ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Δείτε τον καιρό των Χριστουγέννων και την πρώτη ψυχρή εισβολή του 2025.
Η νέα χρονιά θα έρθει... αγριεμένη όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα Χριστούγεννα από πλευράς καιρού ωστόσο διαφορετικό θα είναι το μοτίβο με την έλευση του 2025!
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το άστατο καιρικό μοτίβο θα επιμείνει και προς τα Χριστούγεννα και αυτό σημαίνει οτι κατά διαστήματα θα μας έρχονται κάποια βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Ευρώπη και από το εσωτερικό τους Μεσογείου που σημαίνει οτι κατά πάσα πιθανότητα εκεί κοντά στα Χριστούγεννα αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων, φαίνεται ο καιρός να είναι γενικά άστατος.
Αυτό δεν σημαίνει οτι θα κάνει ιδαίτερο κρύο. Θα έχουμε κατά διαστήματα βροχοπτώσεις ιδιαίτερα σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι θερμοκρασίες όμως δεν φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά σε ότι αφορά το θέμα του κρύου.
Η πρώτη λοιπόν ένδειξη είναι οτι ο καιρός θα είναι άστατος χωρίς ιδιαίτερο κρύο με χιόνια, αν θα βγουν προς τα βουνά.
Φαίνεται οτι θα επικρατεί ο καιρός του νοτιά, δηλαδή θα έχει υψηλή θερμοκρασία κοντά στους 19 βαθμούς Κελσίου.
Αν θα βγουν χιόνια πιο χαμηλά αυτό δείχνει ότι θα γίνει προς το τέλος του έτους και με την αλλαγή του χρόνου.
Δηλαδή κυρίως προς τα Φώτα ίσως έχουμε τα πρώτα ισχυρά ψυχρά κύματα για τον χειμώνα που ανοίγεται μπροστά μας.
Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» - Πού θα σημειωθούν βροχές και χιόνια
Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα (Τρίτη 10/12) σε ολόκληρη την χώρα με τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα, με τα χιόνια να επιμένουν στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.
Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;
Κάνε εγγραφή στο newsletter του newsbomb.gr
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στα μέγιστα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη το μοτίβο του καιρού θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, με τοπικές βροχοπτώσεις στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα.
Όπως επεσήμανε ο Τάσος Αρνιακός, το μοτίβο καιρού που θα επικρατήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι «τύπου Π».
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα κινηθεί σε παρόμοια πλαίσια, με πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις.
Νέα μεγάλη ανατροπή στον καιρό των Χριστουγέννων - Πολικό jet stream «κυκλώνει» την Ελλάδα
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τρίτη στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας (πάνω από 1600 μ υψόμετρο).
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 19 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.
Έρχονται κρύα Χριστούγεννα
Μπερδεμένος παρουσιάζεται ο καιρός και οι μετεωρολόγοι, ωστόσο φαίνεται η εικόνα για τα Χριστούγεννα να ξεκαθαρίζει.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι ψυχρές μάζες που διαφαίνονταν από τον Βορρά τελικά θα περάσουν το βαλκανικό φράγμα και θα φτάσουν στη χώρα μας, ρίχνοντας κατακόρυφα τη θερμοκρασία.
Πότε θα συμβεί αυτό; Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αυτό θα συμβεί από τις 19 και περισσότερο στις 20 του μήνα και πλέον απομένει να «κλειδώσει» αυτή η ψυχρή εισβολή που θα απομακρύνει τα... Πασχούγεννα φέτος.
ΠΗΓΗ newsbomb.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.01.2025 | 18:25
Μίμης Δομάζος - Το συγκινητικό αντίο του Αντωνιάδη: «Αβάσταχτη απώλεια... αντίο μοναδικέ μου φίλε» - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2025 | 18:12
Καταγγελία «βόμβα» για ιατροδικαστή που ζήτησε 10.000 ευρώ για την υπόθεση θανάτου του Αχιλλέα Λαμπράκη στη Λάρισα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.01.2025 | 16:10
Κώστας Τσιάρας: Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2025 | 14:28
Social media: Ανήλικοι ρισκάρουν τη ζωή τους για τα likes - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.01.2025 | 14:22
Το ιστορικό ματς και οι δεσμοί του Μίμη Δομάζου με την Καρδίτσα - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2025 | 14:21
Πήρε εξιτήριο η μαθήτρια που κατέρρευσε από το challenge του TikTok - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 24.01.2025 | 14:11
Πασχάλης Τερζής: Επιστρέφει μετά από 2 χρόνια απουσίας - ΔΙΕΘΝΗ | 24.01.2025 | 14:04
Ρωσία: «Έτοιμος ο Πούτιν για συνομιλίες με τον Τραμπ – Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ»
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 24.01.2025 | 14:11
Πασχάλης Τερζής: Επιστρέφει μετά από 2 χρόνια απουσίας - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.01.2025 | 14:22
Το ιστορικό ματς και οι δεσμοί του Μίμη Δομάζου με την Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2025 | 09:42
Σήμερα στη Φαλάνη το τελευταίο αντίο στην 49χρονη Ασπασία Βαρσάμη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2025 | 18:12
Καταγγελία «βόμβα» για ιατροδικαστή που ζήτησε 10.000 ευρώ για την υπόθεση θανάτου του Αχιλλέα Λαμπράκη στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 24.01.2025 | 13:22
Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στον Βόλο – Από θαύμα σώθηκε η ιδιοκτήτρια - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2025 | 13:49
Εξαφάνιση Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα: Η Αγγελική Νικολούλη επιστρέφει απόψε με νέες αποκαλύψεις - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2025 | 09:56
Τέμπη: Ξεσηκωμός με συγκεντρώσεις την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.01.2025 | 13:44
Viral… ραβασάκι Θεσσαλού οδηγού στη δημοτική αστυνομία