ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Αλλαγή στάσης για το LNG στον Βόλο. Καμία δέσμευση από τον νέο Υφυπουργό ΥΠΕΝ» (βίντεο)
Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Σήμερα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την πλωτή μονάδα LNG στον Βόλο. Για να απαντήσει, προσήλθε ο νέος Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ν. Τσάφος.
Ο Αλ.Μεϊκόπουλος κάλεσε τον νέο Υφυπουργό να απαντήσει αν συμμερίζεται τη θέση του προκατόχου του κ. Σκυλακάκη, ο οποίος είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2024 ότι το έργο δεν εξυπηρετεί την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και δεν έχει προοπτικές υλοποίησης. Ο κ. Σκυλακάκης είχε αναφέρει ότι το θέμα αυτό δεν θα συνεχίσει να απασχολεί επί πολύ την τοπική κοινωνία.
Ο κ. Τσάφος δεν επανέλαβε τη θέση του κ. Σκυλακάκη ότι το έργο δεν έχει προοπτικές υλοποίησης.
Αντίθετα, απέφυγε κάθε σαφή δέσμευση για την τύχη του LNG στον Βόλο και περιορίστηκε να πει ότι: «Η αξιολόγηση συνεχίζεται και θα δούμε πού θα καταλήξει». Ο Υφυπουργός επιχείρησε να αποπολιτικοποιήσει το ζήτημα, λέγοντας ότι:
«Το κράτος λειτουργεί ως αδειοδοτική αρχή, η αξιολόγηση είναι τεχνική». Ανέφερε ότι «τα τέσσερα προτεινόμενα έργα σε όλη τη χώρα, ένα εκ των οποίων του Βόλου, βλέπουν και την εθνική, αλλά και την περιφερειακή αγορά. Και αυτό που είδαμε, κυρίως το 2022 αλλά και πιο πρόσφατα, είναι ότι η περιφερειακή αγορά μας αφορά».
Ο Αλ.Μεϊκόπουλος τόνισε ότι: «Ο κ. Τσάφος δεν επανέλαβε τα επιχειρήματα περί έλλειψης βιωσιμότητας, ούτε τη διαβεβαίωση ότι το έργο δεν θα προχωρήσει. Η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας φαίνεται να δείχνει μετατόπιση στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο έργο LNG στον Βόλο. Η στροφή ανατρέπει τη βεβαιότητα που είχαν οι πολίτες της Μαγνησίας μετά τη ρητή τοποθέτηση Σκυλακάκη και αναζωπυρώνει την ανησυχία».
Συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί ο Υφυπουργός να επιχείρησε να αποσυνδέσει πολιτικά το Υπουργείο και να μετακυλίσει την ευθύνη στις Υπηρεσίες, όμως η τελική υπογραφή είναι πολιτική πράξη, όχι απλώς διοικητική.
Σκόπιμα ακολουθείται από την κυβέρνηση μια τακτική με την οποία εκπέμπονται δύο διαφορετικά μηνύματα:
Προς τους πολίτες της Μαγνησίας: «Μην ανησυχείτε, δεν το προχωρούμε τώρα»
Προς τους επενδυτές το αντίθετο: «Μην ανησυχείτε, η πόρτα είναι ανοιχτή»
Στο μεταξύ, η Mediterranean Gas προχωρά ενεργά στη διαδικασία αδειοδότησης και ωρίμανσης του έργου, έτσι ώστε αυτό να διατηρείται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την έκδοση της απόφασης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου, για το χρόνο της οποίας ο κ. Τσάφος δεν μας έδωσε χρονοδιάγραμμα.
Πολύ χρήσιμα τα συμπεράσματα της σημερινής συζήτησης. Η επένδυση LNG στον Παγασητικό παραμένει στο τραπέζι».
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 21:38
Λήξη σναγερμού για τη Λάρισα- έφτασε στα 6 μέτρα η στάθμη του Πηνειού και σταθεροποιείται - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.12.2025 | 21:26
Φάνης Τακούδης: ΜΙΚΡΟΣ DANIEL ; - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.12.2025 | 21:18
ΑΕΛ Novibet: Τέλος ο Μαλεζάς από τους βυσσινί-Ο Σάββας Παντελίδης πιθανός αντικαταστάτης - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 21:06
Με τη δύναμη των χιλιάδων τρακτέρ κλιμακώνει το μπλόκο της Νίκαιας και καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 20:50
Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής ο Δήμος Λαρισαίων– Επί ποδός κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας και ΔΕΥΑΛ, στις συνοικίες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 20:44
Δείτε βίντεο από την πλημμυρισμένη περιοχή στο φράγμα της Γυρτώνης - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.12.2025 | 19:58
Αντίδραση της ΑΕΛ και «χρυσή» ισοπαλία με τον ΠΑΟ (2-2) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 19:57
Παλικαρίσια ισοπαλία για την ΑΕΛ στις καθυστερήσεις και παράπονα για τη διατησία με ΠΑΟ (2-2)
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.12.2025 | 11:29
Σοκ στα Τρίκαλα: 52χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 21:38
Λήξη σναγερμού για τη Λάρισα- έφτασε στα 6 μέτρα η στάθμη του Πηνειού και σταθεροποιείται - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 14:26
5,30 μέτρα η στάθμη του Πηνειού και...ανεβαίνει- κορμοί δέντρων και φερτά στη γέφυρα στο άλσος φράζουν τη ροή (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 11:24 | video
Στα 4.70 μετρα η στάθμη του Πηνειού στη Λάρισα με ρυθμό ανόδου 10 εκατ. την ώρα -σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 20:44
Δείτε βίντεο από την πλημμυρισμένη περιοχή στο φράγμα της Γυρτώνης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.12.2025 | 10:30
Σαββάτο βράδυ στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας στον Ε-65-η οργάνωση ανά χωριό και Αγροτικό Σύλλογο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 17:29
Επιχείρηση απομάκρυνσης των φερτών από τη γέφυρα του Πηνειού στο άλσος-στα 5,60 μέτρα η στάθμη που ανεβαίνει(ΦΩΤΟ)




























![Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βράχια στην είσοδο του λιμανιού Βόλου [Εικόνες]](include/docs/00500184229_1ααααα.jpg)

















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed