε ραγδαία και η ψυχολογία του, η οποία επιδεινώθηκε όπως αναφέρεται σε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών.

- ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 15:25
Λάρισα: Μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 15:20
Μάριος Οικονόμου: Δεν υποχωρεί το αιμάτωμα στον εγκέφαλο, κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ. για μάρτυρες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 11:44
Λάρισα: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της 5ης Μεραρχίας Κρητών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 10:53
Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.05.2026 | 10:30
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράταση για το «Σπίτι μου 2», ενίσχυση Ενόπλων Δυνάμεων και Άμεσης Δράσης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:23
Συσκέψεις της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και Αγροτικών Συλλόγων - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:03
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed