ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Καμία λογική οι δασμοί Τραμπ σε φέτα, λάδι και ελιές - Υπέρ ενιαίας αντίδρασης των «27»
Σε μία πρώτη αποτύπωση των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία από τους δασμούς Τραμπ

«Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης απέναντι στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η εθνική οικονομία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Η Ελλάδα επιμένει να έχουμε μια ενιαία αντίδραση. Σωστό ήταν ότι δεν αντιδράσαμε άμεσα και σπασμωδικά. Ένα είναι βέβαιο: Προφανώς θα αγωνιστούμε για τα εθνικά μας συμφέροντα». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τον πήχη χαμηλά, καθώς - όπως είπε - «δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός σε τρία βασικά ελληνικά προϊόντα, τη φέτα το λάδι και τις ελιές, σημειώνοντας με νόημα πως δεν έχει καμία λογική η επιβολή δασμών στα συγκεκριμένα, κανένα από τα οποία δεν παράγονται καθόλου στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε σε αυτή αυτή τη συγκυρία όπως διαμορφώνεται η ελληνική οικονομία θα πρέπει να κυνηγήσει πιο συστηματικά την είσοδο ελληνικών προϊόντων σε άλλες αγορές.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο και στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας, ενώ κλείνοντας σημείωσε πως δύο είναι τα μηνύματα που προκύπτουν.
Δημοσιονομική σταθερότητα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αναταραχής.
Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ΚΥΣΟΙΠ θα γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης, η ανάλυση για την εθνική αντίδραση, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και η στάση της Ε.Ε. απέναντι σε μια διαφαινόμενη οικονομική κρίση. Ήδη, πάντως, η ηγεσία της Ε.Ε. φαίνεται να διατεθειμένη να επιδιώξει μια διαπραγμάτευση με τον Λευκό Οίκο τις επόμενες μέρες, έχει όμως στο τραπέζι και «τσουχτερά» αντίμετρα με επίκεντρο της εταιρίες τεχνολογίας των ΗΠΑ που βεβαίως θα επιτείνουν τη δυσκολία της κατάστασης.
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 11:44
Λάρισα: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της 5ης Μεραρχίας Κρητών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 10:53
Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.05.2026 | 10:30
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράταση για το «Σπίτι μου 2», ενίσχυση Ενόπλων Δυνάμεων και Άμεσης Δράσης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:23
Συσκέψεις της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και Αγροτικών Συλλόγων - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:03
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 08:45
Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το καλοκαίρι – Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας - ΒΟΛΟΣ | 24.05.2026 | 08:33
Η Μαγνησία ψάχνει νέο αγροτικό μοντέλο-Κουρέτας: «Η Περιφέρεια γίνεται εγγυητής της μετάβασης»
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 11:19
Που θα βρεθεί το νερό για την «Κοιλάδα» data centers που ετοιμάζουν στη Λάρισα;







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed