ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας για την καταγγελία του ηθοποιού Τζαφέτα (ΦΩΤΟ+video)
Ο ηθοποιός κατήγγειλε στοχευμένη απομάκρυνση

Έντονη συζήτηση και πλήθος παρεμβάσεων προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων η καταγγελία του Λαρισαίου ηθοποιού Ηρακλή Τζαφέτα, ο οποίος υποστηρίζει ότι αποκλείστηκε από παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου, λόγω προηγούμενης δημόσιας κριτικής του για τα οικονομικά του «Coffee Show».
Ο κ. Τζαφέτας, μιλώντας στο σώμα, έκανε λόγο για στοχευμένη απομάκρυνση, επικαλούμενος, όπως ανέφερε, απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου κ. Ορέστη Τάτση, ότι «με εντολή άνωθεν κόπηκε το βιογραφικό του».
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής καλλιτεχνών, προσθέτοντας ότι κάθε καταγγελία εξετάζεται σοβαρά όταν συνοδεύεται από τεκμήρια.
Από την πλευρά του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Φώτης Τζατζάκης, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ δική του παρέμβαση και ότι η συνεργασία με τον κ. Τζαφέτα ήταν μέχρι σήμερα άριστη.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Ορέστης Τάτσης πήρε στη συνέχεια τον λόγο και παραδέχτηκε ότι συνεργάτες του τού είχαν στείλει τη σχετική ανάρτηση του κ. Τζαφέτα, στην οποία υπήρχαν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
Η συζήτηση πυροδότησε αντιδράσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τον Δημήτρη Δεληγιάννη από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» να τονίζει ότι «η σιωπή που ακολούθησε την καταγγελία προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία από την ίδια την καταγγελία». Μάλιστα κάλεσε τον κ. Τάτση να παραιτηθεί, μιλώντας για «μισόλογα» και έλλειψη ξεκάθαρης θέσης.
Από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Πέτρος Κρίκης υπογράμμισε ότι το περιστατικό έγινε γνωστό πανελλαδικά και ανέδειξε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του Θεσσαλικού Θεάτρου και όλων των ΔΗΠΕΘΕ, κάνοντας λόγο για πολιτική ευθύνη και ανάγκη λογοδοσίας.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.04.2025 | 15:35
Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα – Μαζί με τη Μαρέβα από την Τήνο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2025 | 15:28
Έγκυος για δεύτερη φορά η Έφη Αχτσιόγλου - Η φωτογραφία με την οποία ανακοίνωσε τα χαρμόσυνα - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 20.04.2025 | 15:24
Νέα ανακάλυψη ανατρέπει τους κανόνες της Φυσικής - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 12:51
Λάρισα: Τρομακτικό τροχαίο λίγο πριν το Χριστός Ανέστη -σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ με έναν τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 12:47
Πασχαλινό οικογενειακό γλέντι στη Γιάννουλη με αρνί, κοκορέτσι και χορό (ΦΩΤΟ-ΒΙΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2025 | 12:38
Ανάσταση: Εκρηκτικό σκηνικό στη Λήμνο με αυτοσχέδιο «μπαζούκα» -Η συγκινητική λειτουργία στον Άγιο Ευστράτιο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 20.04.2025 | 12:29
Χρυσά κορίτσια του πόλο και θρίαμβος στο Παγκ. Κύπελλο-Νίκησε 13-9 την Ουγγαρία - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 11:44
Πήραν φωτιά οι σούβλες στις γειτονιές της Λάρισας (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2025 | 12:14
Τραγωδία στην Τσαριτσάνη: 52χρονος έπεσε από τη σκάλα του σπιτιού του και σκοτώθηκε - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2025 | 12:05
Τα μυστικά του καλού ψησίματος του οβελία από ψήστη της Λάρισας (ΦΩΤΟβιντεο) - ΒΟΛΟΣ | 19.04.2025 | 10:07
Βόλος: Έχασαν και την “Ανάσταση” οι παραλιακές τουριστικές επιχειρήσεις - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.04.2025 | 13:52
Κίνητρα αξιοπρεπούς εξόδου της παλιάς φρουράς αγροτών με πριμ για τη μίσθωση της γης στη νέα ΚΑΠ - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2025 | 10:04
Χίος: Η ξεχωριστή πρώτη Ανάσταση από τον «ιπτάμενο ιερέα» στην Παναγία Ευαγγελίστρια - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2025 | 09:51
Στη Λάρισα με ειδική πτήση σήμερα το Άγιο Φως - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2025 | 14:08
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 12:51
Λάρισα: Τρομακτικό τροχαίο λίγο πριν το Χριστός Ανέστη -σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ με έναν τραυματία