Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Βόλος: Στο δίκτυο φυσικού αερίου Αλυκές και Διμήνι

Eπενδύσεις που θα αγγίξουν τα 10 εκ. ευρώ για την επόμενη πενταετία

Βόλος: Στο δίκτυο φυσικού αερίου Αλυκές και Διμήνι
11.05.2021 | 19:19
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Eπενδύσεις που θα αγγίξουν τα 10 εκ. ευρώ για την επόμενη πενταετία προβλέπονται στον Δήμο Βόλου και αφορούν σε έργα κατασκευής για την επέκταση και την ενίσχυση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τη σύνδεση των νέων καταναλωτών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στο πρόγραμμα ανάπτυξης έχουν ενταχθεί 2 νέες περιοχές του Δήμου, η περιοχή των Αλυκών για το 2021 και το Διμήνι για το 2022. Σήμερα το 66% του πληθυσμού του Δήμου χρησιμοποιεί ήδη φυσικό αέριο, με στόχο το ποσοστό να ανέλθει σε 72% στο τέλος του 2025.
Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής για την περιοχή των Αλυκών θα ξεκινήσουν 15 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν έως 31 Αυγούστου 2021. Αντίστοιχα, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής για την τροφοδότηση του Διμηνίου θα ξεκινήσουν εντός του α’ τριμήνου του 2022.

Παράλληλα, συνεχίζει να υλοποιείται σε όλη τη Θεσσαλία το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου και ήδη στον Δήμο Βόλου έχουν κατατεθεί περισσότερες από 750 αιτήσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας τόνισε πως, «οι επενδύσεις αξιολογούνται και υλοποιούνται σύμφωνα με τα τεχνοοικονομικά κριτήρια, την αποδοτικότητα του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου και την εύλογη απόδοση των επενδύσεων. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εγγυάται την ασφαλή χρήση και αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου στους οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές του Δήμου.
Η άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, προσφέροντας μείωση του ενεργειακού κόστους, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και περιορισμό των αέριων ρύπων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον μελλοντικό προγραμματισμό της επέκτασης του δικτύου διανομής, θα λάβει υπόψιν την εκδήλωση ενδιαφέροντος των πολιτών, με σκοπό την κάλυψη όλο και περισσοτέρων νέων περιοχών».
Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε από την πλευρά του ότι, «χάρη στη δική μας εμμονή, αλλά και στο πνεύμα καλής συνεργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, οι εργασίες ξεκινούν σύντομα και οι δημότες μας και στις Αλυκές και στο Διμήνι θα απολαμβάνουν τόσο την καλή και φτηνή ενέργεια που διασφαλίζει η χρήση του φυσικού αερίου, όσο και ένα καλύτερο περιβάλλον με τον περιορισμό των ατμοσφαιρικών ρύπων.
Ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία πάντα με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ προσβλέπουμε στην επέκταση του δικτύου και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, αρχής γενομένης από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, το αίτημα των κατοίκων της οποίας ήδη θέσαμε και προωθούμε, ώστε όλοι πολίτες να ωφεληθούν από τα ευεργετήματα της χρήσης του φυσικού αερίου».

Βόλος: Στο δίκτυο φυσικού αερίου Αλυκές και ΔιμήνιΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^