ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Λεηλασίες και κλοπές στο φλεγόμενο Λος Άντζελες – Στους δρόμους η Εθνοφρουρά
Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της λεηλασίας στο απειλούμενο από τις φλόγες Λος Άντζελες

Ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες Νέιθαν Χόχμαν προειδοποίησε τους κατοίκους και υποσχέθηκε να τους τιμωρήσει την Τετάρτη, εν μέσω αναφορών για λεηλασίες στην κομητεία, καθώς οι πυροσβέστες αγωνίζονται να περιορίσουν τις πολλαπλές πυρκαγιές που μαίνονται στη Νότια Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας πυρκαγιάς Pacific Palisades.
«Ενώ η κοινότητα συσπειρώνεται για να στηρίξει ο ένας τον άλλον, γνωρίζουμε επίσης τα άτομα που στοχεύουν σε ευάλωτα θύματα για να εκμεταλλευτούν αυτή την ατυχία, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια εκείνων που έχουν ήδη υποστεί τόσα πολλά», ανέφερε ο εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.
«Ας γίνει γνωστό ότι όσοι προσπαθούν να επωφεληθούν παράνομα από τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων -είτε μέσω λεηλασίας, απάτης, κλοπής, διάρρηξης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής εγκληματικής δραστηριότητας- δεν θα μείνουν ατιμώρητοι».
Ο ίδιος ο Χόχμαν και άλλες αρχές έχουν ορκιστεί να θέσουν τους κλέφτες και άλλους εγκληματίες προ των ευθυνών τους στο μέγιστο βαθμό του νόμου.
«Σε όσους υπομένουν τις δυσκολίες, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας», δήλωσε. «Ευχαριστούμε τους γενναίους πρώτους ανταποκριτές μας που εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν την κοινότητά μας από αυτή την καταστροφή. Εκτιμούμε εσάς και όλα όσα κάνετε».
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις
Ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Ρόμπερτ Λούνα δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Πέμπτη ότι τουλάχιστον 20 άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της λεηλασίας και προειδοποίησε τους πιθανούς μιμητές να μείνουν μακριά από τα εκκενωμένα σπίτια.
«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και σήμερα το πρωί, έχουμε φτάσει τα 20. Είκοσι άτομα που επέλεξαν να πάνε στις περιοχές μας και να στερήσουν από αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα πολλά από την περιουσία τους», είπε.
«Απολύτως απαράδεκτο και θα δώσω οδηγίες στα μέλη της υπηρεσίας μας… Όταν έχουμε εντολή εκκένωσης, σύμφωνα με το νόμο, αν παραμείνετε σε αυτή την περιοχή, είστε ένοχοι για πλημμέλημα. Εάν διαπράξετε ορισμένα εγκλήματα, μπορεί να φτάσετε μέχρι και σε κακούργημα. Θα ζητήσω από τους υπαλλήλους μας να αρχίσουν να το επιβάλλουν αυτό».
Ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει ότι οι λεηλασίες θα συνεχιστούν, αλλά υποσχέθηκε να πατάξει σκληρά τους εγκληματίες.
«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιου είδους δραστηριότητες», είπε. «Έχουμε αυξήσει σημαντικά την ανάπτυξη των βοηθών μας».
Τα μέτρα προστασίας
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στρατιώτες της Εθνοφρουράς βρίσκονταν την Παρασκευή σε ορισμένες καμένες ζώνες για να παρέχουν προστασία.
«Το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ζήτησε επίσημα την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς της Καλιφόρνιας και για τις δύο πυρκαγιές», δήλωσε ο Λούνα. «Θα μας βοηθήσουν με τον έλεγχο της κυκλοφορίας και την προστασία κρίσιμων υποδομών.
«Το να έχουμε πρόσθετους πόρους, το να έχουμε την Εθνική Φρουρά μαζί μας», πρόσθεσε, «θα βοηθήσει να στείλουμε ένα ισχυρότερο μήνυμα, να κρατήσουμε τον κόσμο μακριά από τις πληγείσες περιοχές, ώστε να μην πέφτουν συνεχώς θύματα οι άνθρωποι που έχουν ήδη υποστεί βλάβη».
Ο σερίφης δήλωσε επίσης ότι η υπηρεσία εργάζεται για την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα ισχύει από τις 6 μ.μ. έως τις 6 π.μ. «εντός των συγκεκριμένων επηρεαζόμενων περιοχών γύρω από τις δύο περιοχές πυρκαγιάς», είπε, αναφερόμενος στην πυρκαγιά Palisades στο Pacific Palisades και στην πυρκαγιά Eaton, η οποία ανεφλέγη στην Altadena. Είπε ότι ελπίζει να έχει τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, αλλά σίγουρα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.
Η επόπτρια της κομητείας του Λος Άντζελες Κάθριν Μπάρτζερ τόνισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν έγινε για να τιμωρηθούν οι κάτοικοι, αλλά για να παραμείνει η περιοχή ασφαλής.
Είπε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Altadena.
- ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ | 09.12.2025 | 19:34
Από τους παραδοσιακούς «βαμβακάδες στους σκεπτόμενους και με άποψη νέους αγρότες στα μπλόκα… - ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 19:04
Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Νίκαια το Σάββατο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.12.2025 | 19:01
Μαγνησία: Μπλόκο αγροτών στις Μικροθήβες – Προγραμματίζουν κλείσιμο του λιμανιού του Βόλου την Τετάρτη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.12.2025 | 18:49
Βγήκε η ΚΥΑ για το φυτικό κεφάλαιο, προκαταβολές σε τρεις κλίμακες ανάλογα την ζημιά βάσει εκτίμησης ΕΛΓΑ - ΒΟΛΟΣ | 09.12.2025 | 18:41
Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου και Υπηρεσιακών Στελεχών του Δήμου Βόλου για κακουργηματική απιστία - ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 18:36
Κρούσματα λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο ομάδας Α και στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 09.12.2025 | 18:32
«Σήμα κινδύνου» από τους ξενοδόχους Μαγνησίας για τα αγροτικά μπλόκα –Ξεκίνησαν ακυρώσεις κρατήσεων για τις γιορτές(video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.12.2025 | 16:37
Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 15:12
Θλίψη στη Λάρισα για τον ξαφνικό θάνατο του Βασίλη Βάιλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.12.2025 | 22:27
Πιστώνονται σταδιακά από Δευτέρα βράδυ Μέτρο 23 και Σπάνιες Φυλές - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.12.2025 | 13:39
Κ. Τσιάρας: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες άμεσα…. Σήμερα, αύριο, όποτε χρειαστεί – Με ποιά προϋπόθεση - ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 10:30
Εφτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.12.2025 | 09:41
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές στους αγρότες για το Μέτρο 23 και για τις ντόπιες ράτσες - ΛΑΡΙΣΑ | 08.12.2025 | 10:58
Δύσκολη νύχτα πέρασε η Λάρισα: Έφτασε στα 6,30 μέτρα η στάθμη του Πηνειού πριν αρχίσει να υποχωρεί (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.12.2025 | 09:21
Αποκλεισμούς παρακαμπτηρίων και του λιμανιού του Βόλου αποφάσισαν οι Θεσσαλοί αγρότες - ΕΛΛΑΔΑ | 08.12.2025 | 17:33
Ταυτοποιήθηκαν όσοι εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου– Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed