Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Υγεία

ECDC: Έως και υπερτριπλάσιος ο κίνδυνος νοσηλείας σε ΜΕΘ από τις παραλλαγές του κορωνοϊού

Τι έδειξε μελέτη, η οποία διενεργήθηκε σε 19.995 ασθενείς

ECDC: Έως και υπερτριπλάσιος ο κίνδυνος νοσηλείας σε ΜΕΘ από τις παραλλαγές του κορωνοϊού
28.04.2021 | 21:02
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τι έδειξε μελέτη, η οποία διενεργήθηκε σε 19.995 ασθενείς, από έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.


Έως και πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος νοσηλείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), σε όσους προσβάλλονται από τις τρεις διαδεδομένες παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Αυτό προέκυψε από μελέτη που συντόνισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ειδικών Λοιμώξεων (ECDC) σε επτά χώρες: την Κύπρο, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο και τη ΜΕΘ για ασθενείς με CoViD-19 που είχαν προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού (B.1.1.7), το νοτιοαφρικανικό (B.1.351) και το βραζιλιάνικο (P.1). Μελετήθηκαν συνολικά 19.995 περιπτώσεις (παραλλαγές και μη), προκειμένου να βρεθεί για ποιες υπήρχε μεγαλύτερος κίνδυνος.

Το αποτέλεσμα ήταν πως για όσους είχαν προσβληθεί από στέλεχος με παραλλαγή του ιού ο κίνδυνος νοσηλείας ήταν 1,7 φορά μεγαλύτερος για το βρετανικό στέλεχος, 3,6 φορές μεγαλύτερος για το νοτιοαφρικανικό και 2,6 φορές από το βραζιλιάνικο, σε σύγκριση με όσους δεν έφεραν μεταλλαγμένο στέλεχος.

Ο κίνδυνος νοσηλείας στη ΜΕΘ για τους φέροντες μεταλλαγμένο στέλεχος ήταν κατά 2,3 φορές μεγαλύτερος για το βρετανικό, 3,3 για το νοτιοαφρικανικό και 2,2 για το βραζιλιάνικο, σε σύγκριση με τους ασθενείς που έφεραν ιό χωρίς μετάλλαξη.

Η μελέτη διεξήχθη με ανάλυση δεδομένων μεταξύ των εβδομάδων 38 του 2020 (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) και 10 του (8 έως 14 Μαρτίου) και περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με το φύλο, την ηλικία, το ιατρικό ιστορικό, την εισαγωγή στο νοσοκομείο και εντατική περίθαλψη και την έκβαση της λοίμωξης (εάν οι ασθενείς έζησαν ή πέθαναν).

Σύμφωνα με τους συντάκτες της σχετικής έκθεσης, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τον αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση σε ασθενείς με παραλλαγές της CoViD-19. Προτείνουν την ανάγκη ταχείας επίτευξης υψηλών επιπέδων εμβολιαστικής κάλυψης, σε συνδυασμό με συνεχή τήρηση μέτρων Δημόσιας Υγείας.

Δημ.Κ.

Πηγές: ECDCΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^