ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
«Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός για τα φωτοβολταϊκά πάρκα στο Νότιο Πήλιο»
Συνάντηση εργασίας δημοτικών συμβούλων με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Φώτη Λαμπρινίδη

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, κ. Φώτη Λαμπρινίδη, είχαν, μετά από σχετικό αίτημα της παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου «Νέα Αρχή για το Τόπο μας», οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Γιάννης Μεσαλούρης και Τιμολέων Σχοινάς, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η παράταξη ενάντια στην προοπτική εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο Νότιο Πήλιο.
Κατά τη συνάντηση, που ήρθε σε συνέχεια των πρόσφατων παρεμβάσεων της παράταξης ενάντια μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή «Βερβέλι» του Δήμου Νοτίου Πηλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νοτίου Πηλίου είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τον κ. Λαμπρινίδη για τις διαδικασίες που σχετίζονται με την υλοποίηση τέτοιου είδους έργων, από την ώρα που η ενδιαφερόμενη εταιρεία καταθέτει σχετικό αίτημα μέχρι και την τελική υλοποίησή του.
Παράλληλα, δε, ο κ. Λαμπρινίδης ενημέρωσε τους κυρίους Μεσαλούρη και Σχοινά για το ρόλο που διαδραματίζει στις διαδικασίες αυτές, τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και η Περιφερειακή, ενώ τους παρέθεσε και σειρά αρνητικών γνωμοδοτήσεων των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο «Βερβέλι», επαναλαμβάνοντας “την εκπεφρασμένη θέση της νέας περιφερειακής αρχής του Δημήτρη Κουρέτα, σε αυτού του είδους τις επενδύσεις στο Νότιο Πήλιο, η οποία σε αυτή την περίπτωση στηρίζει το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του, απαράμιλλου κάλους, φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής”.
Όπως διαπιστώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το παράδοξο με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας είναι ότι επικαλείται τη μη αποστολή γνωμοδότησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ είχε λάβει τη σχετική ενημέρωση για την αρνητική γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας από τις 22.4.2024, όπως και από την ανάρτηση, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των πρακτικών της ομόφωνα αρνητικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αγροτικού Τομέα και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, στις 30.8.2024.
Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει και από το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων ΙΡΙΔΑ, η εν λόγω απόφαση, καθώς και το σχετικό έντυπο Δ10, διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 19.0.2024 και ώρα 13.41.
“Είναι, κυριολεκτικά, πρωτοφανείς οι μεθοδεύσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπέρ της υλοποίησης ενός έργου που βρίσκει αντίθετο το σύνολο της κοινωνίας του Νοτίου Πηλίου, αλλά και τους αρμόδιους για να γνωμοδοτήσουν θεσμικούς φορείς της περιοχής”, σημείωσαν οι κ.κ. Μεσαλούρης και Σχοινάς μετά το τέλος της συνάντησης.
“Γνωρίζουμε όλοι ότι ουσιαστικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποτελεί τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης σε κάθε περιοχή της χώρας, όπως είναι γνωστή είναι και η θέση της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ αυτής της μορφής των επενδύσεων, ανεξάρτητα από τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και τις καταστροφές που μπορεί να προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον.
Το παράδοξο με την νέα αυτή υπόθεση της έγκρισης είναι ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση χρησιμοποιεί, πλέον, πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εμπαίζοντας, κατά τον τρόπο αυτό τις αρχές του τόπου και τις τοπικές κοινωνίας, την νοημοσύνη μας ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας, όπως προκύπτει, κάθε μέσο και τέχνασμα, ακόμη και την παραποίηση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων.
Πέραν, δε, αυτής της στάσης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παράδοξη είναι και η στάση του κ. Μιτζικού και της ομάδας πλειοψηφίας του Νοτίου Πηλίου, η οποία διαφορετική στάση τηρεί όταν απευθύνεται στους πολίτες του Νοτίου Πηλίου, τη στιγμή που πράττει τα ακριβώς αντίθετα όταν συνομιλεί με τους κυβερνητικά στελέχη, όλων των βαθμίδων, στελέχη της Κυβέρνησης την οποία στηρίζουν ο κ. Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι!
Εμείς από την πλευρά μας, καλούμε τον κ. Μιτζικό και τους συμβούλους της ομάδας πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσουν επιτέλους, άπαξ δια παντός, τη θέση τους προς τους πολίτες του Νοτίου Πηλίου, υπενθυμίζοντάς τους ότι έναντι αυτών είναι υπόλογοι και όχι απένταντι στα, όποιας βαθμίδας, κυβερνητικά στελέχη.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Λαμπρινίδη, ο οποίος μας παρείχε πλήρη και άκρως διαφωτιστική ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται, αλλά και για τα γεγονότα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και για την ξεκάθαρη δέσμευση, που μας μετέφερε, της νέας Περιφερειακής Αρχής να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας.”
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 11:44
Λάρισα: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της 5ης Μεραρχίας Κρητών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 10:53
Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.05.2026 | 10:30
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράταση για το «Σπίτι μου 2», ενίσχυση Ενόπλων Δυνάμεων και Άμεσης Δράσης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:23
Συσκέψεις της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και Αγροτικών Συλλόγων - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:03
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 08:45
Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το καλοκαίρι – Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας - ΒΟΛΟΣ | 24.05.2026 | 08:33
Η Μαγνησία ψάχνει νέο αγροτικό μοντέλο-Κουρέτας: «Η Περιφέρεια γίνεται εγγυητής της μετάβασης»
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed