Καζάνας
cosmos
Ενωμενα Φροντιστήρια

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Πικετοφορία από ΕΚΛ μπροστά στο αρχαίο θέατρο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)

Η ομιλία του πρόεδρου του Εγατικού Κέντρου Γιάννη Σκόκα

Πικετοφορία από ΕΚΛ μπροστά στο αρχαίο θέατρο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)
28.07.2021 | 21:33
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δαλαβίκας Bikes
Smartbox - Ανέστης Θεοδώρου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πικετοφοράι ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο πραγματοποίησε το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μπροστά από το χώριο του αρχαίου θεάτρου. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Σκόκας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησς να περάσει την δωρεάν δημόσια παιδεία στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, αποκλειόντας τα παιδιά των εργαζόμενων από το δικαίωμα στη μόρφωση

Πικετοφορία από ΕΚΛ μπροστά στο αρχαίο θέατρο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)

Η παρέμβαση του ΕΚΝΛ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Είμαστε λίγο καιρό πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το ποιο φυσιολογικό σε αυτές τις συνθήκες θα ήταν να συζητάμε το πώς θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, πως δεν επαναληφθεί αυτός ο τραγέλαφος με την εκπαίδευση και οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις αίθουσες.
Αντί για αυτό έχουμε κατακαλόκαιρο ακόμη μία επίθεση ενάντια στο δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, στην εκπαίδευση. Που μαζί με όλα εκείνα που ψηφίστηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κλπ βάζει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης ενός νέου ανθρώπου. Είναι όμως γελασμένοι πως έτσι απλά «θα το περάσουν νύχτα»!
Γι΄αυτό είμαστε εδώ !Για να σταθούμε απέναντι σε ένα ακόμη αντιλαϊκό έκτρωμα που κάτω από τον απατηλούς τίτλους για «αυτονομία», «αναβάθμιση» του σχολείου και της μόρφωσης προσπαθεί να κρύψει το αντιδραστικό του χαρακτήρα.
Γιατί η κυβέρνηση με αυτόν τον εύσχημο τρόπο θέλει να απαλλαγεί για λογαριασμό του κράτους ακόμη περισσότερο την ευθύνη για την λειτουργία του σχολείου. Ανοίγοντας τις πόρτες στους επιχειρηματικούς ομίλους – χορηγούς/επενδυτές των σχολείων. Μέσα από τον μανδύα του χορηγού και του επενδυτή αυτοί που ξεζουμίζουν τον εργάτη στον χώρο δουλειάς με όλα αυτά τα ατελείωτα αντεργατικά όπλα, όπως ο νόμος για την κατάργηση του 8ωρου- αυτοί προορίζονται από την κυβέρνηση να διαμορφώνουν και την συνείδηση του παιδιού του. Για να γίνει η επόμενη γενιά εργατών ακόμη ποιο φθηνή κι ευέλικτη.
Και φυσικά επειδή η μεγαλοψυχία των επενδυτών-χορηγών έχει στενά περιθώρια ανάλογα με το «αντίκρισμα» , θα μεταφέρουν στους γονείς των εργατικών και λαϊκών οικογενειών πως πρόσθετα βάρη όταν εκείνοι ήδη κάνουν τεράστιες θυσίες για να μπορέσουν να μορφώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Πως θα τους αναγκάσουν να βάλουν ακόμη ποιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα. Προφανώς υπολογίζουν στις «τεράστιες» αυξήσεις-κοροϊδία που πρόσφατα ανακοίνωσαν για να μπορούν να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι-γονείς στην μετατροπή της μόρφωσης σε υπόθεση ατομική.
Συνάδελφοι
Είμαστε εδώ γιατί δεν θα ανεχθούμε να κατηγοριοποιούν τα σχολεία και να διαχωρίζουν τους μαθητές σε «καλούς» -«μέτριους-«κακούς» ανάλογα με τα βαλάντια των γονιών. Να δεχτούμε πως με τη βούλα του νόμου μάλιστα να λένε ότι δε δικαιούνται όλα τα παιδιά τα ίδια γράμματα! Να θεσμοθετούνται οι ταξικές και μορφωτικές ανισότητες ! Μέσα από διαδικασίες όπως η επιλογή διαφορετικού βιβλίου(«πολλαπλό βιβλίο»), ακόμα και ανάμεσα στα τμήματα της ίδιας τάξης ενός σχολείου να διαφοροποιείται ακόμα περισσότερο το τι μαθαίνει ο κάθε μαθητής. Με απλά λόγια : σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων και κατηγοριών.
Δεν ανεχόμαστε να υποβαθμιστεί κι άλλο η μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά. Να αντικαθιστούν την αναγκαία επιστημονική γνώση που χρειάζεται για να μπορούν οι μαθητές να κατανοήσουν τον κόσμο, να αποκτήσουν κριτική σκέψη, με εφήμερες δεξιότητες που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας (ακόμα και από 15 χρονών). Εδώ και δεκαπέντε χρόνια που άλλαξαν τα βιβλία, υποτίθεται για να διδάξουν αυτές τις “σύγχρονες δεξιότητες”, το μορφωτικό επίπεδο πέφτει συνεχώς, οι μαθητές δυσκολεύονται να αφομοιώσουν βασικές και αναγκαίες γνώσεις.

Πικετοφορία από ΕΚΛ μπροστά στο αρχαίο θέατρο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)

Είμαστε εδώ γιατί ως εκπρόσωποι των συνδικάτων, του ταξικού μαζικού οργανωμένου κινήματος δεν θέλουμε δασκάλους στα παιδιά μας «σκυφτούς και φοβισμένους» απόλυτα προσαρμοσμένους στους στόχους των μονοπωλιακών ομίλων μέσα από διαδικασίες όπως η περίφημη αξιολόγηση . Να αποδέχονται όλα τα παραπάνω ως δεδομένα . Να εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον ρόλο τους σαν εκπαιδευτικοί, που παλεύουν για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν αυτά δυσκολεύονται ή όχι. Να εξαναγκαστούν να παρακαλάνε χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτούν τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των μαθητών (υποδομή, εξοπλισμός). Γιατί όπως η αξιολόγηση στο Δημόσιο δε βελτίωσε τις υπηρεσίες για τον λαό, έτσι και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δε σκοπεύει να βελτιώσει το σχολείο, να λύσει υπαρκτά προβλήματα μέσα στην τάξη. Γι’ αυτό καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε ποτέ σε ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Δεν είναι σύγχρονο σχολείο, δεν ικανοποιεί κάμια από τις ανάγκες των μαθητών, των εκπαιδευτικών , δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες των γονιών-εργαζομένων. Είναι ένα αντιδραστικό τερατούργημα σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων των εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Απαιτούμε να το πάρει τώρα πίσω ! Εργαζόμενοι γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας να μείνει τα χαρτιά απαιτώντας :

 Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του.
 Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά.
 Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^