ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κακοκαιρία Daniel: Σε Θεσσαλία και Αργολίδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα 6 Σεπτεμβρίου – Δείτε τον σχετικό χάρτη
Η κακοκαιρία Daniel δοκιμάζει τη χώρα για δεύτερη ημέρα.

Σε Θεσσαλία και Αργολίδα καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα με την κακοκαιρία Daniel να μαίνεται για δεύτερη ημέρα.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm. Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120).
Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι καταιγίδες
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel από τη Δευτέρα 04/09, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη 7/9 το μεσημέρι, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και βαθμιαία θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Για το διήμερο Τετάρτης 6/9 και Πέμπτης 7/9, τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται, θα επιδράσουν σωρευτικά στο ήδη κορεσμένο έδαφος, εντείνοντας τα προβλήματα από τα πλημμυρικά επεισόδια. Στον Χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής > 100 mm, για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 6/9 έως το βράδυ της Πέμπτης 07/09/2023. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).
Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης, είναι:
- Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, νότια τμήματα Ν. Τρικάλων)
- Σποράδες
- Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, τοπικά στη Βοιωτία)
- Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία)
Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αθροιστικά από την Τετάρτη 06/09 έως το μεσημέρι της Πέμπτης 07/09 στην περιοχή του Πηλίου, που ήδη αντιμετωπίζει πλημμυρικά επεισόδια, αναμένονται ~350 mm, ενώ στην περιοχή νότια του νομού Καρδίτσας ~400 mm.
Για λόγους σύγκρισης, αναφέρεται ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Θησείου, ΕΑΑ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 mm σε ένα χρόνο!
Δείτε τον χάρτη

Χάρτης. Το εκτιμώμενο συνολικό ύψος βροχής (μπλε, μωβ αποχρώσεις) για το διήμερο Τετάρτης 6/9 – Πέμπτης 7/9, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Στο χάρτη επισημαίνονται οι περιοχές με τα αναμενόμενα ύψη βροχής > 300 mm.
Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:
- Οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, και οι ανατολικοί άνεμοι στο Κεντρικό Ιόνιο με εντάσεις τα 6-7 μποφόρ
- Οι τοπικές χαλαζοπτώσεις σε Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 6/9, παραμένει στην Κατηγορία 5 (Ακραία).
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 12.11.2025 | 18:42
Σοκ στις ΗΠΑ: Το δημοφιλέστερο τραγούδι στα charts έχει φτιαχθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.11.2025 | 18:35
Οι Ρουμάνοι ζήλεψαν τα... κόλπα του ΟΠΕΚΕΠΕ -Συλλήψεις και καταδίκες μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας - ΕΛΛΑΔΑ | 12.11.2025 | 17:21
Κορωπί: 22χρονος κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ κάνοντας challenge -Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, δίνει μάχη για τη ζωή του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.11.2025 | 16:55
Ευρωβουλευτές σε Ράνια Αλεξίου και Θεσσαλία TV: Σε δυσμένεια η Ελλάδα στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.11.2025 | 15:46
Το Ταξίδι της Τροφής: Λαρισαίοι μαθητές στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.11.2025 | 15:42
Κώστας Τσιάρας: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και το Μέτρο 23 - ΛΑΡΙΣΑ | 12.11.2025 | 12:44
Δ. Λαρισαίων: Ανοίγει επίσημα στο κοινό ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος στο Πάρκο Αλκαζάρ - ΛΑΡΙΣΑ | 12.11.2025 | 12:33
Κόκκαλης: Κίνδυνος αποκλεισμού αγροτεμαχίων από την προκαταβολή βασικής
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 17:50
Νέα τραγωδία συγκλονίζει τη Λάρισα: Νεκρός 26χρονος φοιτητής μετά από πτώση από πεζογέφυρα - ΒΟΛΟΣ | 11.11.2025 | 08:02
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 58χρονος απόστρατος αξιωματικός - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 15:35
Θλίψη στη Λάρισα για την Ανθία Τσαγγαρά που πέθανε μόλις στα 18 της χρόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 15:41
Λάρισα: Σύζυγος εργαζόμενης χειροδίκησε σε βάρος του αντιδημάρχου Αχιλλέα Κέλλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.11.2025 | 09:22
Αύξηση μπάτζετ στο πριμ άνθρακα, χαμηλή στήριξη το 2026 για το βαμβάκι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.11.2025 | 07:57
Τακούδης για τελευταίο κύμα: Πολλά χιλιοστά βροχής στη Δυτική Θεσσαλία, ήπιες βροχές στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.11.2025 | 08:38
“Μαύρη” Τετάρτη για τη Λάρισα: Κηδεύονται σήμερα τρεις νέοι άνθρωποι, 18, 26 και 40 ετών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.11.2025 | 09:46
Τρίκαλα: 55χρονος παγιδεύτηκε σε έρημο ορεινό χωριό – «Εγκλωβισμένος για 7η ημέρα»






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed