Καζάνας
cosmos
Τράπεζα Θεσσαλίας

Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Περί αξιοκρατίας… και αντανακλαστικών

Η περίπτωση Πατέρα στην Καρδίτσα και η περίπτωση Πανότοπουλου στη Σαντορίνη

Περί αξιοκρατίας… και αντανακλαστικών
24.09.2021 | 12:29
Agronuts
Horizon
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δήμος Λαρισαίων - Πρόσκληση
exalco
Ενωμενα Φροντιστήρια
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 Ένας από τους κύριους λόγους του brain drain της αιμορραγίας της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης σε επιστημονικό δυναμικό δεν είναι οι καλύτερες απολαβές για τους νέους Έλληνες επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά και η αξιοκρατία που υπάρχει εκεί, ή αν προτιμάτε η αναξιοκρατία που επικρατεί στη χώρα μας.
Τα διαφορετικά αντανακλαστικά της τωρινής από την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα της αξιοκρατίας στην επιλογή των διοικητών, κρατικών υπηρεσιών, ήρθαν στην επικαιρότητα μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Μια από τις περικοπές της ομιλίας του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η οποία βρίσκει απόλυτους σύμφωνους τους πολίτες, είναι αυτή που αφορά στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων των νοσοκομείων.
"Θεσπίζουμε την αξιοκρατική επιλογή διοικήσεων Νοσοκομείων και άλλων κρίσιμων δομών του κοινωνικού κράτους μέσω ανοιχτών και αντικειμενικών διαδικασιών. Τελειώνουμε με το -έθιμο- της επιλογής αποτυχημένων πολιτευτών για τη διοίκηση νοσοκομείων..." είπε ο κ. Τσίπρας.
Θα συμφωνούσαν ακόμη περισσότερο οι πολίτες αναφέρει σε άρθρο του ο Κώστας Στούπας, αν ο κ. Τσίπρας και η εκάστοτε κυβέρνηση γενίκευε αυτόν τον κανόνα στο σύνολο των διοικήσεων των οργανισμών που εποπτεύει το κράτος.
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι σύμφωνη με την αποκομματικοποίηση του κράτους, το οποίο στη μεγαλύτερή του έκταση διοικείται από αποτυχημένους πολιτευτές, συνδικαλιστές του δημοσίου και γενικότερα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εργαστεί ποτέ…
Η περίπτωση του Χ. Πανοτόπουλου, γνωστού και ως "ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ" που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του νοσοκομείου της Σαντορίνης, είναι από αυτές που έχουν μείνει στην ιστορία της ελληνικής κομματοκρατίας.
Ο διορισμός του κ. Πανοτόπουλου είχε προκαλέσει σάλο στο Πανελλήνιο όπως σάλο είχε προκαλέσει πριν δυο χρόνια και ο διορισμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του 80χρονου εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Πατέρα ως διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας.
Αμφότερες οι περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικές του τρόπου με τον οποίο τα κόμματα της ελληνικής δημοκρατίας αντιμετωπίζουν τη δημόσια διοίκηση: Ως λάφυρο και πεδίο για λεηλασία...
Η μοναδική ίσως διαφορά στην πράξη μεταξύ των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη έγκειται στον βαθμό της θρασύτητας και της αιδούς (ντροπής) που επέδειξε η κάθε μία όταν συνελήφθη με τη "γίδα στην πλάτη" .
Ενώ και οι δύο περιπτώσεις κομματικών διορισμών προκάλεσαν σάλο ο κ. Πανοτόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε τη θητεία του ενώ στην περίπτωση του υπέργηρου διοικητή της Καρδίτσας υπήρξε παρέμβαση και απομακρύνθηκε.
Ο κ. Πανοτόπουλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπέβαλε την παραίτησή του μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
"Το 2018, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η ΑΕΜΥ ΑΕ ενοικίασε και εξόπλισε "έπαυλη-βίλα" με χρήματα του ελληνικού δημοσίου το 2016, στην οποία διαμένει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στη Σαντορίνη...".

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^