ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Τσέλσι διέλυσε την Παρί με 3-0 και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Η Τσέλσι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόουλ Πάλμερ, «διέλυσε» την κάτοχο του Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0

Η Τσέλσι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόουλ Πάλμερ, «διέλυσε» την κάτοχο του Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0 και μετά το Conference League, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα μπήκε με όρεξη στο ματς στο «Metlife Stadium» του Νιου Τζέρσεϊ, κάτι που ήταν φανερό καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πρώτη καλή στιγμή για τους «Μπλε» ήταν μόλις στο 3ο λεπτό από την επικίνδυνη σέντρα του Κουκουρέγια, ενώ στο 8ο λεπτό ο Κόουλ Πάλμερ με ένα τρομερό σουτ «άγγιξε» τα δίχτυα, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα.
Η Παρί άρχισε να ανεβάζει την ένταση μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά και είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 16-, όταν ο Ρουίθ έδωσε μία εξαιρετική πάσα στον Ντουέ, αλλά εκείνος δεν εκτέλεσε έχοντας το τέρμα μπροστά του, θέλοντας να βρει τον Χακίμι. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος απείλησε ξανά, αλλά ο Σάντσεθ τον σταμάτησε.
Ωστόσο, η Τσέλσι ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, με αριστερό πλασέ του Κόουλ Πάλμερ στο 22΄για το 1-0, ενώ στη συνέχεια, ο Άγγλος «χτύπησε» και δεύτερη φορά στο 30-. Πέρασε τους Μπεράλδο και Βιτίνια και νίκησε τον Ντοναρούμα για το 2-0.

Ο 23χρονος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 43΄έδωσε τρομερή πάσα στον Ζοάο Πέδρο και εκείνος με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-0.
Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες τους Λουίς Ενρίκε έψαχναν ένα γρήγορο γκολ και απείλησαν την εστία του Σάντσεθ, πρώτα με τον Κβαρατχέλια στο 48- και έπειτα με τον Ντεμπελέ στο 52΄, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν σε εξαιρετική μέρα και είπε «όχι» και στους δύο.
O Ντελάπ στο 68-, μόλις είχε περάσει στο ματς, άγγιξε το 4-0, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει τον Ντοναρούμα, ο οποίος τον νίκησε και στο 80-, σε ένα τετ α τετ με τον Άγγλο.
Αν και η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε, δεν βρήκε το γκολ, ενώ από το 86- και μετά έμεινε με δέκα παίκτες, έπειτα από την κόκκινη στον Ζοάο Νέβες.
Κάπως έτσι, η Τσέλσι έκανε την «έκπληξη» απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατέκτησε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.
Οι συνθέσεις:
ΤΣΕΛΣΙ (Έντσο Μαρέσκα): Σάντσεθ, Κουκουρέγια, Κόλγουιλ, Τσαλόμπα, Τζέιμς (77΄ Ντιούσμπερι-Χολ), Γκουστό, Φερνάντες (60΄ Σάντος), Πάλμερ, Καϊσέδο, Πέδρο Νέτο (77΄ Ενκουνκού), Ζοάο Πέδρο (67΄ Ντέλαπ)
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι (73΄ Ράμος), Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Νούνο Μέντες, Νέβες, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (73΄ Ζαϊρ-Εμερί), Ντουέ (73΄ Μαγιουλού), Ντεμπελέ, Κβαρατσκέλια (58΄ Μπαρκολά)
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:18
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Νικόλαος Μπότας - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:15
Απέτυχε η δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στη Λάρισα – Ο Δήμος θα τα επαναφέρει με χρέωση - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 24.05.2026 | 17:05
Πλανητική παρέλαση: Το σπάνιο φαινόμενο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό - Πότε θα σημειωθεί - ΔΙΕΘΝΗ | 24.05.2026 | 16:56
«Εμφύλιος» στην τουρκική αντιπολίτευση: Επέμβαση της αστυνομίας στα κεντρικά του CHP με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 16:42
Δημ. Κουρέτας: Η Περιφέρεια αναλαμβάνει ρόλο θεσμικού εγγυητή για διαμόρφωση νέου μοντέλου αγροδιατροφής στην ΠΕ Λάρισας - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.05.2026 | 16:22
Δημήτρης Τσιούρης πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού: Το φράγμα Γυρτώνης έκλεισε σήμερα... - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 15:29
Χρ.Τερζούδης: Στην τελική ευθεία η Διασύνδεση Μνημείων, σε πλήρη εξέλιξη έργα υποδομής στο κέντρο και συνοικίες της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 15:25
Λάρισα: Μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed