ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
«Αστακός» τα Βορίζια, άφαντοι οι δράστες – Τι δείχνουν τα στοιχεία για το αιματοκύλισμα
Σήμερα η κηδεία του 39χρονου

Στην ανταλλαγή των πυροβολισμών στα Βορίζια φέρονται ότι εμπλέκονται οι δυο τραυματίες που νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Η Αστυνομία αναζητά τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα από την ίδια οικογένεια
Τρομοκρατημένοι εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι στο χωριό Βορίζια του Δήμου Φαιστού, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή με τους δύο νεκρούς και τους έξι τραυματίες, λίγες ώρες μετά την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε υπό κατασκευή οικία της περιοχής το βράδυ της Παρασκευής.
Το αιματοκύλισμα ήταν αποτέλεσμα της βεντέτας μεταξύ δύο οικογενειών που κρατάει εδώ και 70 χρόνια. Από το 1955 έχουν συμβεί αρκετές επιθέσεις με πρωταγωνιστές μέλη των οικογενειών Φραγκιαδάκη και Καργάκη, με θύματα και από τις δύο πλευρές. Αφορμή, ωστόσο, για τη συμπλοκή ήταν ότι η μία οικογένεια αποφάσισε να χτίσει σε «περιοχή» που είχε συμφωνηθεί να ανήκει στην άλλη πλευρά.
Οι προσωπικές διαφορές πήραν γρήγορα διαστάσεις για ακόμα μία φορά και τα πυρά άρχισαν να πέφτουν βροχή. Το χωριό μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, με το πανελλήνιο να παρακολουθεί την αιματηρή βεντέτα με κομμένη την ανάσα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τη Μεσαρά και το Ηράκλειο, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.
Η βεντέτα κρατάει από το 1955, με αρκετές επιθέσεις και αμφότερες τις πλευρές να μετρούν θύματα
«Αστακός» το χωριό
Ενώ ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με πάνοπλους αστυνομικούς είχαν αποκλείσει το χωριό, για αρκετή ώρα μετά το περιστατικό ακούγονταν ακόμα πυροβολισμοί. Νεκροί έπεσαν μια γυναίκα 57 ετών και ένας 39χρονος άνδρας, πατέρας πέντε παιδιών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Μοιρών και Αγίας Βαρβάρας. Πολλοί μιλούν πλέον για αναβίωση της βεντέτας και εκτιμούν ότι στην περιοχή υπάρχει μία ιδιότυπη σιωπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, φαίνεται πως προκύπτουν μαρτυρίες για το πώς ξεκίνησε η αιματηρή ένοπλη συμπλοκή μεταξύ των δύο οικογενειών που βρίσκονται σε διαμάχη, αναφέρει το ΑΠΕ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μαρτυρίες αυτές, οι οποίες εξετάζονται με προσοχή, την αρχή έκανε πιθανότατα ο 39χρονος, ο οποίος έπεσε νεκρός τελικά κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Επίσης φέρονται να εμπλέκονται από την άλλη πλευρά οι δυο τραυματίες που νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο ΠΑΓΝΗ. Η Αστυνομία αναζητά τουλάχιστον δύο άτομα από την ίδια οικογένεια.
Η κηδεία του 39χρονου έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Η οικογένειά του, όπως έγινε γνωστό, βάφτισε τρία από τα πέντε παιδιά του σε διπλανό χωριό, όπως επιτάσσει το τοπικό έθιμο ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται στην ταφή του πατέρα τους.
Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Χανίων η μία εκ των νεκρών στα Βορίζια
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το μακελειό στα Βορίζια Κρήτης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για ό,τι συνέβη: «Είναι κρίμα από τον Θεό, για ένα γεγονός που έγινε πριν από πολλά χρόνια να έχουμε νεκρούς και τραυματίες, να έχουμε δυο νεκρούς και από τα δυο σόγια να θρηνούν οι συγγενείς. Χωρισμένα τα δύο σόγια σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, με ισχυρή αστυνομική παρουσία ώστε να μην συμβεί κάτι χειρότερο».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η μία εκ των δύο νεκρών ήταν συνάδελφός μας στο νοσοκομείο Χανίων, εκεί ήταν η ζωή της. Πριν από δύο χρόνια είχε χάσει τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν και αυτός συνάδελφος στο Νοσοκομείο Χανίων. Η γυναίκα είχε πάει στο χωριό στα Χανιά για να συμμετάσχει στο μνημόσυνο του ενός έτος του πατέρα της που είχε χαθεί. Και είδατε τι συνέβη. Έλειπε 40 χρόνια από το χωριό. Διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών νεκρή και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο άλλος νεκρός είναι στο Βενιζέλειο», ανέφερε.

Κλειστά τα σχολεία στα Βορίζια και Ζάρο εξαιτίας του μακελειού
«Είναι σαν να παρακολουθούμε μια ταινία και όχι την πραγματικότητα. Βλέπουμε μία συνθήκη που μας δείχνει ότι η κουλτούρα της βίας και της αυτοδικίας είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Δεν ξέρω πώς μπορούμε να εξηγήσουμε σε αυτά τα παιδιά γιατί κλείνουν τα σχολεία τους και γιατί δεν πάνε στο σχολείο. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό είναι επικίνδυνο για την ψυχολογία της κοινωνίας γιατί συντηρείται ο φόβος», τόνισε μεταξύ άλλων η ψυχολόγος Βάνα Παπακίτσου.
Η πρόεδρος Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος και αντιπρόεδρος ΟΕΓΝΕ, Ματίνα Παγώνη, από την πλευρά της δήλωσε: «Γυρίζουμε πολύ πίσω. Η κοινωνία δεν εξελίσσεται, γυρίζει προς τα πίσω. Είναι εικόνες που αποτυπώνονται στο μυαλό των παιδιών, άρα η βεντέτα επιστρέφει. Σκεφτείτε τώρα, δύο νοσοκομεία με τα δικά τους περιστατικά και προσωπικό, να προσπαθούν να διαχωρίζουν τους μεν και τους δε, για να μην συμβεί κάτι άλλο».
in.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.11.2025 | 12:51
Συνάντηση Κουρέτα – Μουτζούρη με Κικίλια για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Βορείου Αιγαίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.11.2025 | 12:44
Δυναμικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αγιά Λάρισας – Ζητούν ενισχύσεις – καταβολή αποζημιώσεων (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 11:13
Ο σταθμάρχης Λάρισας ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη για τα Τέμπη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.11.2025 | 11:07
Κ. Τσιάρας: Βασική μας προτεραιότητα να δημιουργήσουμε τη συνθήκη για να μην διακινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκοί πόροι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.11.2025 | 10:52
Εξι Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 14.11.2025 | 10:26
«Φρένο» στις φθηνές αγορές από Temu και Shein -Πώς οι κινεζικοί γίγαντες «εθίζουν» την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 10:04
Κηδεύεται σήμερα η Βασιλική Τζιούφα – «Έφυγε» σε ηλικία 58 ετών-θλίψη στον Αμπελώνα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 10:00
Καρδούλας: Θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη που αυξήθηκαν το 2025, μετά την επιστροφή των τελών ταφής; Τι έγινε στο Δ. Λαρισαίων
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.11.2025 | 07:39
ΣΟΚ!… Έφυγε από τη ζωή 44χρονος που διατηρούσε επιχείρηση στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 11:48
Σοκαρισμένο το Δαμάσι από το θάνατο της 49χρονης Ζωής Λέτσιου-πιάστηκε το φουλάρι της στο ζυμωτήριο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 16:29
«Μπήκα στο φούρνο και τη βρήκα κρεμασμένη στο μηχάνημα»-συγκλονίζει η γυναίκα που βρήκε νεκρή τη 49χρονη (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 12:29
Ισχυρές αστυνομικές δυναμεις έξω από το γραφείο του Χρ. Κέλλα όπου διαμαρτύρονται κτηνοτρόφοι (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 10:30
Λάρισα: Πώς έγινε η τραγωδία με την 49χρονη - «Ήταν μόνη της στο κατάστημα, ήταν ακαριαίο» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.11.2025 | 15:12
Νέες πληρωμές 12,2 εκατ. ευρώ σε Περιφέρειες και κτηνοτρόφους για τα θανατωθέντα ζώα – Συνολικά έχουν διατεθεί 48 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 11:06
Φρίκη σε ζυμωτήριο: Μπλέχτηκε το φουλάρι της και τη συνέθλιψε το μηχάνημα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 14:48
Λάρισα: Οργισμένοι κτηνοτρόφοι έριξαν γάλα στον δρόμο έξω από το γραφείο του Χρήστου Κέλλα


























![Άγιος Δημήτριος: Τέσσερις διαρρήκτες τραυμάτισαν αστυνομικούς -Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ [βίντεο]](include/docs/00500183484_1b.jpg)















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed