ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα εξεταστικά κέντρα – Θα δοθούν οι ερωτήσεις πριν από τις εξετάσεις
«Φέτος θα γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ» εξήγησε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ επιστρέφει μετά από δύο χρόνια και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 14 Μαΐου. Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής, Θάνος Παπαδόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ για τις αλλαγές και για τα εξεταστικά κέντρα που θα είναι δύο: ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.
Mιλώντας για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι ο προγραμματισμός διεξαγωγής των εξετάσεων είναι για τα μέσα Ιουνίου επισημαίνοντας πως οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι φέτος έχει αλλάξει το σύστημα. «Δεν υπάρχει η έννοια του να πετύχεις πια, αφού δεν υπάρχει βάση» τόνισε διευκρινίζοντας ότι οι επιτυχόντες θα μπουν σε μια «δεξαμενή» για τα επόμενα δύο χρόνια.
«Θα γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός. Οι υποψήφιοι θα έρθουν σε δύο ηλεκτρονικά εξοπλισμένα εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα (Μαρούσι) και τη Θεσσαλονίκη, έχοντας κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού για το πότε θέλουν και μπορούν να εξεταστούν, ποια μέρα και ώρα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.
Όπως είπε οι υποψήφιοι απ’ όλη την Ελλάδα θα προσέλθουν παρά την απόσταση από τα εξεταστικά κέντρα. «Οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα έρθουν. Θα έχουμε συμμετοχή από την επαρχία στην πληθυσμιακή αναλογία της επαρχίας».
Μάλιστα, όπως τόνισε, «το να γίνεται ο διαγωνισμός ηλεκτρονικά είναι μια μεγάλη καινοτομία και από πλευράς περιεχομένου και από πλευράς ταχύτητας εξαγωγής αποτελεσμάτων».
«Θα δοθούν όλες οι ερωτήσεις, υπό τύπον τράπεζας δεδομένων, σε επαρκή χρόνο πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να κάνουν φροντιστήριο. Να δουν τις ερωτήσεις και ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις, να τις μελετήσουν και να πάνε να δώσουν (εξετάσεις)» πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου. Και όπως είπε «είτε είσαι γεωπόνος είτε είσαι νομικός, η εξέταση είναι η ίδια».
Όπως αποκάλυψε δεν υπάρχει βάση για τους υποψήφιους διευκρινίζοντας ότι μπορούν να διαγωνιστούν όσοι είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου και ΤΕΙ και όσοι έχουν πτυχίο αναγνωρισμένο από το ΣΑΕΠ. Όσον αφορά το αν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των επιτυχόντων δήλωσε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι συγκεκριμένος: «Πας, δίνεις, κατατάσσεσαι και μετά έρχονται οι θέσεις που θα αποφασιστούν για το ’26 και ’27».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε οι επιτυχόντες καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον όταν προκηρυχθούν οι θέσεις. Η κατανομή θα γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης, ειδικότητα, τόπο προτίμησης, ειδικά και κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, ΑμεΑ κ.λπ.)
Πηγή: newsit.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 10.09.2026 | 09:40
Γιώργος Μαζωνάκης: «Ήταν σε υπερδιέγερση την ώρα της θεραπείας, ήξερα γιατί» - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 09:33
Συναγερμός για συγκέντρωση ουρανίου στο νερό στα Καλύβια Ελασσόνας – Απαγορεύεται η κατανάλωση - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 09:29
Λάρισα, απομόνωση στην Ανταρκτική και τώρα… Σύμπαν: Ποιος είναι ο Αδριανός Γολέμης που γίνεται ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 09:24
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Λανάραςιδιοκτήτης του θρυλικού «Πασάγιο» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.09.2026 | 23:28
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: «Ζητώ ευκαιρία για τη χώρα, όχι για μένα» – Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΛ.Α.Σ. - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 23:12
Τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την βελτίωση των συνθηκών των κρατουμένων παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας - ΕΛΛΑΔΑ | 09.09.2026 | 23:03
Γεωργιάδης: «Ο Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή σε υποτιθέμενη κλινική - Σε διαδικασία πλασμαφαίρεσης»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.09.2026 | 09:00
Βαμβάκι: Γιατί η Ισπανία λαμβανει 50 ευρώ επιπλέον συνδεδεμένη ενίσχυση στο στρέμμα- ο νέος ανταγωνισμός από τη Βουλγαρία - ΕΛΛΑΔΑ | 09.09.2026 | 17:52
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή, εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.09.2026 | 13:44
Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 07:58
Θλίψη στη Λάρισα και τη Χάλκη: «Έφυγε» ο φαρμακοποιός Αθανάσιος Τζιατζιούλης - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 14:28
«Στο σφυρί» βγαίνει σήμερα η «Αρωγή Θεσσαλίας» με ενδιαφερόμενη εταιρεία που ελέγχεται από την Τράπεζα Πειραιώς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.09.2026 | 10:16
Το Weather Analysis Greece προειδοποιεί για κίνδυνο έντονων καταιγίδων και πλημμυρών το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 08:07
Πότε θα φύγουν οι σιδηροδρομικές γραμμές από τη Λάρισα – Το σχέδιο των 233 στρεμμάτων και το μεγάλο ερώτημα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.09.2026 | 16:24
Τελευταία ψώνια για μια ηλικιωμένη στη λαϊκή αγορά της Καρδίτσας


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed