Καζάνας
cosmos
Τράπεζα Θεσσαλίας

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης 15 οικισμών στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου

σε 15 οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ

Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης 15 οικισμών στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου
25.09.2021 | 11:08
Agronuts
Horizon
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δήμος Λαρισαίων - Πρόσκληση
exalco
Ενωμενα Φροντιστήρια
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Λάρισας -Βόλου για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης σε 15 οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος που επισκέφθηκαν την περιοχή με κλιμάκια τόσο του Δήμου και της ΔΕΥΑ Κιλελέρ όσο και της Περιφέρειας.

Με τις παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 31 χλμ, κατασκευή νέων υδατοδεξαμενών στις θέσεις Άγιος Νικόλαος και Πλατύκαμπος αλλά και την ανόρυξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων στην τοποθεσία του Αγίου Νικολάου και στην τοπική κοινότητα Χάλκης διασφαλίζεται η διασύνδεση των πηγών τροφοδοσίας νερού της περιοχής της Δ.Ε. Κιλελέρ και Αγίου Νικολάου. Εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο η αδιάλειπτη παροχή επαρκούς ποσότητας και άριστης ποιότητας νερού σε 15 οικισμούς της π.ε.ο. Λάρισας Βόλου και συγκεκριμένα σε Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Χάλκη, Γλαύκη, Πρόδρομο, Μελία, Μόδεστο, Αναγέννηση, Μέλισσα, Λοφίσκο, Αχίλλειο, Κιλελέρ, Νίκη, Σωτήριο και Αρμένιο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 12.550.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “πέραν των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή από τις υπηρεσίας μας, έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη για επιπλέον χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 10.518.899.99 Ευρώ. Η μελέτη αφορά στην αντικατάσταση των αγωγών από τον Άγιο Νικόλαο στη Γλαύκη και τα Νάματα συνολικού μήκους 13.052,68 m, στην κατασκευή νέου υδατόπυργου χωρητικότητας 200 m3 στη Μελία και επίγειας δεξαμενής 300 m3 στη Μέλισσα καθώς και στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Πλατυκάμπου, Γαλήνης και Χάλκης με δυνατότητα τμηματικής απομόνωσης περιοχών σε περίπτωση βλάβης κι όχι ολικής διακοπής υδροδότησης. Έχουμε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του έτους η χρηματοδότηση του έργου θα εγκριθεί και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του.
Ταυτόχρονα και αναφορικά με την εξασφάλιση αδιάλειπτης παροχής νερού από τις γεωτρήσεις του Αγίου Νικολάου έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (ηλεκτρογεννήτριας) εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των γεωτρήσεων ακόμα και σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος”.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^