Καζάνας
cosmos
Τράπεζα Θεσσαλίας

Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Αγροτικό πετρέλαιο και έκτακτα επιδόματα στις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ

Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου

Αγροτικό πετρέλαιο και έκτακτα επιδόματα στις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ
21.09.2021 | 09:14
Agronuts
Horizon
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δήμος Λαρισαίων - Πρόσκληση
exalco
Ενωμενα Φροντιστήρια
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης και επιδόματα έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνονται στην δέσμη έξι μέτρων για τους αγρότες-κτηνοτρόφους που υποσχέθηκε από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.


Στη δέσμη φοροελαφρυντικών μέτρων για περιλαμβάονται επίσης: i) η Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Για μισθωτούς, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, για όλους, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται το εισόδημά τους. Χωρίς αυθαίρετες και άδικες διακρίσεις. Μείωση προοδευτικά του συντελεστή για εισοδήματα από 40.000 ευρώ έως 65.000 ευρώ. ii) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

«Και ειδικά για τη στήριξη του αγροτικού κόσμουπου στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα» όπως ανέφερε:

- Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές.

- Ρυθμίζουμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές.

- Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων.

- Χορηγούμε ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος

- Επιστρέφουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης.

- Λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για την προστασία των εθνικών μας προϊόντων έναντι της νοθείας και των ελληνοποιήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην 85η ΔΕΘ προς τους παραγωγικούς φορείς, το περασμένο Σάββατο παρουσίασε την ανάγκη για μια πολιτική στροφή, μια νέα αρχή, όπως είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, αναπτύσσοντας το πρόγραμμά του για την κοινωνία και την οικονομία, περιγράφοντας τις βασικές διαχωριστικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «νέα αρχή για το κράτος και την οικονομία», με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή και εγγυητή μια προοδευτική διακυβέρνηση», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κυβερνά με διχασμό και αυταρχισμό, δεν κυβερνά για τη πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν κυβερνά ούτε καν για όσους τον εξέλεξαν, κυβερνά για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^