Καζάνας
cosmos
Ενωμενα Φροντιστήρια

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Γ. Βασιλόπουλος: Γιατί οι ανεμβολίαστοι ενισχύουν τις μεταλλάξεις και όχι οι εμβολιασμένοι

Θλιβερή πρωτιά για τη Λάρισα οι υψηλοί δείκτες κρουσμάτων και θετικότητας

Γ. Βασιλόπουλος: Γιατί οι ανεμβολίαστοι ενισχύουν τις μεταλλάξεις και όχι οι εμβολιασμένοι
14.10.2021 | 16:16
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δήμος Λαρισαίων - Πρόσκληση
exalco
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Είναι εντελώς λανθασμένη η άποψη και στερείται κάθε επιστημονικότητας, ότι λόγω των εμβολιασμών έχουμε τις μεταλλάξεις στον κορονοϊό και ως εκ τούτου έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο συνεχούς εμβολιασμού, υποστήριξε ο καθηγητής της Αιματολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας Γιώργος Βασιλόπουλος, μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας».


Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος εξήγησε ότι αφενός μεν οι εμβολιασμένοι και κολλούν τον κορονοϊό δυσκολότερα και αφετέρου δε τον μεταδίδουν πολύ λιγότερο, αφού το εμβόλιο μπλοκάρει το κύτταρο και δεν επιτρέπει στον ιό να εισχωρήσει, άρα το ιϊκό φορτίο του εμβολιασμένου είναι ασθενές.


Εξαιτίας αυτού του «μπλοκαρίσματος» της εισόδου στο κύτταρο ο κορονοϊός δεν βρίσκει ενδιαίτημα για να αναπτυχθεί και έτσι δεν έχει το χώρο και το χρόνο να μεταλλαχθεί. Το αντίθετο συμβαίνει στους ανεμβολίαστους, που λειτουργούν ως «εργοστάσια παραγωγής μεταλλάξεων», όταν κολλήσουν τον ιό.


Τέλος ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως ο κύριος λόγος που η Λάρισα κατέχει θλιβερές πρωτιές στη χώρα, όπως τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ή τον τρίτο υψηλότερο δείκτη θετικότητας με 1.18% , μετά τη Δράμα και την Καβάλα, είναι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που είναι στο 50%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατέληξε, να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις υγειονομικές της δομές και ήδη στη ΜΕΘ-covid έχουμε 90% κάλυψη και σχεδόν 85% στις απλές κλίνες covid στο πανεπιστημιακό, άρα θα χρειαστεί να αναπτύξουμε και νέες κλίνες εις βάρος άλλων όμως κλινικών.


«Συνεπώς η μόνη λύση είναι να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει. Θα είμαστε ευτυχείς αν ο εμβολιασμός φτάσει στο 75%, αυτό σημαίνει λιγότερη πίεση στο πανεπιστημιακό, άρα θα συνεχίσει να λειτουργεί και για τους υπόλοιπους ασθενείς και όχι μόνο για περιστατικά covid και έτσι δεν θα πάνε πίσω χειρουργεία και εξετάσεις σημαντικές που έχει ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο» σημείωσε με έμφαση

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^