Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

«Σχολεία εν Δράσει» για το ποδήλατο στην Καρδίτσα

δράση για το ποδήλατο, που οργάνωσε και υλοποίησε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ

«Σχολεία εν Δράσει» για το ποδήλατο στην Καρδίτσα
10.06.2021 | 10:50
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Το Πρόγραμμα ¨Σχολεία εν Δράσει¨ του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ με Υπεύθυνο Καθηγητή τον κο Ιωάννη Παπαϊωάννου συμμετείχαν στη δράση για το ποδήλατο, που οργάνωσε και υλοποίησε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΜΚΟ Cities For Cycling υπό την αιγίδα του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου στην πλατεία Πλαστήρα. Η δράση «Πόλη με ποδήλατο, Όμορφη πόλη» πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου που τιμήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κύριος Παπαϊωάννου και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χρήστος Σβερώνης και Παναγιώτης Τσιμπίδας δημιούργησαν τη δράση ‘Τέχνη σε δύο τροχούς’, στην οποία οι παρευρισκόμενοι καλούνταν να δημιουργήσουν με φελιζόλ cut out αντίγραφο του ‘Ουράνιου Ποδηλάτη’ με ειδικό μηχάνημα – ιδιοκατασκευή που κατασκεύασαν για αυτό το σκοπό στο εργαστήριο. Το έργο του αείμνηστου διακεκριμένου Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη είναι το σήμα του Δήμου Καρδίτσας και σηματοδοτεί και με εικαστικό τρόπο την άρρηκτη σχέση της Καρδίτσας με το ποδήλατο. Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης στήθηκε το έργο: Ο Ποδηλάτης. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έργου έγινε από το μηδέν και δεν χρησιμοποιήθηκαν έτοιμα κομμάτια από το εμπόριο. Για το σχεδιασμό χρησιμοποιήθηκε το AutoCad 2018 και για το υλικό χρησιμοποιήθηκε χάλυβας. Τα κομμάτια κόπηκαν σε CNC Plasma, καθαρίστηκαν με γυαλόχαρτο και βάφτηκαν με ηλεκτροστατική βαφή. Για τη σύνδεσή τους χρησιμοποιήθηκαν ντίζα και παξιμάδια Μ12. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ως ΄Σχολεία εν Δράσει΄ την κυρία Φούλα Καραγκούνη για την συνδρομή της στην κατασκευή του έργου και την κυρία Ναταλία Τζέλλου για το συντονισμό της δράσης μας.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα παιδιά του 5ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας με δυο τμήματα της 3ης τάξης, καθώς και συμπολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία, ενώ παρευρέθηκαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής οι αντιδήμαρχοι κ. Αριστ. Σπάνιας, Σωτ. Αντωνίου και Ηλίας Σχορετσανίτης.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^