ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Το τρίτο «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας» στο Βόλο
Tο Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, στις 11:30 π.μ., στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου

Το τρίτο «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας» στο Βόλο
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία», συνεχίζει τη σειρά εκδηλώσεων «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας», που φέρνουν την επιστήμη πιο κοντά στους πολίτες μέσα από ανοιχτές συζητήσεις σε πόλεις και κωμοπόλεις της Θεσσαλίας.
Η τρίτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, στις 11:30 π.μ., στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου, με θέμα: «Μαμά, πότε θα έρθω; Ελπίδα για την υπογονιμότητα & την υπογεννητικότητα στη χώρα μας».
--------------
Υπάρχουν γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν παιδί, που μπορούν να αποκτήσουν παιδί, αλλά δεν έχουν την πρόσβαση στις κατάλληλες δομές. Άλλες γυναίκες θέλουν να δημιουργήσουν ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους αλλά δεν μπορούν, γιατί αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα γονιμότητας και ζουν μακριά από κλινικές αναπαραγωγικής ιατρικής ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ή ψυχολογικά. Υπάρχουν γονείς που δυσκολεύονται να συνδυάσουν την εργασία με την οικογένεια και ακόμα περισσότεροι που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος ανατροφής παιδιών.
--------------
Ομιλητής θα είναι ο Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας-γυναικολόγος και ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής, ιδρυτής της HOPEgenesis. Ο κ. Χανδακάς θα αναπτύξει το φλέγον ζήτημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που τη συνοδεύουν, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η σύγχρονη ιατρική για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.
Η ομιλία θα παρουσιάσει επίσης το έργο και τη δράση της HOPEgenesis, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δίνει ελπίδα στις γυναίκες και τις οικογένειες, διασφαλίζοντας πρόσβαση στη μητρότητα και υποστηρίζοντας ενεργά την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η ανάγκη για έμπρακτη στήριξη της οικογένειας και ίσες ευκαιρίες στη μητρότητα για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας ή οικονομικής κατάστασης.
Η εκδήλωση στον Βόλο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Μουσείων του Δήμου Βόλου.
________________________________________
Σχετικά με τον ομιλητή
Ο Στέφανος Χανδακάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή. Διατελεί Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Έχει εκπαιδευτεί στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες στη μαιευτική, τη γυναικολογία και τη ρομποτική χειρουργική, ενώ κατέχει MBA από το Imperial College London. Το 2015 ίδρυσε τη HOPEgenesis, με στόχο την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και τη στήριξη της οικογένειας. Για το έργο της, η HOPEgenesis βραβεύτηκε το 2018 από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η καλύτερη ΜΚΟ στην Ελλάδα.
Ημερομηνία: Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025
Ώρα: 11:30 π.μ.
Τόπος: Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου - κτήριο Σπίρερ - Μικρασιατών 81
Είσοδος: Ελεύθερη
________________________________________
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανανεώνεται σταδιακά.
Για πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας:
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 14:26
5,30 μέτρα η στάθμη του Πηνειού και...ανεβαίνει- κορμοί δέντρων και φερτά στη γέφυρα στο άλσος φράζουν τη ροή (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.12.2025 | 14:12
Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα σιτηρών σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα από τα πλημμυρκά νερά Πηνειού, Ενπέα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 13:40
Δ. Κουτσούμπας από Τύρναβο: Το ΚΚΕ θέλει τον λαό πραγματικά πρωταγωνιστή των εξελίξεων - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.12.2025 | 13:36
Κώστας Καραμανλής: «Να ακούμε τη φωνή των αγροτών και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.12.2025 | 13:07
Μητσοτάκης: Οι αγρότες θα λάβουν όσα χρήματα δικαιούνται στο ακέραιο, οι λύσεις έρχονται από διάλογο και όχι από μπλόκα - ΒΟΛΟΣ | 07.12.2025 | 13:01
Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βράχια στην είσοδο του λιμανιού Βόλου [Εικόνες] - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 12:33
Η Λάρισα έβαλε τρίποντο με τον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο: «Όλοι μοναδικοί, Όλοι ίσοι, Νικάμε Μαζί»(ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.12.2025 | 11:46
Νίκος Δαναλάτος: Να μειωθεί το κόστος στις αροτραίες καλλιέργειες για να επιβιώσει ο αγροτικός τομέας
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 09:45
Ζουν ξανά τον εφιάλτη του Ντάνιελ: προβλήματα με γέφυρα Ενιπέα στο Ευίδριο, υπερχείλισε ο Ταμπάκος- έπεσε η διάβαση Αμπελιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 11:13
Ιανός, Ντάνιελ, Ηλίας και τώρα Βύρων-στο ίδιο έργο θεατές και απροστάτευτοι οι κάτοικοι Ευιδρίου, Υπέρειας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 14:03
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο Κουτσούμπας – Μήνυμα στήριξης στους αγρότες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 09:14
Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Ενιπέας , ήχησε το 112 για εκκένωση της Υπέρειας -Άλλοι 5 οικισμοί σε ετοιμότητα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 11:24 | video
Στα 4.70 μετρα η στάθμη του Πηνειού στη Λάρισα με ρυθμό ανόδου 10 εκατ. την ώρα -σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 10:22
Στα όριά του ο Γκουσμπασανιώτης πλημμυρικά φαινόμενα και στη Χάλκη (ΦΩΤΟ+video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.12.2025 | 11:29
Σοκ στα Τρίκαλα: 52χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.12.2025 | 12:10
Προβλήματα στο Ν. Καρδίτσας από την κακοκαιρία Byron, σε επιφυλακή οι τοπικές αρχές




























![Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βράχια στην είσοδο του λιμανιού Βόλου [Εικόνες]](include/docs/00500184229_1ααααα.jpg)

















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed