Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Α.Μπέος: Τενεκέδες, μπαχαλάκηδες και τρόφιμοι της αστυνομίας όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια

Έκρυθμο το κλίμα - Καλέσματα για συμμετοχή στη κινητοποίηση

Α.Μπέος: Τενεκέδες, μπαχαλάκηδες και τρόφιμοι της αστυνομίας όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια
12.03.2015 | 13:50
Agronuts
Horizon
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου e-way
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
exalco
Ενωμενα Φροντιστήρια
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή το “πολεμικό” σκηνικό που στήθηκε την Τρίτη εντός και εκτός της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα της διαχείρισης του νερού της άρδευσης. “Κάθε κατεργάρης θα μπει στον πάγκο του. Τέρμα η πλάκα”, ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ.
Κατώτερο των περιστάσεων χαρακτήρισε τον πρώην Δημάρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, αφού όπως είπε το 2011 αλλά και το 2013 έλαβε απόφαση για την εκχώρηση της άρδευσης στη ΔΕΥΑΜΒ αλλά δεν την εφάρμοσε ποτέ. 
Με τον όρο «τενεκέδες» χαρακτήρισε τους Μαργαρίτη Πατσιαντά και Θωμά Κλημόπουλο, που ενώ το 2011 ψήφισαν την απόφαση εκχώρησης της άρδευσης στη ΔΕΥΑΜΒ σήμερα βρίσκονται ανάμεσα σε όσους διαδηλώνουν ενάντια στο νέο κανονισμό της άρδευσης. «Τενεκέδες» αποκάλεσε και τους εκλεγμένους Βουλευτές της Μαγνησίας.Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αντί την Τρίτη να βρίσκονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, «επέλεξαν να βρίσκονται δίπλα σε πορτοφολάδες, μαχαιροβγάλτες και γνωστούς τρόφιμους της Αστυνομίας». 


Έκανε λόγο για τραμπούκους και  μπαχαλάκηδες που προκάλεσαν τα επεισόδια στη ΔΕΥΑΜΒ την Τρίτη αλλά και για «τζάμπα μάγκες που δεν γνωρίζουν με ποιον πάνε να τα βάλουν. Πυρά εξαπέλυσε και κατά ολίγων πολιτών στα χωριά που θέλουν να εκμεταλλεύονται τα νερά προς όφελός τους.Κατήγγειλε μάλιστα περίπτωση στη Πορταριά όπου επιτήδειος διαχειρίζεται μόνος του τη δεξαμενή με νερό άρδευσης και αποφασίζει πού και πόσο νερό θα δώσει χρεώνοντας τους καλλιεργητές με ποσά που αγγίζουν τα 50 ευρώ. Τις καταγγελίες θα διερευνήσει σε επιτόπια επίσκεψή του την ερχόμενη Τετάρτη στις 12.30μ.μ στο χωριό.
Μάλιστα έδωσε διπλό λόγο τιμής: “Το νερό όσο είμαι  Δήμαρχος δεν πρόκειται να περάσει σε χέρια ιδιωτών κι ότι τα τέλη της άρδευσης θα έχουν καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους καλλιεργητές”.


Μάλιστα προανήγγειλε την βραδινή συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου όπου θα αποφασιστεί η στάση που θα τηρηθεί ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. 
Ανέφερε ότι οι «μπαχαλάκηδες» δεν θα έχουν απέναντί τους μόνο την Αστυνομία και την Εισαγγελία αλλά και κατοίκους- καλλιεργητές από τις τοπικές κοινότητες που φέρεται να συμφωνούν με την κεντρική διαχείριση των νερών και θέλουν να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί.
Τέλος απέρριψε το σενάριο επιστροφής της άρδευσης στο Δήμο και στο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο σήμερα λειτουργεί με έναν υπάλληλο που είναι... προϊστάμενος στον εαυτό του!
Μήνυση κατ” αγνώστων κατέθεσε στα δικαστήρια ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος. Σύμφωνα με τη μήνυσή του, υπάλληλοι εντόπισαν στο πάρκινγκ της ΔΕΥΑΜΒ καδρόνια και πέτρες, που άγνωστοι τοποθέτησαν ενδεχομένως για να τα χρησιμοποιήσουν ως “όπλα” στην αυριανή “μάχη”.

Ανταρσύα Μαγνησίας:
Καλούμε το λαό του δήμου Βόλου να εμποδίσει  δυναμικά  την ψήφιση του νέου κανονισμού άρδευσης που επιχειρεί να περάσει η νέα δημοτική αρχή  ακλουθώντας τα βήματα της προηγούμενης ώστε τα νερά της άρδευσης να περάσουν στον    έλεγχο της ΔΕΥΑΜΒ. Είναι το πρώτο  βασικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση των νερών του Πηλίου, νερών άριστης ποιότητας,  αφού δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός και η οποία διαδικασία συμβεί από εκεί και πέρα θα έχει αυτό σαν δεδομένο. Το θέμα δεν βρίσκεται στο διαδικαστικό μέρος του κανονισμού αλλά στο φορέα διαχείρισης του. Η εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» δίνει τη δυνατότητα  να εισέλθει το ιδιωτικό κεφάλαιο μέσω των γνωστών ΣΔΙΤ ( Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) στην εκμετάλλευση των νερών ή να ξεπουληθεί μια δημοτική επιχείρηση  όπως πχ η ΔΕΥΑΜΒ. Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύουν και οι προσπάθειες της ΚΟΜΙΣΙΟΝ  που όχι μόνο ευνοούν, αλλά πιέζουν για την ιδιωτικοποίηση των νερών,  αφού θεωρεί το νερό εμπόρευμα δίνοντας την δυνατότητα αστρονομικών κερδών στις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται  σ` αυτόν τον χώρο. Από αυτή τη σκοπιά η συζήτηση που έχει ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει ως στόχο τη λύση των προβλημάτων που έχει ο δήμος Βόλου με τα αποθέματα νερού,  αλλά στο να φτιαχτούνε οι όροι εκείνοι που προοπτικά θα δώσουν τη δυνατότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα «να βάλουν στο χέρι τους» και το νερό.
Η διαχείριση του κοινωνικού αγαθού που λέγετε ΝΕΡΟ δεν μπορεί να μην τελεί υπό την Δημόσια φροντίδα και προστασία , βασισμένη σε ένα κεντρικό σχεδιασμό που θα αφορά τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων. Είναι ταυτόχρονα επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης νέων μορφών κοινωνικού ελέγχου (στην κατεύθυνση των πρωτοβουλιών του τελευταίου διαστήματος) που θα εκφράζουν και εν τέλει θα επιβάλλουν τη λαϊκή βούληση βάση των κοινωνικών αναγκών και ενάντια σε λογικές «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Μορφές, θεσμοί και όργανα λαϊκής πολιτικής σε αντιπαράθεση με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και τους θεσμούς του. Μια διαδικασία που πρέπει να σπάσει το πλαίσιο της ΕΕ, βασικό ενορχηστρωτή των σχεδίων ιδιοποίησης των κοινωνικών αγαθών και του δημόσιου πλούτου. Δεν νομιμοποιούμε καμία ΔΕΥΑΜΒ (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με δεδομένο «αμαρτωλό» παρελθόν) να αναλάβει την διαχείριση των νερών. Καλούμε όλους τους κατοίκους του δήμου Βόλου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ την Παρασκευή 13 Μάρτη στις 11.30 για να εμποδίσουμε αυτή την μεθόδευση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
12/03/2014

Ανακοίνωση Ξεκίνημα:
Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη του Δήμου Βόλου να πάρει μέρος στην αυριανή συγκέντρωση που καλεί η «Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό». Το θέμα δεν αφορά μόνο τους αγρότες που διεκδικούν η άρδευση να μείνει στα χέρια του Δήμου Βόλου, των τοπικών συμβουλίων και των τοπικών κοινωνιών ώστε να μην αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή του νερού άρδευσης για την αγροτική παραγωγή. Το θέμα μας αφορά όλους γιατί έχει να κάνει με την επιβολή αυταρχικών και φασιστικών πρακτικών στη συνολική λειτουργία του Δήμου από την πλευρά της δημοτικής αρχής Μπέου. Ο αυταρχισμός, η παρουσία της αστυνομίας σε δημοτικούς χώρους, οι ρουφιανοκαταγγελίες του δημάρχου στον εισαγγελέα για δήθεν επεισόδια που ο ίδιος «ξέρει ότι θα γίνουν», οι λεκτικοί προπηλακισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον όποιου ασκεί κριτική, η λογική «αποφασίζω και διατάζω», η αντίληψη «θα κάνω ότι γουστάρω» και «θα απαντάω άμα γουστάρω» με δυο λόγια η αντιδημοκρατική λειτουργία και η φασιστική συμπεριφορά πρέπει να σπάσουν!


Ρεπορτάζ Σπύρος Μπαξεβάνος


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^