ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οργή για τις χρεώσεις ΑΤΜ – Πάνω από 2 ευρώ για αναλήψεις χρημάτων
Οι χρεώσεις ξεκινούν από 2,1€ για ανάληψη μετρητών, ενώ χρεώνεται και η ερώτηση υπολοίπου

Υπό στενή παρακολούθηση το θέμα από την κυβέρνηση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους δεκάδες Βολιώτες όταν πήγαν σε ΑΤΜ γνωστής τράπεζας και διαπίστωσαν ότι για να κάνουν ανάληψη από τον ίδιο τους τον λογαριασμό πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 2,1 €.
Η οργή έχει χτυπήσει «κόκκινο» για πολλούς, οι οποίοι όχι μόνο κλήθηκαν να πληρώσουν τα 2,1 για την ανάληψη, αλλά ακόμη 1,5 ευρώ για να δουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.
Εν έτει 2025, πολλοί θα θεωρούσαν παράλογο το γεγονός ότι για να κάνεις ανάληψη χρήματα θα πρέπει να πληρώσει 2,1 στην ελάχιστη περίπτωση, με το ποσό να φτάνει ακόμη και τα 5 ευρώ.
Αιτία η πώληση σε ιδιωτική εταιρεία από τη συγκεκριμένη τράπεζα των σημείων στην οποία ανήκαν 850 ATMs σε όλη την Ελλάδα, τα οποία όμως δεν βρίσκονται στο κτίριο των τραπεζών.
Η τράπεζα αποφάσισε να μεταβιβάσει σε ιδιωτική εταιρεία – στην οποία και η ίδια η τράπεζα κρατάει ένα μειοψηφικό ποσοστό – ένα πακέτο 850 μηχανημάτων περίπου δηλαδή το 40% των μηχανημάτων που είχε στην κατοχή της.
Μεταξύ των συγκεκριμένων μηχανημάτων είναι και στον Βόλο, με τους πολίτες να δηλώνουν την αγανάκτησή τους. Πολλοί απευθύνθηκαν σε υπαλλήλους του κοντινότερου τραπεζικού καταστήματος, προκειμένου να καταλάβουν εάν πρόκειται για λάθος ή να μάθουν τον λόγο που συμβαίνει αυτό.
«Δευτέρα θα κατέβω στο κέντρο στα ελάχιστα καταστήματα που έχουν μείνει από Τράπεζες και θα ανοίξω αλλού λογαριασμό. Εγώ δεν πληρώνω 2.10 για να κάνω ανάληψη από τα χρήματα μου. Και μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να βάλει ένα μέτρο δεν θα έχω και καθόλου χρήματα σε τράπεζα. Τα χρήματα μου είναι ελάχιστα και δεν έχω σκοπό να τα μοιράζομαι με τις τράπεζες» αναφέρει οργισμένος πολίτης για την κατάσταση που επικρατεί.
Συνταξιούχοι που απευθύνθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μετέφεραν την αγωνία τους για τις χρεώσεις, καθώς όπως λένε η ανάληψη χρημάτων είναι το μοναδικό μέσο πληρωμών.
«Η νέα γενιά είναι συνηθισμένη με τα συστήματα και τις κάρτες. Εμείς ξέρουμε τα παραδοσιακά. Μπαίνει η σύνταξη, πάμε και τη βγάζουμε» σημειώνει χαρακτηριστικά ηλικιωμένος άνδρας, όταν κατάλαβε ότι χρεώθηκε το ποσό των 3 και κάτι ευρώ, για να δει το υπόλοιπό του και να κάνει ανάληψη μετρητών.
Το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση. Μάλιστα υπήρξε και τοποθέτηση χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο όποιος προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση.
«Πήραμε κάποιες αποφάσεις με την ψήφιση του προϋπολογισμού, οι οποίες αποφάσεις αυτές είναι οριζόντιες. Δεν υπάρχει περίπτωση από το «παράθυρο» να εφαρμοστεί, έστω και σε ένα ποσοστό των μηχανημάτων ανάληψης άλλα πράγματα από αυτά τα οποία έχουμε αποφασίσει. Άρα, σε περίπτωση που δούμε ότι υπάρχουν χρεώσεις “δύο ταχυτήτων”, θα παρέμβουμε, αυτό είναι σίγουρο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ -taxydromos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 16:22
Δημήτρης Τσιούρης πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού: Το φράγμα Γυρτώνης έκλεισε σήμερα... - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 15:29
Χρ.Τερζούδης: Στην τελική ευθεία η Διασύνδεση Μνημείων, σε πλήρη εξέλιξη έργα υποδομής στο κέντρο και συνοικίες της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 15:25
Λάρισα: Μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 15:20
Μάριος Οικονόμου: Δεν υποχωρεί το αιμάτωμα στον εγκέφαλο, κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ. για μάρτυρες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 11:44
Λάρισα: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της 5ης Μεραρχίας Κρητών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 10:53
Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.05.2026 | 10:30
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράταση για το «Σπίτι μου 2», ενίσχυση Ενόπλων Δυνάμεων και Άμεσης Δράσης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed