ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στην Καρδίτσα το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην
Στην... πρωτεύουσα του αθλήματος η σπουδαία διοργάνωση

Μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει την Κυριακή 16 Μαρτίου η Καρδίτσα. Πρόκειται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βάδην 20χλμ Βάδην Ανδρών – Γυναικών & Κ23 (Α-Γ) & Ημερίδας Βάδην.Το πρωτάθλημα διεξάγει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ με συνδιοργανωτή τον Δήμο Καρδίτσας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Ο αγώνας υπολογίζεται στην αξιολογημένη ετήσια κατάταξη σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και οι επιδόσεις των βαδιστών μετράνε στο ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World athletics rankings). Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καρδίτσας οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.
Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Χαχάμης αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Καρδίτσας και την Περιφερειακή ενότητα τόνισε ότι η επιλογή της πόλης για τη διεξαγωγή δεν είναι τυχαία, επισημαίνοντας ότι η Καρδίτσα μπαίνει στον χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων: ‘’Η πρόεδρος κα Σακοράφα και ο ΣΕΓΑΣ δίνουν μεγάλη σημασια και η Καρδίτσα μπαίνει στο χάρτη του αθλητισμού με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Βάδην. ‘Εχει αναδείξει άλλωστε τους σπουδαίους αθλητές (Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Τσινοπουλου), έχοντας φέρει σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα.
Η κα Τσινοπούλου μάλιστα επέστρεψε δυναμικά μετά τις οικογενειακές υποχρεώσεις της .Η κα Ντρισμπιώτη λόγω προετοιμασίας δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στον Προπονητή του Φωκιανού, τον κ. Θανάση Δεληγιάννη που ανακάλυψε τα παιδιά αυτά και τα ανέδειξε. Πιστεύω με τις κατάλληλες βελτιώσεις στο Στάδιο να γίνουν και άλλοι μεγάλοι αγώνες, μετά το 1999 που είχαμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα’’.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καρδίτσας Παναγιώτης Ευθυμίου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Τσιάκος είναι κοντά στον αθλητισμό και στις διοργανώσεις.Τόνισε ότι η Καρδίτσα έχει μεγάλη παράδοση στον κλασικό στίβο (οι Παπακώστας, Ντρισμπιώτη ήταν σημαιοφόροι σε Ολυμπιάδες).
Συγκεκριμένα το βάδην έχει χαρίσει επιτυχίες με τους αθλητές που έχουν αναδειχθεί από ‘δω. Ευχαριστησε τον ΣΕΓΑΣ για την επιλογή και τόνισε ότι ήδη βρίσκονται στη διαδικασία τα χρήματα για την ανακατασκευή του ταρτάν και της βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Σταδίου, για να μπορέσει στο μέλλον να αναλάβει μεγάλους αγώνες. Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να ανταποκριθεί και να παρακολουθήσει τον αγώνα.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ . Σουλούκος τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας από τη στιγμή που ανέλαβε έδωσε προτεραιότητα στην η ανάδειξη των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στην Καρδίτσα. Πέρυσι διοργανώθηκε ο διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας, τόνισε, ενώ φέτος θα υπάρχει και η διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις και πάλι στην περιοχή. Κάλεσε τον κόσμο να χειροκροτήσει τα παιδιά της, καθώς η Καρδίτσα είναι η ‘’μάνα’’ του Βάδην, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο πρόεδρος του ΕΑΣ Θεσσαλίας κ Νίκος Γούσιας τόνισε ότι για πρώτη φορά ο αγώνας Βάδην γίνεται εντός του αστικού ιστού μιας πόλης, αναφέρθηκε στην επιστροφή ενός πανελληνίου πρωταθλήματος στην πόλη της Καρδίτσας ύστερα από 26 χρόνια. Κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα και να χειροκροτήσει τους αθλητές και κάλεσε τους οδηγούς των αυτοκινήτων το πρωί της Κυριακής να αποφύγουν τη στάθμευση γύρω από την Κεντρική πλατεία, για να βοηθήσει στο έργο της διεξαγωγής,κατέληξε .
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Οι αγωνες θα διεξαχθούν την Κυριακή το πρωί (στις 9.45πμ) στο κέντρο της πόλης, σε κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 1000μ ο γύρος.Θα δοθεί ευκαιρία στα νεότερα παιδιά με τη διεξαγωγή με τη διεξαγωγή της ημερίδας 10 χλμ. για τις κατηγορίες Κ20 και Κ18 αγοριών (2008-2009), 5 χλμ. για τις κατηγορίες Κ18, Κ16 Αγόρια & Κ16 Κορίτσια (2010) και 3χλμ. για Κ16 Αγόρια & Κορίτσια & Κ14 Κορίτσια (2012).Στις 10.30 πμ είναι ο μεγάλος αγώνας 20χλμ Βάδην.
Κάλεσμα στον κόσμο απηύθυναν Παπαμιχαήλ και Τσινοπούλου
Από την πλευρά τους, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Παναγιώτα Τσινοπούλου κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες και να στηρίξει την προσπάθειά τους. Και οι δύο στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά θα αγωνιστούν σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, μπροστά στον κόσμο τους. ‘Εδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στον Θαν. Δεληγιάννη να γίνει στην Καρδίτσα ο αγώνας. Επισήμαναν ότι το Βάδην είναι ένα άθλημα που είναι μοναχικό, δεν έχει την ανάλογη προβολη και κατά συνέπεια ούτε τη στήριξη και τους χορηγούς. Οι αθλητές παλεύουν μόνοι τους με τους Προπονητές σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Τέλος κάλεσαν την νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να αναδειχθούν ταλέντα στον κλασικό στίβο και δη στο Βάδην.
- ΒΟΛΟΣ | 21.04.2025 | 00:26
Σκιάθος: Πέθανε ο Δ. Ανθόπουλος -Πήγε μόνος του στο Κέντρο Υγείας και ξεψύχησε μετά από λίγο - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 20.04.2025 | 23:15
Κλιματική αλλαγή: Η Ευρώπη γίνεται… καμίνι - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 20.04.2025 | 22:54
Ο Μπάτμαν... έλιωνε στον ιδρώτα: «Η στολή ήταν εφιάλτης», εξομολογήθηκε ο Μπεν Άφλεκ - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 22:32
Το αναστάσιμο μήνυμα του μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2025 | 22:11
ΤΑΙΠΕΔ: Ετοιμάζεται «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» για το λιμάνι Βόλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2025 | 21:59
Ασπρόπυργος: Οδηγός κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 21:45
Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Ραφαήλ Πυργετού - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2025 | 21:10
Πάσχα με μολότοφ, ακρωτηριασμούς και τραυματισμούς από κροτίδες -Περιστατικά που επισκίασαν το εορταστικό κλίμα
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 12:51
Λάρισα: Τρομακτικό τροχαίο λίγο πριν το Χριστός Ανέστη -σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ με έναν τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 11:44
Πήραν φωτιά οι σούβλες στις γειτονιές της Λάρισας (ΦΩΤΟ-video) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 12:47
Πασχαλινό οικογενειακό γλέντι στη Γιάννουλη με αρνί, κοκορέτσι και χορό (ΦΩΤΟ-ΒΙΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.04.2025 | 18:05
Πάσχα στις γειτονιές της Καρδίτσας (φωτο+βίντεο) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2025 | 18:27
Και να θες να πέσεις, δεν μπορείς: Το μυστήριο του Θεσσαλικού χωριού που νικάει το νόμο της βαρύτητας - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2025 | 00:28
«Χριστός Ανέστη!» -Σε κλίμα κατάνυξης γιορτάζεται η Ανάσταση σε όλη τη χώρα (live) - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2025 | 19:03
Αλλάζει ο καιρός με νεφώσεις και βροχές στο τέλος της εβδομάδας - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2025 | 19:17
Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων άναψαν τα καντήλια με το Αγιο Φως: «Κοιτούσα στον ουρανό για να της πω χρόνια πολλά»