ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Χρ. Κέλλας; Ανοιχτό το θέμα του lockdown για τα αιγοπρόβατα λόγω της ευλογιάς – Σύσκεψη τη Δευτέρα
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας ανέφερε ένα πιθανό lockdown

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας ανέφερε ότι ένα πιθανό lockdown περιλαμβάνει «ακραία απαγόρευση μετακινήσεων (ζώων), απαγόρευση ζωοτροφών ή και γάλακτος»
Στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο lockdown για τα αιγοπρόβατα για τον περιορισμό της ευλογιάς, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα.
«Το θέμα του lockdown για τα αιγοπρόβατα, λόγω της ευλογιάς, είναι ανοιχτό και επί τάπητος. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το αποφύγουμε. Το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη που θα γίνει αύριο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Κέλλας διευκρίνισε ότι τυχόν lockdown περιλαμβάνει «ακραία απαγόρευση μετακινήσεων (ζώων), απαγόρευση ζωοτροφών ή και γάλακτος». Αν και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να το αποφύγει, αν τελικώς επιβληθεί, η διάρκειά του δεν θα είναι μικρότερη των 15 ημερών.
Για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αποζημιώσεις
Ο υφυπουργός, ανέφερε επίσης ότι μέσα στο επόμενο 10ημερο θα ξεκινήσει η καταβολή των επιδοτήσεων, που έχουν καθυστερήσει λόγω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε πρώτη φάση θα πληρωθούν για τις ζωοτροφές οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Θεσσαλίας, που δεν μπορούν ακόμη να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, επειδή είναι καλυμμένα από φερτά υλικά, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.
Σχετικά με τα μηνύματα που έλαβαν πρόσφατα κάποιοι αγρότες στη Θεσσαλία να επιστρέψουν χρήματα που έλαβαν, ο κ. Κέλλας εξήγησε ότι όταν συνέβη η θεομηνία Daniel, δόθηκαν κάποιες προκαταβολές κατά δήλωση των ίδιων των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των εξατομικευμένων ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι σε 2.600 περιπτώσεις από τις συνολικά 38.000, δόθηκαν μεγαλύτερες προκαταβολές από τις δικαιούμενες.
Όποιος θέλει, έχει το δικαίωμα ένστασης επί του σημειώματος που έλαβε στους κατά τόπους ΕΛΓΑ, μαζί με τα κατάλληλα αποδεικτικά. Τα τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα θα καταβληθούν στην ΑΑΔΕ τον Δεκέμβριο του 2027.
protothema.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:19
Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα: Μηχανή «καρφώθηκε» σε δέντρο - Στο νοσοκομείο η 30χρονη οδηγός - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 21:02
Μια ήπειρος χωρίς πρώτες ύλες, πετρέλαιο, λιπάσματα και... χωρίς στρατηγική επιβίωσης... - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:46
Έρχεται αφρομεσογειακός κυκλώνας με αφρικανική σκόνη και λασποβροχή – Πότε και πού θα «χτυπήσει» - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:25
Γερμανία: Έκτακτο πακέτο στήριξης μετά τον πόλεμο με το Ιράν, μείωση φόρου στα καύσιμα και bonus έως 1.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 20:21
Προχωρά έργο για νέο φωτοβολταϊκό με αποθήκευση ενέργειας στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:16
Μετά τον σάλο ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση που τον εμφάνιζε ως Χριστό -«Εξωφρενική βλασφημία» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:12
Εύβοια: Σφοδρό τροχαίο με 5 νεαρούς τραυματίες - Το ΙΧ τους έπεσε σε χαντάκι - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:10
Μυτιλήνη: Δίκυκλο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο - Νεκρός ο οδηγός
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 14:34
Σε κατάρρευση χιλιάδες μικροί παραγωγοί ρεύματος με Φωτοβολταϊκά- η ανακοίνωση του ΣΥΦΩΕΛ με έδρα τη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.04.2026 | 20:06
Με Γκουντάρα στη Μελιβοία έκανε Πάσχα ο Κουρέτας - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 11:15
Νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ενεργοποιεί το ΥΠΑΑΤ για επιδότηση ζημιών σε καλλιέργειες τη διετία 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΒΟΛΟΣ | 12.04.2026 | 14:08
Βόλος: Μαύρη Κυριακή του Πάσχα : Υπέκυψε στα τραύματά του ο Χαράλαμπος Χιονίδης που καταπλακώθηκε σε εργοτάξιο - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 13:27
Στις γειτονιές της Λάρισας όλοι μια παρέα γύρω από τον οβελία (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 09:57
Οδηγός έπεσε με το ΙΧ σε πλαγιά 70 μέτρων και βγήκε αγρατζούνιστος













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed