ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο των Τούρκων κατακτάει τους ουρανούς -Ποιο είναι το όχημα που φέρνει την επανάσταση
Τις πρώτες επανδρωμένες πτήσεις του ξεκίνησε το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Τουρκίας.

Τις πρώτες επανδρωμένες πτήσεις του ξεκίνησε το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Τουρκίας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του.
Δυναμικό μπάσιμο στον χάρτη των ιπτάμενων αυτοκινήτων πραγματοποιεί η Τουρκία, η οποία θέλει να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των εναέριων μεταφορών του μέλλοντος.
Αιχμή του δόρατος της γειτονικής χώρας είναι το AirCar, προϊόν ενός έργου στην επαρχία Κοτζαέλι που είναι γνωστή ως κόμβος της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τεχνολογιών πληροφορικής.
Μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων Ihlas (IHA), ο δημιουργός του AirCar ανέφερε ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο, μετά την πρώτη φάση δοκιμών ξεκίνησε τις πρώτες επανδρωμένες πτήσεις του, πριν από περίπου ένα μήνα.
«Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι πριν από περίπου επτά χρόνια. Σε πρώτη φάση επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη του πρωτότυπου οχήματος και περιμέναμε να ωριμάσει η αγορά. Τώρα ξεκινήσαμε επανδρωμένες πτήσεις με το διθέσιο μοντέλο μας. Μόνο πέντε εταιρείες παγκοσμίως δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και είμαστε μία από αυτές», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το AirCar είναι αμιγώς ηλεκτρικό, μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα συνολικού βάρους 200-220 kg και επιδιώκεται να έχει αυτονομία 50 km.
Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το ιπτάμενο αυτοκίνητο διαθέτει αυτόνομα συστήματα κίνησης, «αλλά σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανονισμούς, πρέπει να υπάρχει πιλότος επί του σκάφους». Για να το χειριστεί, βέβαια, κανείς, θα απαιτείται να περάσει μια εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 30 ωρών. Αρχικά θα διατεθεί για προσωπική χρήση, ενώ στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως ιπτάμενο ταξί.
Επιπροσθέτως, εφόσον το όχημα κατανάλωνε καύσιμα θα μπορούσε να έχει αυτονομία 150 km, αλλά δόθηκε ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, μιας και η ηλεκτροκίνηση εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και επομένως μέχρι να διατεθεί το μοντέλο στην αγορά, θα μπορούσε να ενσωματώνει μια πιο προηγμένη μπαταρία που θα επέτρεπε τη διάνυση περισσότερων χιλιομέτρων με μια φόρτιση.
Σημειώνεται βέβαια ότι ο κλάδος ιπτάμενων αυτοκινήτων και ταξί βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και αντιμετωπίζει κανονιστικές προκλήσεις. Παρ- όλα αυτά, θεωρείται τεχνολογία του μέλλοντος που θα μπορούσε να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στη μεταφορά ανθρώπων σε μικρές αποστάσεις.
Η Volocopter, πρωτοπόρος στα εναέρια αστικά μέσα μεταφοράς, για παράδειγμα, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει έγκριση για πτήσεις κατά τη διάρκεια των περσινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Ωστόσο, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL), γνωστά και ως εναέρια ταξί, προσέλκυσαν σημαντική προσοχή στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, όπως αναφέρει η Daily Sabah.
carandmotor.gr
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 14.11.2025 | 10:26
«Φρένο» στις φθηνές αγορές από Temu και Shein -Πώς οι κινεζικοί γίγαντες «εθίζουν» την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 10:04
Κηδεύεται σήμερα η Βασιλική Τζιούφα – «Έφυγε» σε ηλικία 58 ετών-θλίψη στον Αμπελώνα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 10:00
Καρδούλας: Θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη που αυξήθηκαν το 2025, μετά την επιστροφή των τελών ταφής; Τι έγινε στο Δ. Λαρισαίων - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 09:54
Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές και πλαστογραφίες αυτοκινήτων σε Αττική και Τύρναβο - ΕΛΛΑΔΑ | 14.11.2025 | 08:27
Καιρός: Θεαματική ψυχρή εισβολή ως τις 25 Νοεμβρίου - Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 08:19
Σε πένθος το Δαμάσι: σήμερα το τελευταίο “αντίο” στην 49χρονη που πνίγηκε από το ίδιο της το φουλάρι μέσα στο φούρνο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.11.2025 | 08:11
Λάρισα: Σε απεργία πείνας κτηνοτρόφος έξω από το γραφείο του Χρήστου Κέλλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.11.2025 | 07:59
Βρυξέλλες- αποστολή: στην καρδιά του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Ευρώπης- το...«άγρυπνο μάτι» του Copernicus (ΦΩΤΟ)
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.11.2025 | 07:39
ΣΟΚ!… Έφυγε από τη ζωή 44χρονος που διατηρούσε επιχείρηση στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 11:48
Σοκαρισμένο το Δαμάσι από το θάνατο της 49χρονης Ζωής Λέτσιου-πιάστηκε το φουλάρι της στο ζυμωτήριο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 16:29
«Μπήκα στο φούρνο και τη βρήκα κρεμασμένη στο μηχάνημα»-συγκλονίζει η γυναίκα που βρήκε νεκρή τη 49χρονη (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 12:29
Ισχυρές αστυνομικές δυναμεις έξω από το γραφείο του Χρ. Κέλλα όπου διαμαρτύρονται κτηνοτρόφοι (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 10:30
Λάρισα: Πώς έγινε η τραγωδία με την 49χρονη - «Ήταν μόνη της στο κατάστημα, ήταν ακαριαίο» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.11.2025 | 15:12
Νέες πληρωμές 12,2 εκατ. ευρώ σε Περιφέρειες και κτηνοτρόφους για τα θανατωθέντα ζώα – Συνολικά έχουν διατεθεί 48 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 11:06
Φρίκη σε ζυμωτήριο: Μπλέχτηκε το φουλάρι της και τη συνέθλιψε το μηχάνημα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.11.2025 | 14:48
Λάρισα: Οργισμένοι κτηνοτρόφοι έριξαν γάλα στον δρόμο έξω από το γραφείο του Χρήστου Κέλλα










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed