Καζάνας
cosmos
Τράπεζα Θεσσαλίας

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Ενοίκια: Μεγάλες οι αυξήσεις σε Βόλο και Λάρισα

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές ενοικίασης

Ενοίκια: Μεγάλες οι αυξήσεις σε Βόλο και Λάρισα
24.09.2021 | 10:31
Agronuts
Horizon
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δήμος Λαρισαίων - Πρόσκληση
exalco
Ενωμενα Φροντιστήρια
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές ενοικίασης κατοικιών φέτος, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ, στην περιφέρεια, τα μισθώματα παρουσιάζουν σταθερότητα ή μικρές αυξήσεις, όπως προκύπτει από μελέτη της RE/ MAX Ελλάς.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγαλύτερου κτηματομεσιτικού δικτύου της χώρας, τα μισθώματα παρουσίασαν αύξηση κατά μέσο όρο 5%: • Αττική: +6,2% • Θεσσαλονίκη: +9,4% • περιφέρεια: +1,4%. Σε Λάρισα και Βόλο οι αυξήσεις είναι όμως είναι αρκετά μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.

Στην περιφέρεια, τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρονται οι υποψήφιοι αγοραστές, είναι διαμερίσματα ηλικίας 10-15 ετών, εμβαδού από 51 έως 80 τ.μ., με το μέσο ενοίκιο να διαμορφώνεται στα €340. Ενδεικτικά, στον Βόλο και στα Χανιά, η μέση τιμή ενοικίασης είναι €420 και €440, αντίστοιχα.

Στην Λάρισα, μεγαλύτερη ζήτηση συγκεντρώνουν διαμερίσματα εμβαδού από 81 έως 120 τ.μ., με το μέσο ενοίκιο να κυμαίνεται στα €550, ενώ στην Κομοτηνή θα συναντήσει κανείς τις χαμηλότερες τιμές, με τις γκαρσονιέρες έως 50 τ.μ., να εκμισθώνονται κατά μέσο όρο προς €300.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αγορά του Real Estate στην Ελλάδα παρουσιάζει έντονη ανθεκτικότητα, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού και συνεχίζει να αποτελεί βασική επενδυτική επιλογή, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους αγοραστές.

Τονίζεται δε ότι, για μία ακόμη φορά, σε περιόδους κρίσεων, η αγορά του Real Estate πρωτοπορεί σε σύγκριση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί ασφαλές “καταφύγιο” για όλα τα πορτοφόλια.

Τέλος, προέκυψε ότι το lockdown και η τηλεργασία ενίσχυσαν τη ζήτηση. Η τάση αυτή, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά ποιοτικών ακινήτων για μακροχρόνια μίσθωση, έδωσε επιπλέον ώθηση στις τιμές.

 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr .Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^