ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ελασσόνας με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Το Μνημόνιο Συνεργασίας θέτει τις βάσεις για την προώθηση κοινών δράσεων

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Ελασσόνας με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σηματοδοτώντας την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και της αειφόρου ανάπτυξης.
Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου, στη Γαιόπολις στην έδρα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νικόλαο Γάτσα και του προέδρου του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Ηλία Αναστασόπουλου, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Ελασσόνας κ. Ιωάννη Δραγατσίκη.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας θέτει τις βάσεις για την προώθηση κοινών δράσεων με έμφαση:
- Στην επιστημονική έρευνα και καταγραφή της βιοποικιλότητας της περιοχής
- Στην ανάπτυξη και εφαρμογή καλών πρακτικών για την περιβαλλοντική διαχείριση
- Στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως GIS , για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων
- Στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών
- Στη συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα και φοιτητικές εργασίες που αφορούν την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νικόλαος Γάτσας αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας δήλωσε: «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ελασσόνας και του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σηματοδοτεί την έναρξη μιας γόνιμης και ουσιαστικής συνεργασίας με στόχο την προστασία του φυσικού μας πλούτου, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων της περιοχής μας. Μέσα από αυτή τη σύμπραξη, ανοίγουμε τον δρόμο για την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενισχύουμε την έρευνα σε κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα και δημιουργούμε ένα πλαίσιο δράσεων που θα ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική κοινωνία. Ο Δήμος Ελασσόνας επενδύει στη συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, με σκοπό να συνδυάσει την επιστημονική εξειδίκευση με την πρακτική εφαρμογή, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας και στην αειφόρο διαχείριση των φυσικών μας πόρων. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος για τη διάθεση συνεργασίας και τη δέσμευση σε κοινούς στόχους. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για το περιβάλλον και το μέλλον του τόπου μας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Ηλίας Αναστασόπουλος, τόνισε: «Η συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον Δήμο Ελασσόνας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μέσα από αυτή τη σύμπραξη, επιδιώκουμε να συμβάλουμε με την επιστημονική μας γνώση και έρευνα στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης στην περιοχή.
Η συνεργασία μας θα περιλαμβάνει δράσεις, μελέτες και εφαρμογές που θα αξιοποιούν τα αποτελέσματα της έρευνας προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές μας να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία μέσα από την εφαρμογή των γνώσεων τους σε πραγματικές συνθήκες, ενισχύοντας τον ρόλο του Πανεπιστημίου ως φορέα καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Ελασσόνας για το ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και την κοινή μας δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος».
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Ελασσόνας κ. Ιωάννης Δραγατσίκης επισήμανε πως: «Η συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής πολιτικής μας. Μέσα από αυτή τη σύμπραξη, αξιοποιούμε την επιστημονική γνώση για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τοπική κοινωνία».
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.04.2025 | 15:35
Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα – Μαζί με τη Μαρέβα από την Τήνο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2025 | 15:28
Έγκυος για δεύτερη φορά η Έφη Αχτσιόγλου - Η φωτογραφία με την οποία ανακοίνωσε τα χαρμόσυνα - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 20.04.2025 | 15:24
Νέα ανακάλυψη ανατρέπει τους κανόνες της Φυσικής - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 12:51
Λάρισα: Τρομακτικό τροχαίο λίγο πριν το Χριστός Ανέστη -σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ με έναν τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 12:47
Πασχαλινό οικογενειακό γλέντι στη Γιάννουλη με αρνί, κοκορέτσι και χορό (ΦΩΤΟ-ΒΙΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2025 | 12:38
Ανάσταση: Εκρηκτικό σκηνικό στη Λήμνο με αυτοσχέδιο «μπαζούκα» -Η συγκινητική λειτουργία στον Άγιο Ευστράτιο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 20.04.2025 | 12:29
Χρυσά κορίτσια του πόλο και θρίαμβος στο Παγκ. Κύπελλο-Νίκησε 13-9 την Ουγγαρία - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 11:44
Πήραν φωτιά οι σούβλες στις γειτονιές της Λάρισας (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2025 | 12:14
Τραγωδία στην Τσαριτσάνη: 52χρονος έπεσε από τη σκάλα του σπιτιού του και σκοτώθηκε - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2025 | 12:05
Τα μυστικά του καλού ψησίματος του οβελία από ψήστη της Λάρισας (ΦΩΤΟβιντεο) - ΒΟΛΟΣ | 19.04.2025 | 10:07
Βόλος: Έχασαν και την “Ανάσταση” οι παραλιακές τουριστικές επιχειρήσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2025 | 10:04
Χίος: Η ξεχωριστή πρώτη Ανάσταση από τον «ιπτάμενο ιερέα» στην Παναγία Ευαγγελίστρια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.04.2025 | 13:52
Κίνητρα αξιοπρεπούς εξόδου της παλιάς φρουράς αγροτών με πριμ για τη μίσθωση της γης στη νέα ΚΑΠ - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 12:51
Λάρισα: Τρομακτικό τροχαίο λίγο πριν το Χριστός Ανέστη -σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ με έναν τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2025 | 09:51
Στη Λάρισα με ειδική πτήση σήμερα το Άγιο Φως - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2025 | 14:08
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα