Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Υγεία

Self test: Μπορεί να βγάλει αρνητικό αποτέλεσμα και όμως να είναι κάποιος θετικός στον κορονοϊό;- Η απάντηση

Τα self test μπορεί να δείξουν ότι κάποιος είναι θετικός στον κορονοϊό αλλά τελικά το αποτέλεσμα να είναι ψευδές

Self test: Μπορεί να βγάλει αρνητικό αποτέλεσμα και όμως να είναι κάποιος θετικός στον κορονοϊό;- Η απάντηση
10.05.2021 | 16:15
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σύγχυση επικρατεί αυτή την ώρα για το πόσοι μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, καθώς η αρχική πληροφορία που μεταδόθηκε από τον Σκάι για 3.000 κρούσματα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς τα self test μπορεί να δείξουν για κάποιον ότι είναι θετικός αλλά τελικά να αποδειχθεί αρνητικός. Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον και επισημάνθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, είναι ότι σε περίπτωση που το self test βγάλει κάποιον αρνητικό, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι θετικός.

Το ενδεχόμενο πάντως το test να βγάλει κάποιον θετικό χωρίς να είναι, έχει οδηγήσει τους ειδικούς να συστήσουν ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με τη χρήση self test, θα πρέπει ακολούθως να το επιβεβαιώσουν, κάνοντας είτε μοριακό τεστ είτε rapid test.

Αυτό άλλωστε συνέβη και στα Γιάννενα, όπου δεκάδες test σε μαθητές βγήκαν θετικά ή οριακά θετικά με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αναστάτωση. Γονείς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και οι μαθητές κλήθηκαν να επαναλάβουν τον δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Από το αποτέλεσμα του rapid test προέκυψε σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις ότι το self είχε δώσει ψευδές αποτέλεσμα.

Η κατάσταση οδήγησε την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να δηλώσει ότι στο σύνολο των 1,6 εκατομμυρίων self test που είναι ο συνολικός αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών, αριθμός 16.000 τεστ θα μπορούσε να δώσει ψευδώς θετικό αποτέλεσμα. Δηλαδή η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι "το επιστημονικό αποδεκτό όριο για ψευδώς θετικά τεστ είναι 1%. Εφ- όσον γίνονται 1,6 εκατ. τεστ θα μπορούσαν να υπάρχουν μέχρι και 16.000 ψευδώς θετικά self test".


Για τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν 3.000 μαθήτριες και μαθητές θετικοί στον κορονοϊό έπειτα από τη διενέργεια self test, η Αριστοτελία Πελώνη δεν έδωσε σαφή απάντηση. "Δεν έχω στοιχεία για τα θετικά ή ψευδώς θετικά" απάντησε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως ο αριθμός των 3.000 θετικών στον κορονοϊό μαθητών και εκπαιδευτικών να είναι πλασματικός.
Ωστόσο, αυτό που πρόσθεσε και έχει σημασία για την ακρίβεια των αριθμών και την έκταση της πανδημίας, είναι ότι "δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να κάνει self test,, να διαγνωστεί αρνητικός και να είναι θετικός".

Πηγή thetoc.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^