Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Αυτός ο Αυστραλιανός ποιμενικός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος «εργαζόμενος» σκύλος

PET

Αυτός ο Αυστραλιανός ποιμενικός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος «εργαζόμενος» σκύλος
16.06.2021 | 12:58
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Γνωρίστε τον «Hoover», ένα Αυστραλιανό Κέλπι ή ποιμενικό, που όπως φαίνεται, είναι πιο ακριβοπληρωμένος «εργαζόμενος» σκύλος στον κόσμο.

Σε δημοσίευμά του το BBC αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος σκύλος πωλήθηκε σε δημοπρασία στην Αυστραλία για 22.300 ευρώ (27.068 δολάρια ΗΠΑ), καταγράφοντας τιμή ρεκόρ. Ο δύο ετών Hoover πουλήθηκε σε βοσκό που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η πώληση ξεπέρασε την προηγούμενη τιμή ρεκόρ για σκύλο εργασίας - ένα Μπόρντερ Κόλεϊ που πωλήθηκε για 18.900 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι (περίπου 22.000 ευρώ).

Τα Κέλπι είναι αυστραλιανά ποιμενικά σκυλιά, τα οποία εκτράφηκαν για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα για να μπορούν να φυλάνε τόσο βοοειδή όσο και πρόβατα.

Στην ετήσια δημοπρασία του Casterton Kelpie Association την Κυριακή υπήρχαν 51 σκύλοι εργασίας και κουτάβια προς πώληση.

Ο εκτροφέας και εκπαιδευτής του Hoover, Ντέιβιντ Λι, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο σκύλος έχει φοβερό τρόπο με τα ζώα όπως φαίνεται και στο βίντεο. Είναι ειδικός στο να συγκεντρώνει και να οδηγεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση πρόβατα, κατσίκες και αγελάδες.

Ο Hoover είναι 2 ετών και 4 μηνών, κινείται με ταχύτητα και μπορεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να κουμαντάρει το κοπάδι, οδηγώντας το στη στάνη ή σε άλλον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τον κτηνοτρόφο να κάθεται στο πλάι και να παρακολουθεί.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^