Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Εκδόθηκε το ΦΕΚ χωροθέτησης και όρων δόμησης Μουσείου Αργούς

Ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και τη δημοπράτηση του έργου.

Εκδόθηκε το ΦΕΚ χωροθέτησης και όρων δόμησης Μουσείου Αργούς
03.06.2021 | 10:41
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τη χωροθέτηση και τον καθορισμό των όρων δόμησης για την ανέγερση του Μουσείου της Αργούς, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και τη δημοπράτηση του έργου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, συνεδρίασε ήδη η αρμόδια επιτροπή για την ανέγερση του Μουσείου, υπό την προεδρία του πρώην Δημάρχου, Αλέκου Βούλγαρη, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

“Όπως υπογραμμίστηκε με αυτό το ειδικό Π.Δ καθορίζεται επίσης και ο χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του Μουσείου, το ύψος του κτηρίου, η εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια, το ποσοστό κάλυψης καθώς κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορά τη λειτουργικότητα του Μουσείου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τα μέλη της ότι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος επιτεύχθηκε το συντομότερο δυνατό χρόνο και ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και τη δημοπράτηση του έργου. Ο ρόλος της επιτροπής ήταν καθοριστικός, τόσο για την έκδοση του Π.Δ., όσο και για την εκπόνηση των υπολοίπων μελετών, εκτός της αρχιτεκτονικής, λειτουργώντας συμβουλευτικά, προτείνοντας πρακτικές λύσεις για την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάστηκαν.

Συνεργάστηκε εξαιρετικά με την πολιτική ηγεσία του Δήμου Βόλου, τον μελετητή του έργου, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη νομική υπηρεσία του Δήμου και παρενέβη με προσωπικές παρεμβάσεις του προέδρου και των μελών της σε δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία (Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κλπ) για επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης αποφάσεων.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής εκτός από τον πρόεδρο κ. Αλέκο Βούλγαρη και τα μέλη της, Θανάση Σταυρίδη, αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Νίκο Ντόκο, Τάσο Καπουρνιώτη και Κώστα Νάκο συμμετείχαν και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κ.κ. Προβιά και Μπακογιάννη που από κοινού και σε συνεργασία ανέλαβαν την έκοδοση οικοδομική άδειας για το Μουσείο της Αργούς.

Τέλος ο πρόεδρος ενημέρωσε την επιτροπή για την πορεία της ολοκλήρωσης των τευχών δημοπράτησης του έργου, αρχιτεκτονικά, στατικά, ηλεκτρομηχανολογικά, από τα οποία και θα προκύψει το τελικό κόστος δημοπράτησης του έργου.”Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^