Καζάνας
cosmos
Ενωμενα Φροντιστήρια

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Καντερές: Είναι νωρίς να πούμε αν αυτός ο καύσωνας μοιάζει με εκείνον του 1987

Συνιστά προσοχή και ψυχραιμία ο άνθρωπος που τον έζησε από την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης τότε

Καντερές: Είναι νωρίς να πούμε αν αυτός ο καύσωνας μοιάζει με εκείνον του 1987
27.07.2021 | 11:58
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δαλαβίκας Bikes
Smartbox - Ανέστης Θεοδώρου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε αν ο παρατεταμένος καύσωνας που ξεκινά από σήμερα στη χώρα μοιάζει με εκείνον του 1987, υποστήριξε μιλώντας στη «Θεσσαλία τηλεόραση» ένας άνθρωπος που τον έζησε τότε από την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης ως εργαζόμενος στην ΕΡΤ για λογαριασμό της ΕΜΥ, ο Καρδιτσιώτης μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.


«Το 1987 είχαμε έναν καύσωνα συνολικά δώδεκα ημερών από τις 20 μέχρι τις 31 Ιουλίου με θερμοκρασίες από 37 μέχρι 43 και 44 βαθμούς Κελσίου στη Λάρισα και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και δεν υπήρχαν κλιματιστικά όπως σήμερα . Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε εκατοντάδες νεκρούς κυρίως στην Αθήνα» θυμάται ο κ. Καντερές.


«Αυτός ο καύσωνας μας βρίσκει πιο οργανωμένους και ως πολιτεία και ως κοινωνία» σημειώνει ο κ. Καντερές, «ωστόσο απαιτείται προσοχή ιδιαίτερα από τους ηλικιωμένους τις θερμές ώρες της ημέρας. Επίσης αναμένουμε και ελάχιστες θερμοκρασίες υψηλές, άρα η μέση ημερήσια θερμοκρασία θα είναι υψηλή, αλλά όπως όλα δείχνουν θα διαρκέσει μέχρι τουλάχιστο και τα μέσα της άλλης εβδομάδας, δηλαδή και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Ωστόσο» καταλήγει «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και από τους συναδέλφους και τα ΜΜΕ να μην μεταδίδουν διαρκώς ακραίες προβλέψεις γιατί οι πολίτες έχουν ήδη επιβαρυνθεί ψυχολογικά και με την πανδημία»Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^