ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η ωραιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου
ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και είναι αλήθεια ότι το φορμάτ της ΕΠΟ με την συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων που πήραν το Κύπελλο στις Ενώσεις τους, έδωσε μία γοητεία στο θεσμό.
Για ποιο λόγο βέβαια απουσιάζουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής κανένας δεν κατάλαβε, αλλά παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία σταθερότητα και το γεγονός ότι οι μικροί, έχουν τη δυνατότητα να υποδεχθούν στα γήπεδά τους κάποιον μεγαλύτερο αντίπαλο σε επίσημο ματς, δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον.
Ανεξαρτήτως το αν η διαφορά δυναμικότητας είναι τέτοια που καταγράφηκαν και “αστρονομικά” σκορ σε κάποια παιχνίδια. H Kηφισιά κέρδισε 0-14 τον Διαγόρα Ικαρίας, τα Γιάννινα με 0-11 τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου, ο Πανθρακικός με 9-0 τη Σάρτη!
Κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι, όπως και οι εκπλήξεις που είναι όλη η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου! Ακόμη και η προσδοκία του “μικρού” να διασταυρωθεί τον “μεγάλο” αρκεί για να δώσει ένα επιπλέον χρώμα σε μία αναμέτρηση.
Το ζήσαμε στο γήπεδο του Παλαμά την Κυριακή όπου συγκεντρώθηκε ένα σωρό κόσμος για τον αγώνα του Ατρομήτου απέναντι στη Νίκη Βόλου. Δεν “κάθισε” η έκπληξη, αλλά η όλη προετοιμασία ήταν κάτι το ξεχωριστό!
Τους Άγγλους για πολλά μπορείς να τους ψέξεις, αλλά στην τήρηση της παράδοσης και στην επιμέλεια και οργάνωση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων τους βγάζεις το καπέλο!
Το κύπελλο στην Αγγλία είναι μοναδικό! Συμμετέχουν όλες – ανεξαιρέτως – οι ομάδες που είναι δηλωμένες στην ομοσπονδία. Από την 9η κατηγορία μέχρι την πρεμιερ λιγκ! Φυσικά με ένα φορμάτ που δεν αλλάζει ποτέ και παραμένει επί χρόνια ολόκληρα το ίδιο!
Ξεκινούν οι μικροί από το καλοκαίρι και όποιος καταφέρει να προχωρήσει, μπορεί να συναντήσει κι ένα μεγάλο κλαμπ στο δρόμο του. Κάποιες ερασιτεχνικές ομάδες, ονειρεύονται τέτοιους αγώνες! Και κάποιες φορές έρχεται η στιγμή που το ζουν…
Έχουν καταγραφεί διαχρονικά ξεχωριστές αναμετρήσεις, ακόμη και εκπλήξεις στην ωραιότερη (κατά τη γνώμη μου, αλλά πιστεύω και πολλών άλλων που αγαπούν το άθλημα) ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.
Ωραιότερη όχι γιατί παίζεται η καλύτερη μπάλα, αλλά γιατί επιτρέπονται τα… όνειρα που μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποιούνται!
Πριν τρία χρόνια όλος ο κόσμος μιλούσε για την αναμέτρηση “ατραξιόν” της ερασιτεχνικής Μαρίν με την Τότεναμ. Οχι για το σκορ (οι Λοδρέζοι επικράτησαν με 0-5), αλλά γιατί συναντήθηκαν σε επίσημο ματς δύο ομάδες που απείχαν μεταξύ τους… 161 θέσεις! Η Μαρίν στην 9η κατηγορία και η Τοτεναμ στην 1η!!!
Οι εικόνες από το γραφικό γηπεδάκι (ΦΩΤΟ) ήταν μαγικές! Οπως μαγικό ήταν και το βράδυ που προκρίθηκε στα πέναλτι η Μαρίν (μετά από επτά ματς παρακαλώ) επί της Κόλτσεστερ (4η κατηγορία) για να φθάσει να παίξει με την Τότεναμ!
Με τους παίκτες να πίνουν μπύρες και να γιορτάζουν με όλη την… κοινότητα έξω από το γήπεδο για την επερχόμενη μεγάλη αναμέτρηση!!! Στη χώρα που ζωντανεύουν τα ποδοσφαιρικά παραμύθια…
- ΕΛΛΑΔΑ | 14.07.2025 | 09:52
Καιρός: Στο «φούρνο» η χώρα με νέο κύμα καύσωνα όλη την εβδομάδα – Εκρηκτικό «κοκτέιλ» με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών - ΛΑΡΙΣΑ | 14.07.2025 | 09:50
Λύκος εντοπίστηκε σε χωράφι με καλλιέργειες στον κάμπο των Φαρσάλων - ΛΑΡΙΣΑ | 14.07.2025 | 01:49
Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δ. Πλατυκάμπου: «Ο πρωτογενής τομέας εκπέμπει SOS» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 01:08
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Τσέλσι διέλυσε την Παρί με 3-0 και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.07.2025 | 22:06
Κώστας Τσιάρας: Τίποτα δεν θα μείνει στο συρτάρι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.07.2025 | 21:48
Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 1η Διακρατική Συνάντηση του έργου «S.o.l.e. MED» στην Ιταλία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.07.2025 | 21:40
Ξεσπιτώνονται πλημμυροπαθείς από Κουτσόχερο για να φιλοξενηθούν μετανάστες από Λιβύη... - ΒΟΛΟΣ | 13.07.2025 | 21:08
Σκιάθος: Στο νοσοκομείο Βόλου βρέφος 9 μηνών που κατάπιε δαχτυλίδι και του σφηνώθηκε στον φάρυγγα
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.07.2025 | 18:47
Οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών στην Κρήτη διώχνουν τους πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας από το Κουτσόχερο! - ΛΑΡΙΣΑ | 13.07.2025 | 13:09
Εκρηκτική κατάσταση στον κάμπο της Λάρισας-κινδυνεύουν να «καούν» χιλιάδες στρέμματα βιομηχανικής ντομάτας και βαμβακιού - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.07.2025 | 16:42
Κραυγή αγωνίας από αρδευτές στα καταληκτικά σημεία Παλαμά - κινδυνεύουν να χάσουν τη σοδειά τους (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.07.2025 | 21:40
Ξεσπιτώνονται πλημμυροπαθείς από Κουτσόχερο για να φιλοξενηθούν μετανάστες από Λιβύη... - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.07.2025 | 16:57
Έτσι έπιασαν τον TikToker, «προστάτη» από τη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 13.07.2025 | 18:38
Τρόμος για λύκο που κατέβηκε σε χωριά του κάμπου των Φαρσάλων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.07.2025 | 17:04
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 30.000 κόκκινοι ΑΦΜ στα χέρια της ∆ικαιοσύνης – Καθοριστικός ο ρόλος των ΚΥΔ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 13.07.2025 | 00:22
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη μετά τη σπουδή Τραμπ να επιβάλει δασμούς 30% σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα