ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Γιορτή τρούφας στην Καλαμπάκα με Λευτέρη Λαζάρου και guest τον Ηλία Μαμαλάκη
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων οργανώνει ξανά τη Γιορτή τρούφας
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας που έγινε πέρυσι, η οποία μάλιστα πήρε χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2024, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνει τη 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας που θα γίνει από 10 έως 13 Οκτωβρίου. Θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα, την επονομαζόμενη και "Πόλη της Τρούφας" και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα είναι ακόμα καλύτερη από εκείνη του 2023.
Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη ότι πέρυσι κατά τη διάρκειά της πέρασαν 11.000 επισκέπτες, έγιναν πολλά σεμινάρια και μοιράστηκαν πάνω από 20.000 μερίδες φαγητών και μεζέδων από τρούφα και μανιτάρια, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος, με τις νέες δράσεις που προστίθενται, θα γίνει κυριολεκτικά χαμός!
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Γιορτή, είναι ο κορυφαίος σεφ και ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου εστιατορίου "Βαρούλκο", κύριος Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος και στην περσινή Γιορτή, έδωσε μία ιδιαίτερη μαγειρική νότα, δημιουργώντας σπάνια πιάτα με τρούφα και μανιτάρια.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι τα πάντα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Έτσι, ο επισκέπτης και οι κάτοικοι της περιοχής, μπορούν να μάθουν τα πάντα για την τρούφα(καλλιέργεια, τρουφόσκυλα, κλπ.), να απολαύσουν φαγητά που θα μαγειρεύονται επιτόπου από δεκάδες σεφ, από τρούφα και μανιτάρια, να διασκεδάσουν και να χορέψουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ τα παιδιά κάθε μέρα θα μπορούν να συμμετέχουν σε δρώμενα που θα πραγματοποιούνται ειδικά για αυτά.
Φέτος επίσης, θα βραβευτεί σε ειδική τελετή ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους "οδοιπόρος της γαστρονομίας", κύριος Ηλίας Μαμαλάκης, καθώς και ένας καταξιωμένος σεφ, με μεγάλη διαδρομή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού και εκτίμησης στον κλάδο του, ο κύριος Νίκος Σαράντος.
Τέλος, επειδή η διοργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος, απαιτεί πολλούς ανθρώπους, το Μουσείο απευθύνει πρόσκληση, σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο: 2432024959 ή στο email: [email protected].
thetoc.gr
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.10.2024 | 20:49
Μάζεψε κόσμο και κοσμάκη το ρακοκάζανο του Αυγενάκη - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2024 | 20:01
Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η πρόεδρος της ΡΑΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 15.10.2024 | 19:50 | video
Το «λάθος» του επόπτη που θα οδηγούσε σε τιμωρία της Αναγέννησης - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2024 | 19:50
Ζημία 3,2 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό του Δήμου Λαρισαίων για το 2023-πυρ ομαδόν για την κατάργηση του ΦΟΔΣΑ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2024 | 19:39
Δίνει μάχη για τη ζωή ο 62χρονoς που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο 26χρονου-τι αναφέρει η Διευθύντρια του ΤΕΠ του ΠΠΓΝΛ (video) - ΒΟΛΟΣ | 15.10.2024 | 19:17
Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Οταν η σκοπιμότητα καταπατά τη νομιμότητα» - ΒΟΛΟΣ | 15.10.2024 | 19:15
Εργασίες ασφαλτόστρωσης του νέου δρόμου Συκής – Ποτιστικών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.10.2024 | 19:00
«Άγιο» είχαν επιβάτες ΙΧ μετά από σφοδρή σύγκρουση με αγριογούρουνο κοντά στο Χάρμα (φωτο)
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.10.2024 | 14:28
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε λίγες ώρες οι πληρωμές των υπολοίπων του 2023 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.10.2024 | 11:03
Τακούδης: Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας από Πέμπτη και βροχές από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα στη Θεσσαλία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2024 | 10:16
Βεντέτα πίσω από την παράσυρση 62χρονου από το ΙΧ 26χρονου στην Αμυγδαλέα Λάρισας -σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.10.2024 | 13:52
«Καμπανάκι» για άρδευση από τη Λ. Σμοκόβου, σύσταση για προγραμματισμό καλλιεργειών -τραγικό επίπεδο στα αποθέματα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2024 | 19:39
Δίνει μάχη για τη ζωή ο 62χρονoς που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο 26χρονου-τι αναφέρει η Διευθύντρια του ΤΕΠ του ΠΠΓΝΛ (video) - ΒΟΛΟΣ | 15.10.2024 | 10:26
Βόλος: Αυτός είναι ο ιερέας – «Ρασπούτιν» που ζητούσε 800 ευρώ για ξεμάτιασμα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2024 | 19:50
Ζημία 3,2 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό του Δήμου Λαρισαίων για το 2023-πυρ ομαδόν για την κατάργηση του ΦΟΔΣΑ (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.10.2024 | 14:16
Bλέπει τα 330 ευρώ η Φότζια σε χέρια παραγωγών σχεδόν 50% του ελληνικού σκληρού σιταριού