Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα

Τα πρώτα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους: Απαλλαγή από τα self test τον Ιούλιο

Το πρώτο προνόμιο που θα δοθεί είναι το να μην κάνουν υποχρεωτικά self test οι πλήρως εμβολιασμένοi

Τα πρώτα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους: Απαλλαγή από τα self test τον Ιούλιο
10.06.2021 | 12:39
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η συζήτηση για τις επιπλέον ελευθερίες που θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα. Όμως το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού, την επόμενη εβδομάδα όπως όλα δείχνουν, με όλα τα εμβόλια (εκτός της AstraZeneca που στη χώρα μας δεν έχει λάβει άδεια χορήγησης για τους κάτω των τριάντα ετών) για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών (υπενθυμίζεται πως σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 ετών) φέρνει πιο κοντά τις πρώτες ανακοινώσεις αναφορικά με τα "προνόμια" που θα δοθούν. Οι ανακοινώσεις φαίνεται πως είναι πλέον θέμα χρόνου.

Μια σειρά από προνόμια έχουν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως το να επιτρέπεται η εστίαση και στους εσωτερικούς χώρους για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο προνόμιο που θα δοθεί είναι το να μην κάνουν υποχρεωτικά self test οι πλήρως εμβολιασμένοι, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα. Στη συνέχεια, προβλέπεται να δοθούν περισσότερες ελευθερίες για τη συμμετοχή σε θεάματα, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες.

"Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους", είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ψηφιακό συνέδριο "Beyond thePandemic: A Radical New Approach to Health Security.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν στο Μαξίμου και "φωτογράφισε" ο πρωθυπουργός στις τοποθετήσεις του, από το φθινόπωρο που θα αρχίσουν να λειτουργούν οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων είναι πολύ πιθανό να έχουν ελεύθερη είσοδο στα εστιατόρια μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

"Για μένα δεν υπάρχουν προνόμια. Δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν δικαιώματα. Υπάρχει σταδιακή άρση περιορισμών για αυτούς που δεν κινδυνεύουν. Αυτή είναι η πραγματική ουσία της συζήτησης που πρέπει να γίνει. Από εκεί και πέρα, προφανώς η συζήτηση αυτή είναι σε εξέλιξη. Υπάρχει μια γενικότερη διαβούλευση και με την επιστημονική κοινότητα, αλλά και μεταξύ μας. Και θα είμαστε έτοιμοι, όταν το εμβόλιο είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, άρα όλοι θα έχουν δικαίωμα στον εμβολιασμό, να πούμε πολύ πιο συγκεκριμένα πράγματα" σημείωσε πάντως κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση για να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία και να επιτευχθεί ανοσία μέσα στο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται πως τα ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των εξήντα ετών δεν είναι τα επιθυμητά, ενώ έχουν εκφραστεί φόβοι πως από το φθινόπωρο ενδεχομένως να έχουμε και επόμενο κύμα της πανδημίας.

Πηγή thetoc.gr

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Ελλάδα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^