Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Στην κυκλοφορία ο νέος κυκλικός κόμβος στην Αθηνών –Λαρίσης

Αποδίδεται την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Στην κυκλοφορία ο νέος κυκλικός κόμβος στην Αθηνών –Λαρίσης
15.06.2021 | 20:20
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με μια λιτή τελετή εγκαινίων από τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο αποδίδεται την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, στις 11 το πρωί, στην κυκλοφορία ο νέος κυκλικός κόμβος Αθηνών – Λαρίσης, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε και η ροή των οχημάτων από την είσοδο της πόλης του Βόλου έως και το κέντρο αυτής θα πραγματοποιείται ανεμπόδιστα χωρίς τη χρήση Φωτεινών Σηματοδοτών.

Ετσι η πόλη του Βόλου γίνεται η πρώτη πανελλαδικώς στην οποία καταργείται το σύνολο των φαναριών σε μία αντίστοιχη διαδρομή, ενώ ο συνολικός χρόνος διαδρομής από τον κόμβο Διμηνίου έως τον κόμβο Δημαρχείου μειώνεται πλέον σε ποσοστό 75-80%. (κατά μέσο όρο από 15-16 λεπτά με φανάρια σε 3-4 λεπτά με κυκλικούς κόμβους).

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η επέκταση "κλείσιμο" της νησίδας στην οδό Λαρίσης, έχει τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση και έχουν μετατραπεί σε παλλόμενα τα Φανάρια στις διασταυρώσεις Λαρίσης - Νεαπόλεως και Λαμπράκη - Μητρ. Γρηγορίου διασφαλίζοντας την διέλευση των πεζών.

Πιο αναλυτικά με την λειτουργία του κόμβου αυτού επέρχονται οι ακόλουθες αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής βάσει των οποίων εκδόθηκε η αντίστοιχη Απόφαση Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας:

Τροποποιείται η φωτεινή σηματοδότηση ελέγχου της διασταύρωσης των οδών Λαρίσης –Νεαπόλεως (κατάργηση της δυνατότητας αριστερών στροφών για τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λαρίσης και κατάργηση της δυνατότητας διαμπερούς κίνησης για τα οχήματα που συμβάλλουν στη διασταύρωση δια της οδού Νεαπόλεως, με καθορισμό υποχρεωτικής πορείας αυτών προς τα δεξιά και επέκταση - «κλείσιμο» της υφιστάμενης νησίδας επί της οδού Λαρίσης προς υποχρεωτική τήρηση των ανωτέρω). Η εξυπηρέτηση πεζών και ΑΜΕΑ μπορεί να πραγματοποιείται με ασφάλεια από τις υφιστάμενες πεζοδιαβάσεις μέσω τοποθέτησης μπουτόν ελέγχου, που όταν ενεργοποιείται, θα διακόπτεται η κίνηση οχημάτων (σηματοδότηση ερυθράς ένδειξης) στις αντίστοιχες προσβάσεις. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει με την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης.

Τροποποιείται το πρόγραμμα φωτεινής σηματοδότησης ελέγχου της διασταύρωσης των οδών Λαμπράκη - Μητρ. Γρηγορίου (κατάργηση της δυνατότητας διαμπερούς κίνησης για τα οχήματα που συμβάλλουν στη διασταύρωση δια της οδού Μητρ. Γρηγορίου, με καθορισμό υποχρεωτικής πορείας αυτών προς τα δεξιά). Η εξυπηρέτηση πεζών και ΑΜΕΑ μπορεί να πραγματοποιείται με ασφάλεια από τις υφιστάμενες πεζοδιαβάσεις μέσω τοποθέτησης μπουτόν ελέγχου, που όταν ενεργοποιείται, θα διακόπτεται η κίνηση οχημάτων (σηματοδότηση ερυθράς ένδειξης) στις αντίστοιχες προσβάσεις.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^