ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η Περιφέρεια ενισχύει 7 Δήμους της Θεσσαλίας με εξοπλισμό-οχήματα Πολιτικής Προστασίας
ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και οχημάτων, με στόχο την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύοντας 7 Δήμους της Θεσσαλίας με έργα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας.
Είχε προηγηθεί η ένταξη της Πράξης «Εξοπλισμοί πολιτικής προστασίας στο Δήμο Καρδίτσας» στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Περιβάλλον και Ανθεκτικότητα», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα «οι επενδύσεις αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση της ετοιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ανθεκτικότητας των Δήμων απέναντι σε φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα και αποσκοπούν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας ασφάλειας, των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών. Με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του στόλου και του εξοπλισμού πολιτικής προστασίας, οι Δήμοι βελτιώνουν την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται σε κρίσεις, ιδιαίτερα σε δυσπρόσιτες και ευάλωτες περιοχές, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή».
Αναλυτικότερα οι χρηματοδοτούμενες Δράσεις:
- Δήμος Λίμνης Πλαστήρα – Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού (Π/Υ 250.000€)
Προμήθεια πολυμηχανήματος και δύο οχημάτων 4×4 για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, κατολισθήσεων και χιονοπτώσεων σε ορεινό ανάγλυφο.
Στόχος: Βελτίωση της ταχύτητας και αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων πολιτικής προστασίας, με καλύτερη κάλυψη απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών.
________________________________________
- Δήμος Σκοπέλου – Εξοπλισμός πολιτικής προστασίας (Π/Υ 250.000€)
Προμήθεια βυτιοφόρου και ημιφορτηγού με εκχιονιστικό εξοπλισμό για διαχείριση πυρκαγιών και χειμερινών συνθηκών.
Στόχος: Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός εξοπλισμού για αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα και γρήγορη απόκριση σε έκτακτα περιστατικά.
- Δήμος Λαρισαίων – Αναβάθμιση στόλου πολιτικής προστασίας (Π/Υ 400.000€)
Προμήθεια υδροφόρου οχήματος και δύο ημιφορτηγών με πυροσβεστικό & εκχιονιστικό εξοπλισμό για πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Στόχος: Ενίσχυση του στόλου οχημάτων ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά οι ανάγκες πυρκαγιών, πλημμυρών και ακραίων καιρικών φαινομένων στον πεδινό Δήμο Λαρισαίων.
_______________________________
- Δήμος Τεμπών – Προμήθεια οχημάτων πολιτικής προστασίας (Π/Υ 300.000€)
Υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα, pick-up 4×4 με εκχιονιστικό εξοπλισμό και SUV 4×4 για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών και χιονοπτώσεων.
Στόχος: Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας στον ποικιλόμορφο γεωγραφικά Δήμο Τεμπών με γρήγορη πρόσβαση και αποτελεσματική διαχείριση εκτάκτων αναγκών.
_______________________________
- Δήμος Παλαμά – Εξοπλισμός τοπικής πολιτικής προστασίας (Π/Υ 299.708€)
Προμήθεια ημιφορτηγού με πυροσβεστικό & εκχιονιστικό εξοπλισμό, οχήματος μεταφοράς προσωπικού και φορτωτή.
Στόχος: Προστασία της αγροτικής οικονομίας από ακραία καιρικά φαινόμενα μέσω σύγχρονου εξοπλισμού πρόληψης και αντιμετώπισης.
________________________________________
- Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου – Ενίσχυση στόλου πολιτικής προστασίας (Π/Υ 250.000€)
Προμήθεια 4 pick-up με πυροσβεστικές υπερκατασκευές και αλατοδιανομείς για βελτίωση λειτουργίας υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.
Στόχος: Εκσυγχρονισμός στόλου και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας για την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών.
________________________________________
- Δήμος Καρδίτσας – Προμήθεια οχημάτων πολιτικής προστασίας (Π/Υ 400.000€)
Προμήθεια ημιφορτηγών με πυροσβεστικό και εκχιονιστικό εξοπλισμό, καθώς και ελαστικοφόρου φορτωτή.
Στόχος: Βελτίωση υποδομών για πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και χιονοπτώσεων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και ομαλή λειτουργία του οδικού δικτύου.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:46
Τρομερός Τεντόγλου και νίκη με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:43
Μετάλλιο ανδραγαθίας στον Βολιώτη ανθυπαστυνόμο Μιχ. Σουντουλουμάκη: Μπήκε μπροστά και έσωσε τον διοικητή του σε επεισόδια - ΕΛΛΑΔΑ | 23.05.2026 | 21:24
Στην σκηνή του ΟΑΚΑ οι Iron Maiden – Πάνω από 50.000 θαυμαστές παραληρούν στη συναυλία τους - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:14 | video
Το βίντεο που ανάρτησε ο Κωστής Χατζηδάκης από την περιοδεία του στα έργα του Αχελώου (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 20:30
Στην εντατική ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μάριος Οικονόμου μετά από σοβαρό τροχαίο στα Ιωάννινα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 11:19
Που θα βρεθεί το νερό για την «Κοιλάδα» data centers που ετοιμάζουν στη Λάρισα; - ΕΛΛΑΔΑ | 23.05.2026 | 17:18
Πύργος: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 55χρονος ποδηλάτης μετά το τροχαίο με νταλίκα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 09:31
Θεσσαλία, ο εθνικός μας κάμπος που προσφέρει τροφή σε όλη τη χώρα







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed