Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Στον Δήμο Βόλου και επισήμως το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Μπέος: Ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Βόλο

Στον Δήμο Βόλου και επισήμως το Πανθεσσαλικό Στάδιο
27.05.2021 | 14:44
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ως ημερομηνία-«ορόσημο» για τον Βόλο χαρακτήρισε τη σημερινή, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καθώς το Πανθεσσαλικό στάδιο, ύστερα από πολλά χρόνια διεκδικήσεων περνάει στα χέρια του Δήμου. Σήμερα το πρωί, υπεγράφη η σχετική συμφωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό, στο δημαρχείο της πόλης. Πρόεδρος του νέου φορέα διαχείρισης θα είναι ο Τάσος Μπατζιάκας.

Μπέος: Ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Βόλο

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγο αργότερα ο δήμαρχος Βόλου, πλαισιωμένος από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο και από τον Κώστα Λούλη, ανέφερε: Ευχαριστώ τη σημερινή κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τον κ. Αυγενάκη, παρότι αντίπαλοι στα αθλητικά δρώμενα, που πρωτοστάτησαν στη μεταβίβαση του πανθεσσαλικού στον Δήμο Βόλου. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2014 μόλις αναλάβαμε τις τύχες της πόλης. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν, την κ. Μακρή, τον κ. Λούλη και ιδιαίτερα τον κ. Μπουκώρο που το τελευταίο διάστημα αφουγκράστηκαν και συνέβαλαν στις αγκυλώσεις για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία. Ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Βόλο η μεταβίβαση αυτή. Σε Κρήτη και σε Πάτρα είχε παραχωρηθεί εδώ και χρόνια. Εδώ στον Βόλο, αναρωτηθείτε τι φταίει. Ίσως το νερό. Θα ειναι μια βιώσιμη λειτουργική μοναδα στη διάθεση χιλιάδων παιδιών και μαθητών. Θα το χαρούν όλοι. Ο Βόλος θα είναι ο πρώτος προορισμός για αθλητικό τουρισμό. Θα γίνει μία κυψέλη πολιτισμού.»

Βλαστός: Ξεπεράσαμε τα εμπόδια και ανατρέπουμε την εικόνα της στασιμότητας

Ο Στέφανος Βλαστός ανέφερε: «Ξεπερνάμε τα εμπόδια. Θέλουμε να ανατρέψουμε την εικόνα στασιμότητας και απραξίας σε σωρεία ακινήτων του ελληνικού δημοσίου. Όλοι οι φορείς υπηρετούμε έναν κοινό στόχο. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες».

Λούλης: Στα χέρια του Μπέου θα λάμψει το Πανθεσσαλικό

«Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος γιατί επί ημερών Βλαστού βλάστησε ένας πόθος 20ετίας, ώστε το Πανθεσσαλικό να περιέλθει στον Δήμο Βόλου και είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που, επειδή έλειπα από τότε που εξελέγην στην Αθήνα, μπόρεσα να συμβάλω κι εγώ με τις δυνάμεις μου στην υλοποίηση αυτού του οράματος. Ήθελα το όνομά μου να το συνδέσω με σημαντικά γεγονότα σε αυτή την πόλη. Είμαι σίγουρος οτι στα χέρια του κ. Μπέου το Πανθεσσαλικό θα λάμψει και θα βρει την αίγλη του, που του την είχαν στερήσει τόσα χρόνια. Αποδεκνύεται οτι ο Μπέος αυτά που θέλει τα κάνει.»

Μπουκώρος: Ο Δήμος Βόλου είναι ο μόνος που μπορεί να αξιοποιήσει το Πανθεσσαλικό

«Συγχαίρω τον κ. Βλαστό που έσπασε τον φαύλο κύκλο της απραξίας. Το ίδιο και τον κ. Μπέο για τη διεκδικητικότητά του για ένα ζήτημα μεγάλο, την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού στην τοπική κοινωνία. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετά από χρόνια υπάρχει ένας πρωθυπουργός που στρέφει το βλέμμα του στη Μαγνησία και μετά το αίτημά μου, μας άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία. Στην ΕΤΑΔ βρήκαμε έναν άνθρωπο που δεν χάριζε, αλλά άκουγε. Χθες ο δήμαρχος μαζί με τον Περιφερειάρχη μας έδειξαν οτι υλοποιούν το σχέδιο του ποδηλατοδρομίου. Εκεί λοιπόν μπορεί να γίνει ένα κύτταρο αθλητικού τουρισμού, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές. Το λιμάνι, το αεροδρόμιο, και όλα τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας και έμεναν ανεκμετάλλευτα, όπως το Πανθεσσαλικό. Κύριε Δήμαρχε είμαι βέβαιος οτι θα πετύχετε σε αυτή την αξιοποίηση. Θεωρώ μεμψιμοιρίες όσα ακούγονται για το πόσο θα κοστιζει. Αν δε μπορεί ο Δήμος, κανένας δε μπορεί. Ο Βόλος και η Μαγνησία θα δείξουν σε όλη την Ελλάδα το πρόσωπο που πραγματικά έχουν. Της ανάπτυξης, των υποδομών, των νέων θέσεων εργασίας, ώστε τα παιδιά μας να είναι υπερήφανα για τις αποφάσεις μας.»

Πηγή: thenewspaper.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^