ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Λουκέτο σε εκδοτήρια εισιτηρίων από την Hellenic Train: Αντιδράσεις από εννέα δήμους Θεσσαλίας και Στερεάς
ζητούν με κοινή παρέμβασή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κ. Κυρανάκη

Την άμεση αναθεώρηση της απόφασης της Hellenic Train να βάλει λουκέτο στα εκδοτήρια εισιτηρίων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς πόλεων και κωμοπόλεων της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ζητούν με κοινή παρέμβασή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κ. Κυρανάκη, εννέα δήμοι που φιλοξενούν στην επικράτειά τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Πρόκειται για του δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Στυλίδας, Φαρσάλων, Λαμιέων, Καρδίτσας, Τρικκαίων και Βόλου, που οι πολίτες τους εξυπηρετούνται από σιδηροδρομικούς σταθμούς στους οποίους έχει δρομολογηθεί ή έχει ήδη πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων από την Hellenic Train, για λόγους οικονομίας.
Αντίστοιχη παρέμβαση διαμαρτυρίας έκανε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Η απόφαση της Hellenic Train να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, προκαλεί εύλογη αγανάκτηση και αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες και τους επιβάτες που εξυπηρετούνται καθημερινά από τον σιδηρόδρομο».
Από την πλευρά τους, οι εννέα δήμοι τονίζουν πως «η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που κορυφώθηκε μέσα στον Ιούλιο, υποβαθμίζει ουσιαστικά τη σιδηροδρομική συγκοινωνία, καθώς και τα ιστορικά κτήρια του ΟΣΕ που αποτελούν αρχιτεκτονική κληρονομιά, ενώ θίγει ευθέως τα δικαιώματα πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες μεταφορές».
Οι δήμοι, επισημαίνουν πως οι περισσότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί παρουσιάζουν ήδη εικόνα εγκατάλειψης, «με ανεπαρκείς υποδομές, κλειστές αίθουσες αναμονής και χωρίς κλιματισμό, τουαλέτες με προβλήματα», μια κατάσταση, που όπως τονίζουν, «πλήττει την αξιοπρέπεια του επιβατικού κοινού και την εικόνα των συγκεκριμένων περιοχών».
Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η φυσική παρουσία προσωπικού στους σταθμούς, έχει να κάνει με σημαντικά θέματα όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών, η πληροφόρηση και η λειτουργικότητα των σταθμών, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης επιβατικής κίνησης.
«Οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι αριθμοί σε πίνακες κόστους-οφέλους. Οι Δήμοι μας στέκονται στο πλευρό των πολιτών τους και επιφυλάσσονται για κάθε πρόσφορη ενέργεια, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των επιβατών στη δημόσια μετακίνηση με ισοτιμία, αξιοπρέπεια και προσβασιμότητα», επισημαίνουν στην παρέμβασή τους οι εννέα δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Η έκδοση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικού κέντρου, παρότι είναι σημαντική, δεν υποκαθιστά την ανθρώπινη επαφή και την άμεση εξυπηρέτηση που προσφέρουν τα φυσικά εκδοτήρια, τονίζει ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Δημήτρης Καραμάνης.
Οι δήμοι ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης της Hellenic Train για την κατάργηση των εκδοτηρίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και επανεξέταση της πολιτικής εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού με ισότιμους όρους μεταξύ μεγάλων αστικών κέντρων και επαρχιακών πόλεων. Επίσης, ζητούν την ενίσχυση της στελέχωσης των σταθμών με το αναγκαίο προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία των εκδοτηρίων και των συνοδευτικών υποδομών, όπως και την αναβάθμιση των υποδομών των σταθμών, ώστε να παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες αναμονής, πρόσβασης και πληροφόρησης.
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.09.2026 | 20:55
Λαμπρά εγκαίνια για το Φροντιστήριο «Σύγχρονο» στη Λάρισα -σύμπραξη με το φιλολογικό φροντιστήριο Π, Κάσσα (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 07.09.2026 | 20:12
Καιρός: Προ των πυλών απότομη αλλαγή σκηνικού - Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βοριάδες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.09.2026 | 20:08
Τιμές προϊόντων: Βαμβάκι: Βουτιά 8,3% πριν το αλώνισμα – Οι τιμές στα σιτηρά - ΕΛΛΑΔΑ | 07.09.2026 | 19:59
Τήνος: Διασωληνωμένη 14χρονη μετά από πτώση με ηλεκτρικό πατίνι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.09.2026 | 19:40
Ο κύβος ερρίφθη στη Λάρισα – Ποιοι παίρνουν θέση στο πλευρό του Σαμαρά - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.09.2026 | 19:31
Με ήττα ξεκίνησε η Νίκη Βόλου στην Καλλιθέα (2-1) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.09.2026 | 19:13
Σιτάρι: Περιμένουν την άνοδο στον θεσσαλικό κάμπο όσοι αποθήκευσαν – ο Καναδάς κρατά το κλειδί - ΕΛΛΑΔΑ | 07.09.2026 | 18:28
Μεγάλη η φωτιά στην Μακρυκάπα Εύβοιας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, επιχειρούν 13 εναέρια – εκκενώθηκε ο οικισμός Τριάδα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.09.2026 | 09:24
Τακούδης: Φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία- η πρόβλεψη για Σεπτέμβριο , Οκτώβριο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.09.2026 | 13:55
ΔΕΘ: Τι είπε ο Μητσοτάκης για αγρότες κτηνοτρόφους -To λάθος με ΟΠΕΚΕΠΕ και το προσωπικό στοίχημα για την αγροτική ανάπτυξη - ΛΑΡΙΣΑ | 07.09.2026 | 16:55
Ξεριζώνουν ροδακινιές στον Τύρναβο και φυτεύουν ακτινίδια – Αλλάζει ο αγροτικός χάρτης της περιοχής - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 06.09.2026 | 00:29
Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, δημ. υπαλλήλους - ΕΛΛΑΔΑ | 07.09.2026 | 13:47
Ανατροπή στον καιρό από την Τρίτη – Πέφτει η θερμοκρασία, πού έρχονται βροχές - ΕΛΛΑΔΑ | 06.09.2026 | 00:24
Οι πιλότοι του Phantom που κατέπεσε στην Τανάγρα: Ιωάννης Μπλέσιας και Δημήτρης Πέτρου - ΕΛΛΑΔΑ | 06.09.2026 | 13:30
Καιρός: Καμπανάκι για βουτιά της θερμοκρασίας – Έρχεται «ανατρεπτικός» χειμώνας, τι βλέπει το ECMWF - ΒΟΛΟΣ | 06.09.2026 | 09:17
Θλίψη στη Μαγνησία- Έφυγε από την ζωή 53χρονη μητέρα


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed